
A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Ha úgy kívánjuk, lehet bele tenni egy kevéske apró kockára vágott paprikát is.		
			
		
		Hozzávalók:
- 50 dkg kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica 
- 5 dkg vaj 
- 1 evőkanál liszt 
- 1-2 dl tej 
- 1 dl tejszín 
- só, őrölt fehér bors 
- (1 csokor petrezselyem)