2024.04.23. - Béla
bohócdoktor vizit szja 1%

Somlói galuska - Az igazi somlói galuska

Somlói galuska - Az igazi somlói galuska

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: Hozzávalók: A sima piskótához: 3 egész tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál rétesliszt. A kakaós piskótához: 3 egész tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 2 evõkanál rétesliszt, 1 evõkanál holland kakaópor (vagy más jó minõségû cukrozatlan kakaópor). A diós piskótához: 3 egész tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 2 evõkanál rétesliszt, 2 evõkanál darált dió. Elkészítés: Elkészítés: A piskóták készítése nagyjából megegyezik (természetesen külön-külön készítjük a tésztát a háromféle piskótához): A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk, miközben fokozatosan, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Aztán a nagyon keményre vert fehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgákat, miközben tovább verjük a habot a habverõvel. Végül laza mozdulatokkal, kanállal csomómentesen beleforgatjuk a habba a lisztet. A kakaós piskótánál a lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, és a ezt a kakaós lisztet forgatjuk végül a tojáshabba. A diós piskótánál pedig a liszttel összekevert diót dolgozzuk a habba végül. A piskótát kétféleképpen süthetjük meg: 1.) A különbözõ piskótatésztákat egyenként egy-egy kivajazott vagy sütõpapírral bélelt tortaformába öntjük, és elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. 2.) A háromféle tésztából egy evõkanállal váltakozó halmokat rakunk egymás mellé, aztán egymásra egy kivajazott vagy sütõpapírral bélelt tortaformába vagy kisebb, magas falú tepsibe úgy, hogy mindig különbözõ tésztadarabok kerüljenek egymás mellé, aztán a tésztát elõmelegített sütõben sütjük. A megsült tésztát kihûtjük.és utána pár órát hûtõben tároljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!