- 50 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 cs petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 db húsleveskocka
- cukor, só
- 2 ek sima liszt
- 2 ek olaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megtisztított zöldségeket tetszés szerint daraboljuk.
Kevés felforrósított olajban az elõkészített zöldségeket rövid ideig pároljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát, és 2-3 dl vízzel felöntjük, sóval, cukorral ízesítjük, és fedõ alatt puhára fõzzük.
Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ezzel besûrítjük a fõzeléket, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, és ízesítjük. Kicsit forraljuk, és kész.