rss
  • Kukoricafõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukoricakonzerv
    - 5 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só, õrölt fehér bors
    - 1 csokor petrezselyem

    loading...

    Elkészítés:

    A konzervkukoricát leszûrjük, és a vajon megforrósítjuk, erõs lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sûrû mártás legyen. Sóval meg õrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Káposzta saláta

    A meggyalult káposztát besózva 1 óráig állni hagyjuk, kinyomjuk.

  • Metélõhagymás rizs

    Hozzávalók: 2 csésze fõtt rizs, 1 csésze nagyjából összevágott metélõhagyma, fél csésze, apróra vágott sonka, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 kisebb cukkini, kis kockákra vágva, 1 kanál szójaszósz.

  • Paradicsomleves sajttal

    Hozzávalók: 10 dkg trapista sajt, 8 dl paradicsomlé, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. liszt, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, cukor.

  • Normand halleves

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg fogasfilé (halszelet), 30 dkg polip, 4 db tigrisrák, 12 db fekete kagyló, 10 dkg vegyes zöldség, 1 csokor petrezselyem, fél póréhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1 csipet sáfrány, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín, fél citrom alapléhez: 50 dkg édesvízi halak csontja, 3 dl polip fõzõlé, 10 dkg rákvaj, fél póréhagyma, 10 szem egész bors, 50 g karikára vágott vegyes zöldség, rákvajhoz:10 dkg vaj, 20 dkg rákpáncél, 3 cl konyak, 1 dl fehérbor vagy alaplé.

  • Amerikai szárazbableves

    Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1 fej fokhagyma, teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók:

    4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma
    mártáshoz: 1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret) 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kockára vágott paradicsom, 1 kanál madrasi curry, 1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél, 30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém

  • Brassói káposzta

    A káposztát gyaluld, vagy vágd szálasra és a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tedd föl fõni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süsd ki.

  • Sült barátfüle

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 tojássárga, 1 evõkanál cukor, 1-2 evõkanál tejföl, 3-4 evõkanálnyi kemény meggydzsem, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;

  • Gyulai szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéskaraj, 20 dkg szeletekre vágott bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 szál Gyulai kolbász, só, ketchup.

  • Zöldséges, sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Laskagomba leves

    Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, fél szál póréhagyma, só, bors, 1 liter húsleves, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 evõkanál vaj.

  • Bécsi kuglóf

    4 tojás sárgáját, 25 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével habosra kell keverni, majd közben fokozatosan hozzáadni 1,5 dl étolajat, 1 dl vizet, végül 20 dkg lisztet és 1 csomag sütõport.

  • Lengyel sajtmártás

    Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, õrölt borsot.

  • Meleg rumos meggyleves

    Hozzávalók: 1 üveg meggybefõtt, 3 dl tejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evõkanál finom liszt, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál õrölt szegfûszeg vagy 3 szem egész, szegfûszeg, 1 mokkáskanál só, 1/2 dl rum vagy 1 evõkanál rumaroma.

  • Keksztekercs szinesen

    Keksztekercs szinesenEgy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral, porcukorral, és hozzáadjuk a tejet, rumaromát. Nyújtható tészta állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá még tejet, vagy darált kekszet. Ha elkészült a tészta, a hűtőben pihentetjük fél órát. Elkészítjük a vajkrémet. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és adunk hozzá pár csepp rumaromát. A krémet három felé osztjuk. Mindegyik tésztához tetszés szerinti színű ételfestéket adunk. A tésztát három felé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kókuszreszelékes deszkán.

  • Házi készítésû croissant

    Hozzávalók:

    - 70 dkg liszt
    - 1 kis doboz joghurt vagy kefír
    - 2 dl tej
    - 1 kk só
    - 4-5 ek cukor
    - 2 tojás
    - 5 dkg élesztõ
    - 25 dkg hideg margarin
    - 1 tojás

  • Görög húsvéti kalács

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 45 dkg vaj, 35 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 4 tojássárgája, 1 dl tej, 1 csomag sütõpor, reszelt narancshéj.

  • Csicseriborsóleves

    Hozzávalók:

    12 dkg csicseriborsó (egy éjszakát áztatva), 1 kis krumpli, 1 szép szál póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél fej fehér hagyma, fél bio leveskocka vagy 3 dl alaplé, olívaolaj és vaj

  • Rakott zöldség

    Hozzávalók:

    - 12 levél kínai kel
    - 2 dl sárgaborsó
    - 1 hagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 5 db kisebb sárgarépa
    - 1 db cukkini
    - pár rózsa karfiol
    - 12 db gomba
    - 1 paradicsom
    - 1 paprika
    - 2 db krumpli
    - 2 cm gyömbér lereszelve
    - 3 dl tejföl
    - 1 tojás
    - 1 kiskanál kurkuma
    - 1 kiskanál õrölt szerecsendió
    - 15 dkg füstölt trapista sajt
    - só
    - olaj
    - szezámmag

  • Narancsos kefírturmix

    Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.

loading...