2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tökfõzelék

Hozzávalók:

- 50 dkg gyalult tök
- 1 csokor friss kapor
- olaj
- liszt
- 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
- kevés pirospaprika
- 1-2 dl tejföl
- cukor
- só
- ecet vagy citromlé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tököt kevés vízben tesszük fel fõni sóval és kevés ecettel. Közben zsemleszínû rántást készítünk, melybe beledinszteljük a vöröshagymát, megszórjuk kevés pirospaprikával, vízzel elkeverjük, és ahogy felforrt a tök, beleadjuk a rántást.

A tejfölt is simára keverjük kevés forró fõzelékkel, és hozzákeverjük. Ízesítjük cukorral, sóval, ha még szükséges, savanyítjuk. A finomra vágott kaprot a legvégén tesszük bele, de már nem fõzzük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!