A konzervkukorica levét leszűrjük, és a felmelegített vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük a kukoricát. A tetejét liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen belőle. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és a tejszínt hozzákeverve tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel vagy bacon darabokkal a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a meleg vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- 50 dkg kukorica
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 dl tej
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor petrezselyem
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!