- 80 dkg burgonya
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1,5 dl tejföl
- 2 evõkanál. liszt
- 1 babérlevél
- olaj
- só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, zöldpaprikát vékonyan felcsíkozzuk, majd a hagymához adjuk. Folytonos keverés mellett 2 percig sütjük. Utána belekeverjük a négybe vágott paradicsomot.
Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd sóval és babérlevéllel ízesítjük. Addig fõzzük, amíg megpuhul, majd belekeverjük a liszt és tejföl keverékét. Felforraljuk, kivesszük a babérlevelet, és tálaljuk.