rss
  • Lencsefőzelék tükörtojással

  • Share on Tumblr

    Lencsefőzelék tükörtojássalA lencsét áztassuk be (állhat akár egy egész éjszakát is, annál könnyebben és gyorsabban fő meg), majd főzzük meg. Öntsük le róla a vizet majd és hagyjuk teljesen lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk üvegesre, aztán adjuk hozzá a lencsét és a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk meg. A kolbászt süssük meg(lehet összedarabolva is sütni), aztán készítsünk el a tükörtojásokat is. A kész lencsefőzeléket a sült kolbásszal és a tükörtojásokkal tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 30 dkg lencse
    - 2 db hagyma
    - 4 szál paprikás kolbász
    - 4 db tojás
    - só
    - fokhagyma
    - 6 evőkanál vaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gazdag sült-paprika leves

    Melegítsük be a grillezõt. Tegyünk a grillezõbe 6 elfelezett, magjaitól megszabadított piros kaliforniai paprikát (bõrös felével felfelé) és 2 gerezd fokhagymát (héjjal együtt), amíg jól meg nem feketednek!

  • Zsemlye gombóc, szalonnával

    3 zsemlyét kis kockára vágva egy kis tálba tesszük, 2 1/2 deci tejet öntünk rá és félre tesszük, hogy átázzon. 6 deka vajat, 2 egész tojás és egy sárgájával habosra keverünk, az idõközben átázott zsemlyét és 3 1/2 deka apró kockára vágott szalonnát szintén a tojáshoz keverünk.

  • Sajtos sonkanyárs

    Hozzávalók: 25 dkg trappista sajt, 25 dkg gépsonka.

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Fahéjas csemege

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg hámozott, õrölt mandula, fél citrom leve, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, kevés szódabikarbóna, liszt.

  • Céklás halsaláta

    Hozzávalók:

    - fél üveg ruszli
    - 1 db ecetes uborka
    - 15 dkg ecetes cékla
    - 1 ek cukor
    - 1 dl majonéz
    - 1 pohár tejföl
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors

  • Marhahúsleves csirkemájjal

    Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 velõs csont, 8 db csirkemáj, 1 csomag zöldség, 1 db karalábé, 1 negyed zeller, só, bors, õrölt bors, levestészta.

  • Kolbászos káposztaleves recept

    Hozzávalók:
    40 dkg savanyú káposzta, 2-3 dl savanyúkáposzta-lé, 15 dkg kolbász vagy debreceni (esetleg virsli), 2 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott evõkanál só, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafû), 1-1 késhegynyi õrölt koriander és mustármag;

  • Csõrege fánk

    6 deci liszthez veszünk 6 tojássárgáját, kevés sót, cukrot s borral kemény tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk, kártya nagysága darabokra vágjuk a derelyevágóval...

  • Zalai sós bukta

    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 18 dkg vaj, fél csomag sütõpor (10 gramm), 2 tojássárga, kevés tejföl, mokkáskanálnyi só.

  • Az anorexiáról és a bulimiáról röviden

    A világon sok ember szenved táplálkozási zavarban. A legtöbben, akik megbetegszenek fiatal lányok és fiatal nõk - õk teszik ki az összes beteg 90 százalékát. A fiatal lányok és nõk kb. 1 %-a szenved anorexiában és kb. 1- 3 %-uk bulimia nervosában.

  • Almás rakott burgonya

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 4 tojás, 2 közepes fej hagyma, 30 dkg sampinyon gomba, 2 nagy savanykás alma, 2 evõkanál citromlé, 1 kis csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 8 dkg vaj/ margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg Trappista / Edami sajt

  • Almás gombóc

    Elkészítés:

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat formálhassunk belõle, majd fél órát állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Lobogva forró vízbe tesszük. Amikor feljönnek a felszínre, még 4-5 percig fõzzük. A tálalótálat vékonyan megolajozzuk, morzsával kihintjük, hogy a gombócok le ne ragadjanak. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Hájaspogácsa

    30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Idõközben 25 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségû sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk.

  • Ananászos-cukkinis pulyka

    Karikára vagy kockára vágunk 1 fej vöröshagymát, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott pulykamellet, hirtelen átpirítjuk, kevés vizet öntünk alá, és fûszerezzük (só, bors, bazsalikom, gyömbér, kapor - ízlés szerint, lehet kísérletezni)...

  • Rizses fokhagymaleves

    Hozzávalók: 6 gerezd fokhagyma, 4 ek rizs, késhegynyi pirospaprika, 2 ek olaj, 2 ek liszt, petrezselyemzöld, só.

  • Cseresznye leves

    Hozzávalók:

    50 dkg fagyasztott magozott cseresznye, 1 doboz (3 dl) tejszín, 1 csomag puncs ízû pudingpor, cukor ízlés szerint, 5 púpozott evõkanál liszt + víz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, fahéj, õrölt szegfûszeg, felvert tejszín a díszítéshez

  • Saslik joghurtos salátával

    Elkészítés:

    A kockára vágott hozzávalókat hurkapálcára szúrjuk, ízlés szerinti sorrendben. Sütés elõtt beszórjuk a grill fûszerkeverékkel, és egy órán át állni hagyjuk a hûtõben. Kerti grillsütõn puhára sütjük. A salátát megmossuk és négy felé vágjuk. A joghurtot összekeverjük a sajttal, a sóval és a borssal, majd ráöntjük a salátára.