Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: (3-4 személy részére): 2 tojás 50 dkg túró 6 evõkanál búzadara csipet só vaníliás cukor cukor (ízlés szerint) A prézlihez: olaj zsemlemorzsa Tálaláskor: tejföl, porcukor ízlés szerint Elkészítés: A túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel jól összegyúrom, 30-60 percig állni hagyom. Nedves kézzel gombócokat formázok belõle és forró, enyhén sós vízben kb. 10 percig fõzöm. (Ha feljönnek a víz tetejére, és félbevágva szép egyszínû a belsejük, akkor vannak készen.) A kifõtt gombócokat leszûröm és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom. Porcukorral kikevert tejföllel jól nyakon öntve szeretjük. Megjegyzés: Nagyon könnyû, nagyon gyors, nagyon finom! :)