rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Lencsefőzelék tükörtojással

  • Share on Tumblr

    Lencsefőzelék tükörtojássalA lencsét áztassuk be (állhat akár egy egész éjszakát is, annál könnyebben és gyorsabban fő meg), majd főzzük meg. Öntsük le róla a vizet majd és hagyjuk teljesen lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk üvegesre, aztán adjuk hozzá a lencsét és a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk meg. A kolbászt süssük meg(lehet összedarabolva is sütni), aztán készítsünk el a tükörtojásokat is. A kész lencsefőzeléket a sült kolbásszal és a tükörtojásokkal tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 30 dkg lencse
    - 2 db hagyma
    - 4 szál paprikás kolbász
    - 4 db tojás
    - só
    - fokhagyma
    - 6 evőkanál vaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Spanyol zöldséges hús

    Hozzávalók: személyenként 14 dkg marha-, sertés- vagy csirkehús, 1 kis fej vöröshagyma, 30 dkg zöldborsó, 30 dkg zöldbab, egy fél fej fejes saláta, 1 dl fehér bor, 1 evõkanál paradicsompüré.

  • Sárgarépa fõzelék tejszínesen

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Csokis kifli

    Csokis kifliA tejet 1 kk cukorral felmelegítjük, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojásokat cukrot, 1 cs vaníliás cukrot és az élesztős tejet összekeverjük a lisztel. Összegyúrjuk. 1 órát kelni hagyjuk. Ha a tészta kétszeresére kelt, vékony kör alakúra nyújtjuk, és háromszögű szeletekre vágjuk. A töltelékhez én csoki darabkákat használtam, így csokisabb, és nem folyik ki a töltelék. Ha saját magunk készítjük a tölteléket, akkor a vajat és a kakaóport, vaníliás cukrot keverjük össze. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztalapokat, és tölteléket helyezünk rá, szorosan feltekerjük.

  • Túró rudi

    Hozzávalók:

    Töltelék: 50 dkg tehéntúró, 1 tojás sárgája, 3 ek. porcukor, fél citrom reszelt héja és leve, kevés tejszín. Csokimáz: 1 kis szelet étcsoki, 10 dkg vaj, 2 ek. cukor, 4 teáskanál kakaópor, 2-3 ek. tej.

  • Szalonnás csirkemell

    Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, enyhén csípõs pirospaprika, kevéske olívaolaj.

  • Farsangi szelet

    25 deka vajat 30 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 tojással és 2 evõkanál cukorral jól eldolgozunk.

  • Tojásos gomba

    Hozzávalók:4 személyre 30-40 dkg gomba(legjobb a természetes, nem termesztett), 5-6 db tojás, egy csomag új hagyma, bors ízlés szerint, egy kevés delikát, egy gerezd fokhagyma, só, étolaj.

  • Pacalpörkölt (sertés körömmel)

    Hozzávalók: 2 kg pacal, 1 nagyobb sertésköröm, 50 dkg hagyma, majoránna, szurokfû, borsikafû, bors, só, pirospaprika, 1 dl olaj;

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint;

  • Csõben sült töltött csuka

    Hozzávalók: 1 csuka, 1 citrom leve, 1 szelet száraz kenyér, 1 fej hagyma, 6 dkg szeletelt konzerv gomba, 25 dkg darált mandula, 1 tojás, 1 ek. mustár, 1 ek. felaprózott petrezselyem, 10 dkg zsíros szalonna, 4 szelet Gruyére sajt, 1 ek. étkezési keményítõ, 2 ek. ketchup, paradicsom, só, bors.

  • Aszaltszilvás baconfalatok

    Hozzávalók:

    - 24 szelet bacon
    - 48 szem vörös borban eltett aszalt szilva
    - 48 szem mandula

  • Csülökegytál

    Hozzávalók: 2 db kisebb bõrös csülökhús, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, só, bors, mokkáskanál reszelt szerecsendió.

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: Kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só

  • Sertéskaraj sajttal

    Hozzávalók: 4 szelet karaj, 10 dkg reszelt sajt / Trapista vagy Óvári /, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 kávéskanál édesnemes paprika, kevés olaj a hús elõ sütéséhez, 3-4 vékony szelet margarin / fagyos /.

  • Téli rakott zöldség

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 50 dkg kelbimbó, 1 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 dl tej, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa
    reszelt szerecsendió, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, bors.

  • Ecetes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye, 30 dkg cukor, 2 dl borecet, 1 késhegynyi bors, szalicil.

  • Bundás alma

    Hozzávalók:

    5 szép alma, 12 dkg rizsliszt, a palacsintatésztához: 10 dkg rizsliszt, 4 dl tej, 3 tojás

  • Kovászolt hagyma

    Hozzávalók: Hagyma, só, fokhagyma, kapor, kenyér.

  • Kekszbõl készült tojások

    Hozzávalók:

    - 26 dkg liszt
    - 12,5 dkg porcukor
    - 12,5 dkg vaj
    - só
    - 1 db tojássárgája

    A mázhoz:

    - 1 db tojásfehérje
    - porcukor
    - ételfesték