- 1 kg krumpli
- fél hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- babérlevél
- majoránna
- ecet
- liszt
- 2 dl tejföl
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tûzrõl, belekeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a kockára vagy nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tûzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát (0,5-1 mokkáskanál). Amíg a krumpli fõ, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 1 kanál lisztet csomómentesen.
Amikor a krumpli már majdnem megfõtt, a levébõl a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tûzrõl levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig fõzzük.