rss
  • Húsvéti sárgatúró Új hirdetés feladása <<<

  • Share on Tumblr
    Webes
    Webes

    Húsvéti sárgatúró

    Hozzávalók: - ahány dl tej, annyi tojás - ízlés szerint cukor - vaníliás cukor - mazsola - leheletnyi só - egy nagy gézdarab Elkészítés: A tejet együtt melegítem a mazsolával, vaníliás cukorral, cukorral, a pici sóval. Elkeverem. Beleütöm a tojásokat, és csak nagyon finoman, villával piszkálom meg annyira, hogy a tojások sárgája szétfolyjon. Nagyon kis lángon kell végig fõzni. Mikor felforr, túrószerûen összeáll az egész, mert a tejbõl a savó kicsapódik. Ekkor leveszem a tûzrõl, és egy gézdarabba átmerem az egészet, jól összekötöm, és föllógatom egy olyan helyre, ahol ki tud csöpögni. Pár óra kell neki. Aztán kibontom a gézbõl (most már teljesen összeállt egy gombócba), és hûtõbe teszem. A húsvéti ünnepi hidegtálra kerül fölszeletelve a fõtt sonka, fõtt kolbász, és a hideg töltött dagadó mellé. Alföldi édesség, és kötelezõ a füstölt finomságokkal együtt enni! Sok helyen ez furcsa, de érdemes megkóstolni, mert nagyon finom. És kenyér helyett kizárólag kalács dukál minden mellé!

    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • További receptek