rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Lencsefőzelék tükörtojással

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Lencsefőzelék tükörtojássalA lencsét áztassuk be (állhat akár egy egész éjszakát is, annál könnyebben és gyorsabban fő meg), majd főzzük meg. Öntsük le róla a vizet majd és hagyjuk teljesen lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk üvegesre, aztán adjuk hozzá a lencsét és a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk meg. A kolbászt süssük meg(lehet összedarabolva is sütni), aztán készítsünk el a tükörtojásokat is. A kész lencsefőzeléket a sült kolbásszal és a tükörtojásokkal tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 30 dkg lencse
    - 2 db hagyma
    - 4 szál paprikás kolbász
    - 4 db tojás
    - só
    - fokhagyma
    - 6 evőkanál vaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos narancssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db ananász, 4 db narancs, 40 g mandula, 300 ml Fanta, a díszítéshez tejszínhab.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 4 db burgonya, 25 dkg párizsi, 10 dkg csemegeuborka, 2-3 db édes alma, 4 dl tejföl, 1 tojássárgája, bors, só, pici cukor, pici citromlé, 1 dl olaj, 1 kávéskanál mustár.

  • Csokoládélikõr

    Hozzávalók: 2 dl víz, 15 dkg cukor, 3 evõkanál kakaó, 2,5 dl rum, sûrített tej.

  • Mandarinos spenótsaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg spenót
    - 1 nagyobb mandarin (vagy 2-3 kisebb)
    - fél paradicsom
    - 5 dkg edami sajt
    - 2 dkg mogyoró
    - fél fej lilahagyma
    - fél citrom leve
    - só
    - bors
    - 2-3 ek extra szűz olívaolaj
    - 1 ek balzsamecet
    - mandarin leve

  • Sajtos tejfölös csirkemell

    Sajtos tejfölös csirkemellA csirkemelleket lapjában vágjuk ketté és sózzuk meg. Hevítsük fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsuk meg (addig hagyjuk, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak). A sütéshez használt vajjal kenjünk ki egy tepsit, majd az alját borítsuk be a hús felével, arra szórjuk rá az összekevert sajt felét, s locsoljuk rá a megsózott tejföl felét. Ekkor mehet rá a maradék hús, majd a sajt, végül a sóval, tört fokhagymával és vágott kaporral elkevert tejföl. A tepsit feddjük le alufóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óra alatt süssük meg. A fóliát levéve, hirtelen pirosra sütjük.

  • Eperhab

    Ugyan még nincs itt az eper szezonja, de külföldi epret most is vásárolhatunk a szupermarketekben. Ezek ugyan nem annyira ízesek, mint az itthoni, de eperhabnak kiváló.

  • Sárgadinnyelé Amanda módra

    Hozzávalók: 1 kg apróbb kockára vágott illatos sárgadinnye, 2 citrom leve, 30-40 dkg cukor.

  • Húsvéti torta

    A hozzávalók:

    - 5 db tojás
    - 5 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 2 ek étkezési keményítõ
    - 1 kávéskanál sütõpor
    - 0.5 db citrom reszelt héja
    - 1 tasak vaníliás cukor

    A krémhez:

    - 1 csomag vaníliás puding
    - 200 ml tejszín
    - 15 dkg porcukor

  • Zelleres, savanykás bableves

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db friss zeller a zöldjével együtt, 10 dkg szarvacska vagy hasonló száraztészta, 3 db babérlevél, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, fél pohár tejföl, vegeta;

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Szarvashús polgári módon

    Hozzávalók: 1800 g szarvas színhús, 50 g vöröshagyma, 50 g póré, 100 g zeller, 250 g vegyes zöldség, só, egész bors, szegfûszeg, kevés citromhéj, 2 db babérlevél, borecet, 180 g vaj, 20 g cukor, 120 g liszt, citromlé, 1-2 dl vörösbor;

  • Olasz szalagtészta

    Hozzávalók: fél kg szalagtészta, 4 paradicsom, 2 dkg szárított vargánya, a kis fej hagyma, 15 dkg vaj, 25 dkg csirkemáj, 2 dl fehérbor, 1 tyúkhúsleveskocka, só, bors, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, só, bors, 5 dkg parmezán és 5 dkg pecorino sajt.

  • Gyümölcsmorzsa

    Hozzávalók: 50 deka gyümölcs, 25 deka liszt, 12 deka + egy kicsi cukor, 10 deka margarin.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: l tyúk, 4 l víz, l hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, l karalábé, l zellergumó, l csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Narancspuding (kímélõ étel)

    Az elõírásnak megfelelõen elkészítünk egy csomag citromízû pudingport, de 10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját.

  • Rakott sonkás kocka

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

  • Epres tiramisu

    Hozzávalók:

    50 dkg eper, 1 citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 6 evõkanál narancslikõr, 15 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone sajt, 2,5 dl natúr joghurt, 3 evõkanál porcukor, a díszítéshez: citromfûlevelek

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

  • Erdei gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    - 450 gramm szeder
    - 10 dkg málna
    - 10 dkg áfonya
    - 5 dl 100%-os vegyes gyümölcslé
    - 5 dl erdei gyümölcs ízû joghurt
    - 5-6 evõkanál méz
    - ízlés szerint porcukor

    A díszítéshez:

    - mentalevél
    - szeder
    - málna
    - joghurt

  • Forró csokoládé

    A csokit apró darabokra törjük, majd a tejjel és a fahéjjal egy lábasban tûzre tesszük. Addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad. Ekkor félrehúzzuk, és a felvert tojást beleöntjük. Ezután lassan kevergetve felforraljuk, majd elõmelegített poharakba vagy csészékbe öntjük, a tetejét csokoládéporral meghintjük.