Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók 4 személy részére: 60 dkg csirkemell filé, bõr nélkül 2 evõkanál libazsír vagy étolaj 1 db Knorr Házias Tyúkhús Levesalap 3 dl víz 2 dl paradicsomlé, vagy 1 csapott ek paradicsompüré 2 dl tejföl 8 dkg liszt (3-4 ek) 7 dkg vöröshagyma (1 közepes fej) 10 dkg tv paprika (1 közepes darab) 2 dkg fûszerpaprika (kb 1 ek) 1 dkg só (kb 1 tk) Elkészítés idõ: 15 perc A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyõben a libazsíron vagy olajon pirosra sütjük. Az elõsütött csirkehúst kivesszük a serpenyõbõl és félrerakjuk. A visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tûzrõl, és megszórjuk fûszerpaprikával. Felöntjük 3 dl vízzel és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig fõzzük. Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba. Az így besûrített mártást jól kiforraljuk, majd botmixer segítségével vagy szûrõn átpasszírozva krémes állagúvá pürésítjük. Az elõsütött csirkemell csíkokat visszatesszük és átmelegítjük a mártásban. Kifõtt galuskával vagy tésztával tálaljuk, tejföllel és paprika szeletekkel díszíthetjük.