2024.12.21. - Tamás

Savanyúkáposztás fõzelék

Hozzávalók:

- fejes káposzta
- fokhagyma
- vöröshagyma
- 1,25 kg fejes káposzta
- 4 dkg zsír
- 6 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 3 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- köménymag
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Ha a káposzta túl savanyú, kissé kimossuk, majd annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük fõni, megízesítjük sóval, köménymaggal.

Rántást készítünk, s ha már barnul akkor hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát és felengedjük hideg vízzel.

Ha a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a felengedett rántást, a tejfölt és jól felforraljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!