rss
  • Savanyúkáposztás fõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - fejes káposzta
    - fokhagyma
    - vöröshagyma
    - 1,25 kg fejes káposzta
    - 4 dkg zsír
    - 6 dkg liszt
    - 1 dl tejföl
    - 3 dkg vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - köménymag

    Elkészítés:

    Ha a káposzta túl savanyú, kissé kimossuk, majd annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük fõni, megízesítjük sóval, köménymaggal.

    Rántást készítünk, s ha már barnul akkor hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát és felengedjük hideg vízzel.

    Ha a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a felengedett rántást, a tejfölt és jól felforraljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes laskagomba

    Megpárolok egy fej hagymát és ráteszem a felvágott laskagombát (lehet persze csiperke is!). Só, bors, 4-5 gerezd átpréselt fokhagyma.

  • Tojással töltött dagadó

    Hozzávalók:

    1 db kb. 8o dkg-os dagadó, 15 db tojás, 1 jó nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, grill fûszerkeverék

  • Édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

  • Gombás makaróni-torta

    Hozzávalók: 300 g makaróni, 1 ek. olívaolaj, 40 g vaj, 40 g liszt, 4 dl tej, só és bors, 1 vöröshagyma, 300 g csiperkegomba, 10 dkg reszelt sajt.

  • Lekváros, csokis finomság

    Lekváros, csokis finomságA lisztet elkeverjük a sóval, szódabikarbónával és a kakaóval. A vajat a cukorral habosra keverjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. A lisztet apránként a tojásos masszába szitáljuk, majd hozzáöntjük a tejet is, és az egészet habosra keverjük. A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrzöm. Egy rövid ideig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd az egészet megkenjük a baracklekvárral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és rácsurgatjuk a lekvárral borított süteményre.

  • Lencsesólet

    Hozzávalók: 30 dkg lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze gersli, fél kg marhahús, fél kg füstölt pulykacomb, 2 kanál libazsír, kevés liszt, só, babérlevél.

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Ecetes babsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Karamellás forró csokoládé

    Hozzávalók 2 személyre: 6 dl tej, 18 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, karamellszósz, néhány apróra felvágott lágy karamella.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Spagetti budai módra

    Hozzávalók: 35 dkg spagetti, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 dl tej, 8 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evokanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 evokanál só, kevés porcukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors.

  • Francia paradicsomleves

    Hozzávalók: 3 paradicsom, 1 kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl 0%-os joghurt, friss bazsalikom, só, bors.

  • Füstölt lazac zöldcitrommal

    Hozzávalók 6 személyre: 20 dkg füstölt lazac, 1 marék friss korianderlevél, 1 zöldcitrom leve és lereszelt héja, 1 evõkanál extra szûz olívaolaj, õrölt fekete bors.

  • Lencsekrémleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjú- vagy sertéscsont, 1 db sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 25 dkg lencse, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 3 dkg vöröshagyma, fél babérlevél, 2 dl tej, 1 tojássárgája, kevés tejszín, 10 dkg vaj.

  • Tojásos paradicsom

    Nyolc közepes, kemény paradicsomnak a szárral ellentétes oldaláról egy-egy vékony lapot levágunk, belsejét kikaparjuk, csak vékony húsréteg maradjon. A belsejét sóval, õrült borssal, szurokfûvel meghintjük, és borsónyi vajdarabot meg apró kockákra vágott fõtt füstölt húst rakunk az üreg aljára.

  • Olasz pulykaropogós

    Hozzávalók: 1000 g-os pulykacomb, 1 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 40 ml olaj, 20 g liszt, pirospaprika, kakukkfû, babérlevél, 200 ml paradicsomlé, 100 ml narancslé, 20 ml limettlé, 1 pohár húsleves.

  • Sajtos csíkok

    Hozzávalók:

    - 35 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 6 evőkanál víz
    - 1 evőkanál ecet
    - ízlés szerint só
    - 25 dkg reszelhető sajt ízlés szerint
    - a lekenéshez egy tojás

  • Lazacos tortilla

    Hozzávalók: bors, citromlé, fokhagyma, füstölt lazac, kapor, lazac, sajtkrém, dijoni mustár, mustár, 20 dkg füstölt lazac, 1 kész tortilla lap, 10 dkg Cottage cheese (szemcsés állagú, a túróra nagyon hasonlító sajt), 10 dkg natúr sajtkrém, fél csokor friss kapor finomra vágva, mokkáskanálnyi dijoni mustár, só, õrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, néhány csepp citromlé, olajbogyó.