2024.04.25. - Márk

Medvehagyma fõzelék

Hozzávalók:

- csirkemell
- só
- gyros fûszerkeverék
- medvehagyma
- liszt
- olaj
- víz vagy tej
- ételízesítõ
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A csirkemellet befûszerezzük, és kisütjük serpenyõben.

Rántást készítek lisztbõl és olajból. Miután rotyogni kezd a rántás, lehúzom a tûzhelyrõl, és a feldarabolt medvehagymaleveleket beleteszem, átforgatom pár percig, miután visszatettem a tûzhelyre. Felöntöm vízzel vagy tejjel, összeturmixolom. A liszttõl be fog sûrûsödni, érzés szerint kell még pótolni a folyadékot.

A sült csirkemellel lehet tálalni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!