rss
  • Lencsefőzelék tükörtojással

  • Share on Tumblr

    Lencsefőzelék tükörtojássalA lencsét áztassuk be (állhat akár egy egész éjszakát is, annál könnyebben és gyorsabban fő meg), majd főzzük meg. Öntsük le róla a vizet majd és hagyjuk teljesen lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk üvegesre, aztán adjuk hozzá a lencsét és a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk meg. A kolbászt süssük meg(lehet összedarabolva is sütni), aztán készítsünk el a tükörtojásokat is. A kész lencsefőzeléket a sült kolbásszal és a tükörtojásokkal tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 30 dkg lencse
    - 2 db hagyma
    - 4 szál paprikás kolbász
    - 4 db tojás
    - só
    - fokhagyma
    - 6 evőkanál vaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rák-leves

    A rák tisztítás módját nem mindenki ismeri, sõt félnek is tõle, pedig könnyen ellehet vele bánni a következõ módon: a rákot bal kezünkbe fogjuk és a két ollóját jól összeszorítjuk, a bajuszos felét tenyerünk felé fordítva, a farkát meg kifelé; a farkának középsõ úszószárnyát jobbra-balra megcsavarjuk és csendesen kihúzzuk azt a kis vékony, fekete fonalforma belét, mely végigfut a farkán.

  • Habos cseresznyés

    Hozzávalók:50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojás, 3 dkg élesztõ, cukor, tej, csipetnyi só, zsemlemorzsa, 50 dkg cseresznye.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Sajtos hagymaleves

    Tisztítsunk meg és karikázzunk fel két nagy vöröshagymát, és egy kis margarinon pirítsuk meg. Ha kész, keverjük el két evõkanál liszttel, majd öntsük fel egy liter húslevessel.

  • Aranymakréla édesköménnyel

    Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 75-75 g fekete és zöld magozott olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfû, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként kb. 150 g).

  • Lencsesaláta tésztával

    Hozzávalók: 320 g Gyermelyi négytojásos olaszcsavart, 120 g magos mustár, 2 evõkanál méz, 1 evõkanál finomra vágott bazsalikom, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyem, 1 dl olívaolaj, 0,5 dl fehérbor, só, õrölt fehérbors, 100 g póréhagyma, 100 g gépsonka, 100 g fõtt marhanyelv, 100 g fõtt vörös és barna lencse, saláta a díszítéshez.

  • Magyaros pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 5 szelet bacon, 7 dkg szeletelt szalámi, 7 dkg szeletelt kolbász, 25 dkg sajt, 1 kk bazsalikom, 1 kk erõs pista, fûszerek ízlés szerint.

  • Burgonyás-túrós krokett

    Hozzávalók:

    20 dkg túró, 20 dkg burgonya, 0,5 dl tejföl, 2 ek.liszt, 2 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez

  • Bolognai makaróni (Maccheroni bolognese)

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), 40 dkg sûrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna, 1 kk paprika, bors, oregano, só, 5 ek cukor, 3 ek olaj, fél kiló csõtészta, 20 dkg reszelt sajt.

  • Hortobágyi csõtészta

    Hozzávalók: 1-1,5 kg csirkemell (jó pulyka és disznóhús is), 2-3 fej vöröshagyma, 1-1,5 (nagy) pohár tejföl kb. 1 üveg csemege uborka, kb. 15-20 dkg párizsi (ez elhagyható) só, bors, csemege õrölt paprika, babérlevél, liszt, víz, olaj vagy zsír.

  • Csirkezúza pörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk pirospaprika só, bors.

  • Csokoládé-sodó

    Hozzávalók: 10 deka csokoládé, 2 deci tej, 1 deci víz, 2 egész tojás és 8 deka cukor. (a víz helyett adhatunk bele még egy fél deci tejet.)

  • Márványsajtos saláta búzacsírával

    Hozzávalók: 2 csokor újhagyma, 1-1 sárga- és piroshúsú paprika, 20 dkg kígyóuborka, 2 db paradicsom, 4 ek. almaecet, tengeri só, 1 csipet chili, 2 gerezd fokhagyma, 8 ek. olívaolaj, 20 dkg márványsajt, 4 ek búzacsíra, 1 csokor petrezselyem.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Káposztasaláta

    Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evõkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk.

  • Palacsinta

    Hozzávalók:

    12 db sós palacsinta, 0,5 kg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, sûrített paradicsom, 0,5 kg vegyes zöldség, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt

  • Fehér burgonyaleves

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 pohár joghurt, 1 evõkanál liszt, 1 db babérlevél, 1 teáskanál só, néhány szál petrezselyem, vegeta.

  • Bols Blitz

    Jéggel félig telt borospohárba öntjük elõbb a likõrt, majd a brandyt, feltöltjük gyömbérrel, s a gyümölcsszelettel díszítjük.

  • Répás muffin

    Hozzávalók:

    2 bögre liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj és pici só, 1/4 bögre kókuszreszelék, 1/2 bögre darált dió v. mandula és 1/2 bögre mazsola, 1 és 1/4 bögre cukor (barnával jobb), 1 bögre olaj, 3 egész tojás és 1 cs vaniliás cukor vagy vaniliarúd kikapart belseje

  • Zöld rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, só, frissen õrölt bors, egy csipetnyi oregano, egy kisebb fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zeller, egy közepes póréhagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, marhahúsleves felönteni, 15 dkg sorány sonka egyben, reszelt sajt, vágott petrezselyem, megszórni.