rss
  • Kukoricafőzelék

  • Share on Tumblr

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Ha úgy kívánjuk, lehet bele tenni egy kevéske apró kockára vágott paprikát is.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica
    - 5 dkg vaj
    - 1 evőkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só, őrölt fehér bors
    - (1 csokor petrezselyem)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkás karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kagylótészta
    - 6 e.kanál vaj
    - 1 nagy fej hagyma
    - 3 e. kanál liszt
    - 5 dl tej
    - só
    - bors
    - 20 dkg reszelt sajt
    - 25 dkg főtt sonka
    - 30 dkg karfiol
    - 1 e.kanál zsemlemorzsa
    - 2 e.kanál szárított parmezán

  • Almás-diós lepény

    Hozzávalók:

    20 dkg rizsliszt, 2 dl tej, 6 alma, 10 dkg dió, 1 tojás, 3 dkg élesztõ, 1 evõkanál zsír, 1 dkg cukor

  • Tejszínes kukorica

    Hozzávalók: 60 dkg konzervkukorica, 1,5 dl tejszín, 1 kis fej hagyma, diónyi vaj, petrezselyem, bors, só.

  • Dorozsmai molnárponty

    Hozzávalók: 1,6 kg ponty szeletelve, 25 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, fél kg gomba, 10 dkg hagyma, fél kg csuszatészta, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 3 pohár tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, paprika, 1 paradicsom, 1 paprika, hallé.

  • Habos meggyes pite

    Hozzávalók:

    vaj 25 dkg, liszt 25 dkg, cukor 2 ek., tojás 3 db, só 1 késh., morzsa 2 ek., meggy 1 kg, vaníliás cukor 10 dkg

  • Tepsis kelkáposzta

    Hozzávalók (4 személyre): 70 dkg kelkáposzta, 2 nagy, héjában fõtt burgonya, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg margarin (vagy vaj), 2 db egész tojás, 1 teáskanál édes piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi törött köménymag.

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: l tojás, l csésze liszt, só, kevés víz.2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Burgonya tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, zsír, pirospaprika, só, 15 dkg tarhonya.

  • Keménymagos, vagy rántottleves

    Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.

  • Sajttal töltött fasírt

    Sajttal töltött fasírtA darált húst megszórjuk a sóval, majd vizes kézzel jól átgyúrjuk. Egy serpenyőbe felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a végén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. A húshoz hozzáadjuk a vajban megfuttatott hagymát, a fűszereket, a tojást és a zsemlét, az egészet jól összedolgozzuk. A húsmasszát egy darab alufóliára tesszük, nedves kézzel négyszögre nyújtjuk ki, rászórjuk a sajtot, majd az alufólia segítségével feltekerjük, mint egy bejglit. A vékony baconszeletekkel körbetekerjük a hústekercset.

  • Tejszínes-gombás szósz

    1 hagymát apróra vágva üvegesre pirítunk, majd hozzáadunk 25 dkg felszeletelt gombát.

  • Málnás piskóta

    Málnás piskótaA vanília pudingot simára kikeverjük a kristálycukorral és egy deciliter vízzel(de tejjel is készíthető), majd hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, alaposan elkeverjük majd felfőzzük. A margarint a porcukorral simára kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.

  • Paprikás szelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet borjúhús, 1 fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 zöldpaprika, só, pirospaprika, bors, 1 kanál zsír.

  • Csoki likõr

    Hozzávalók.: 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg kristálycukor, 7 dl tej, 1 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 2dl tiszta szesz, vagy 4 dl vodka.

  • Libamáj sütve

    Hozzávalók: 1 libamáj, 1 liba testháj (kb. fél kg), 1 fej hagyma, kevés víz, esetleg 1 kávéskanál pirospaprika.

  • Hagymaleves

    Kisegítõ levesnek néha ez is jó, egész egyszerû, de jól elkészítve elég ízletes. Úgy mint a paprikáshoz, finomra vágott kis fej vereshagymát sárgára pirítunk, fél kávéskanál rózsapaprikát teszünk hozzá és kevés liszttel behintjük, meleg vízzel felöntve jó sokáig fõni hagyjuk.

  • Grillezett májszeletek zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 60 dkg borjúmáj, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál vágott kakukkfû, 4 zöldpaprika, 2 mini bagett.

  • Citromos torta

    Citromos tortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. Mikor felverődött, kanalankét hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább verjük, míg kemény habbá nem válik. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan összekeverjük a habos masszával. Kivajazott kerek tortaformában 150 fokon megsütjük. A tejben megfőzzük a pudingot és a vaníliás cukrot. Kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet újra kikeverjük.

  • Tejszínes, tojásos karfiol

    Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evõkanál tejszín, 35 dkg fõtt karfiol, vaj, só, szerecsendió, egy csomó petrezselyem.

  • Csőben sült petrezselymes krumpli

    Csőben sült petrezselymes krumpliA burgonyákat meghámozzuk, uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteljük. A petrezselyemzöldet közepesen finomra aprítjuk. A tejszínt a sóval, némi borssal és a rozmaringgal alaposan elkeverjük. A vaj kétharmadával alaposan megkenjük egy tűzálló tál alját és peremeit. A krumplikarikák felét beleszórjuk a sütőedénybe, meghintjük a petrezselyem felével, majd megismételjük a rétegezést. Nagyon fontos, hogy maximum 2 cm vastag legyen csupán a rétegezés, hogy rendesen átsüljön a krumpli, érdemes tehát megfelelő méretű edényt választani a sütéshez.