A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval valamint őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét. Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Tetejére tálaláskor lehet szórni egy kis pirított császárszalonnát is.
A cukkiniket meghámozzuk, megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra összevágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra összevágott kaprot, az összezúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk egy teáskanál cukorral és egy evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk. Majd utána már tálalhatjuk is.
3-4 dl vizet és a meggybefőtt levét feltesszük főni, beletesszük a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntjük a befőttet. Jó, ha több fajta gyümölcs van benne, tehetünk bele cseresznye- vagy őszibarackbefőttet is. De legjobb friss gyümölcsökből készíteni. Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével.
A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Ha úgy kívánjuk, lehet bele tenni egy kevéske apró kockára vágott paprikát is.
A lencsét áztassuk be (állhat akár egy egész éjszakát is, annál könnyebben és gyorsabban fő meg), majd főzzük meg. Öntsük le róla a vizet majd és hagyjuk teljesen lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk üvegesre, aztán adjuk hozzá a lencsét és a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk meg. A kolbászt süssük meg(lehet összedarabolva is sütni), aztán készítsünk el a tükörtojásokat is. A kész lencsefőzeléket a sült kolbásszal és a tükörtojásokkal tálaljuk.
A konzervkukorica levét leszűrjük, és a felmelegített vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük a kukoricát. A tetejét liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen belőle. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és a tejszínt hozzákeverve tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel vagy bacon darabokkal a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a meleg vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.
A karalábét meghámozzuk, cikkekre, majd apró kockára vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vajat, majd h a vaj felmelegedett rászedjük a karalábé kockákat. 3-4 percig dinszteljük közepes hőfokon, miközben figyelünk, hogy ne piruljon meg. Felöntjük a sonkalével, és megpároljuk, közben egy kicsit megsózzuk. Amikor már roppanós, ráöntjük a tejszínt, hozzáadunk 6-8 karalábélevelet vékony csíkokra vágva, és beforraljuk. Fűszere még az apróra vágott snidling. Főtt, füstölt sonkával vagy tükörtojással tálaljuk.
Az edénybe öntsünk 1 dl olajat és 1 dl vizet. Tegyük hozzá a citromreszelőn legyalult répát, szórjunk rá 2 teáskanál sót, púpos evőkanálnyi kristálycukrot, forgassuk át, és gyenge lángon, lefedve, időnként megkeverve kezdjük el párolni. Ha már majdnem puha, a tűzről levéve szórjunk rá négy púpos evőkanálnyi lisztet. Egy percre tegyük vissza a tűzre, közben folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ismét félretéve hígítsuk fel 8 dl zsíros tejjel és 3 dl zsíros tejszínnel, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fűszereket, kristálycukrot.
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 3-4 szem közepes méretű burgonya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek zsiradék
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- só
- 2 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- víz
- virsli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- fél hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- babérlevél
- majoránna
- ecet
- liszt
- 2 dl tejföl
Hozzávalók:
- 1,5 kg hagyma
- 1 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- 1,5 dl fehérbor
- 1,5 dl erõleves
- 1 dl tejföl
- 1 kk. majoránna
- só, bors
- csipetnyi szerecsendió
Hozzávalók:
- fejes káposzta
- fokhagyma
- vöröshagyma
- 1,25 kg fejes káposzta
- 4 dkg zsír
- 6 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 3 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- köménymag
Hozzávalók:
- 1 kg reszelt sárgarépa
- 8 dl tej
- 3 dl tejszín
- 4 púpos evõkanál liszt
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 2 teáskanál só
- 1 púpos evõkanál kristálycukor
- 1 citrom héja
- 2 evõkanál citromlé
- 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
- 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
- 1 teáskanál õrölt fehérbors
- 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- 1 csokor kapor apróra vágva
- 1 kávéskanál õrölt pirospaprika
- 2 evõkanál olaj
- 2 evõkanál ecet
- 1 evõkanál citromlé
- 1 húsleveskocka
- 2 evõkanál delikát
- 1 evõkanál só
- õrölt bors
- õrölt gyömbér
- õrölt kömény
- õrölt szerecsendió
Habaráshoz:
- 4 evõkanál liszt
- 4 dl tejföl
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1,5 dl tejföl
- 2 evõkanál. liszt
- 1 babérlevél
- olaj
- só
Hozzávalók:
- 50 dkg kukoricakonzerv
- 5 dkg vaj
- 1 evõkanál liszt
- 1-2 dl tej
- 1 dl tejszín
- só, õrölt fehér bors
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 cs petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 db húsleveskocka
- cukor, só
- 2 ek sima liszt
- 2 ek olaj
Hozzávalók:
- 2 marék piros ribizli
- 4 marék fekete meggy
- 3 marék fekete cseresznye
- kevés víz
- cukor ízlés szerint
- 3 dl natúr joghurt
- 1 csomag epres pudingpor
- pár csepp vaníliaaroma
Hozzávalók:
- 50 dkg gyalult tök
- 1 csokor friss kapor
- olaj
- liszt
- 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
- kevés pirospaprika
- 1-2 dl tejföl
- cukor
- só
- ecet vagy citromlé
Hozzávalók:
- csirkemell
- só
- gyros fûszerkeverék
- medvehagyma
- liszt
- olaj
- víz vagy tej
- ételízesítõ
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!