rss
  • Zöldséggel dúsított krumplifõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 80 dkg burgonya
    - 1 zöldpaprika
    - 1 paradicsom
    - 1 fej hagyma
    - 1,5 dl tejföl
    - 2 evõkanál. liszt
    - 1 babérlevél
    - olaj
    - só

    Elkészítés:

    A hagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, zöldpaprikát vékonyan felcsíkozzuk, majd a hagymához adjuk. Folytonos keverés mellett 2 percig sütjük. Utána belekeverjük a négybe vágott paradicsomot.

    Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd sóval és babérlevéllel ízesítjük. Addig fõzzük, amíg megpuhul, majd belekeverjük a liszt és tejföl keverékét. Felforraljuk, kivesszük a babérlevelet, és tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babsterc (Bohnensterz)

    Hozzávalók: 200 g szárazbab, 400 g liszt, só, 200 g zsír.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Brókersaláta

    Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhûtött), 4 keménytojás, 1,5 dl olivaolaj (extraszûz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen õrölt feketebors.

  • Kelleves

    Hozzávalók: 30 deka kelkáposzta, étolaj, 3 deka liszt, 30 deka csont, egy kávéskanálnyi paprika, 6 deka vöröshagyma és néhány szem köménymag.

  • Húsvéti csokibomba

    Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg vaj, 6 tojás, 25 dkg porcukor, csipet só, 12 dkg liszt, ét- vagy tej csokoládé a díszítéshez.

  • Német krumplisaláta

    Hozzávalók: 3-4 szem héjában fõtt burgonya, 2 kisebb ecetes uborka, 1 ek olaj, 1 kk mustár, 2 kk ecet, só, bors.

  • Sonkás kifli

    Tésztához: 500 g liszt, 100 ml tej, 1 tk cukor, 30 g élesztõ, 2 tojás (+1 a kenéshez), 5 ek olaj, 2 ek olvasztott vaj;

    Töltelékhez: 250 g fõtt sonka, 200 g trappista vagy edami sajt, 100 g ecetes uborka, 3 ek tejföl, 1 tk mustár, só, bors;

    Díszítéshez: szezámmag, köménymag;

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenhetjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Zsiványpecsenye nyárson sütve

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya, 4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál õrölt bors, só

  • Kelvagdalt gombásan

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 tojás, 20 dkg gomba, 6 dkg reszelt sajt, mogyorónyi fokhagymakrém, 5 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál liszt, só, olaj a sütéshez.

  • Rázott garnéla

    Hozzávalók négy személyre: 4 evõkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 db kis chilipaprika, 2 kiskanál pirospaprika, 50 dkg friss garnélarák.

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só;

  • Póréhagymaleves

    Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma (kb. 3 szál), 3 dkg vaj vagy margarin, 7,5 dl húsleves, 1 tk. pirospaprika, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Húsvéti Görögsaláta bárányhússal

    Hozzávalók:200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom;

  • Kenõmájassal töltött tojás

    Hozzávalók: 4-6 fõtt tojás, 15 dkg kenõmájas, 5 dkg margarin, só, bors, mustár, majonéz, szerecsendió.

  • Articsóka francia mártással

    Hozzávalók: 1 szép nagy articsóka, 3 adag francia mártás, õrölt bors, só.

  • Hagymás paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél kg paradicsom, fél tk só, 3 tk cukor, 2 tk ecet, 1 tk olaj, 1 tk vágott zöldpetrezselyem.

  • Oregánós csirkecombok citromosan

    Oregánós csirkecombok citromosanA csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt tollazattól, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet. Sózzuk, citromborssal bőven bedörzsöljük, és egy fedeles, sütőtálba tesszük. A húsok mellé szórjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát, a fokhagyma gerezdeket, és a cikkekre vágott citromot. Ráöntjük a bort, a vizet, és meglocsoljuk olívaolajjal. Megszórjuk oregánóval, majd lefedjük a sütőtálat, és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.