1500Ft Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók 4 fõre: - 40 dkg darált hús - 3 tojás - 5-8 ek zsemlemorzsa (ha zsíros a hús, több morzsa kell) - 1 tk pirosparika - 1 kk só - csipet bors - 1 kk fokhagymapor - sütéshez olaj - 1 db fél kg-os cipó/kenyér - 1 db körte - 2 szem fekete bors - 1 cs szendvicskard vagy fogpiszkáló Elkészítés: elkészítés A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a fokhagymaport a leírtak alapján vagy ízlés szerint összegyúrjuk fasirtnak. A 3 tojás azért kell bele, hogy nem törjön szét a fasírt, ez jól összetartja. A masszából kis golyókat formázunk. Kisütjük a fasírtokat bõ olajban (bármilyen olaj megteszi). A fogpiszkálóval a kenyérre tûzzük a körtét, egy pici margarinnal szemeket formázunk rá, és két borsszemet teszünk a margarinba. Ez a süni szeme. Az orra 1 db fasírt, amelyet fogpiszkálóval a körtére tûzhetünk. A fasírtokat felhúzzuk a kardokra, és beletûzdeljük a cipóba.