rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Cukkini főzelék

  • Share on Tumblr

    Cukkini főzelékA cukkiniket meghámozzuk, megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra összevágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra összevágott kaprot, az összezúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk egy teáskanál cukorral és egy evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk. Majd utána már tálalhatjuk is.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 1 kg cukkini
    - 1 közepes fej hagyma
    - olívaolaj
    - 1 csokor kapor
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors
    - liszt
    - cukor
    - 1 pohár tejföl


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancs-rum turmix

    Hozzávalók: 60 dkg narancs, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 1 dl rum, 1 liter tej.

  • Lecsós csirke

    Hozzávalók: 1 db 80 dkg-1 kg-os csirke, 5 dkg füstölt szalonna, 5-6 dkg zsír, 8-10 dkg vöröshagyma, 3 db közepes zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 1-2 dkg só, egy morzsa ételízesítõ, kávéskanál pirospaprika, kávéskanál cukor.

  • Mexikói halleves

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött tengeri hal, egy 1/2 citrom leve, 1 húsleveskocka, bors, babérlevél, egy kiskanál paradicsompüré, egy fél doboz fehérbabkonzerv vagy 15 dkg fehér bab.

  • Hagymás-sonkás krumplisaláta

    Hagymás-sonkás krumplisalátaA burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (A fehérjét is bele lehet darabolni a salátába.) A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

  • Tempura garnélarák

    Hozzávalók: 1/2 pohár tejföl, 2 3/4 pohár liszt, 2 evõkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál sütõpor, 1 kiskanál só, 2 felvert tojás, 4 pohár olaj, 1 kg megtisztított garnélarák;

  • Tejszines csirkeleves

    Tejszines csirkelevesA combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük. A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük. Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk. A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.

  • Gombás fogasszelet

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

  • Bundás karalábé

    Hozzávalók: 4 karalábé, 1 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg liszt, zsír vagy olaj, só;

  • Sonkás tészta

    Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtva kockákra vágjuk, sósvízben kifõzzük, a sonkával s 2-3 deci jó tejfellel elkeverjük.

  • Koldus kotlett

    Hozzávalók: 3 db burgonya, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 kk petrezselyemzöld, 3 db tojás.

  • Appel Jack Daisy

    Hozzávalók: 5 cl Calvados, 3 cl citromlé, 1/2 kávéskanálnyi porcukor, 1 öntet grenadine, citromhéjspirál, narancshéjspirál, szódavíz.

  • Gesztenyés pulykamell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott pulykamell, 2 db egész tojás, 15 dkg gesztenyemassza (a gesztenyemassza édes is lehet), 3-4 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál mustár;

  • Nagybõjti saláta

    Hozzávalók: 1 fej endívia saláta, 2 db golden alma, 1 db kígyóuborka, 3 db paradicsom, 1 csokor zöldpetrezselyem, fél citrom leve, 3 pohár joghurt, 1 dl majonéz, fél marék dióbél, 20 dkg sonka (vagy bacon szalonna), 2 db Knorr petrezselymes ízbomba kocka, 1 kanál olivaolaj.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Fóliás csirkerszárnyak

    Hozzávalók: 80 dkg csirkeszárny, 60 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg grillfûszerkeverék, 0,5 dl étolaj, só.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Sonkával töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 szép nagy zöldpaprika, 15 dkg fõtt füstölt sonka, 5 dkg füstölt szalonna, 3 db egész tojás, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Kefírkocka meggyel

    Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 2 pohár kefir, 1 csomag vanílliás cukor, 15 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 5 dl habbá vert tejszin, reszelt citromhéj, baracklekvár, egy üveg magvazott meggy befõtt.

  • Otthoni kiwisaláta

    Hozzávalók: 1 lilahagyma, 3 nagyobb kiwi, 1 cs. petrezselyem, 1 hegyes erõspaprika, 1 citrom leve, 1 pici só, õrölt bors.

  • Sárgarépakrém leves

    Hozzávalók:

    - 3 db sárgarépa
    - 1 db vöröshagyma
    - 2 db krumpli
    - 1 teáskanál koriander
    - õrölt bors
    - 2 db zöldségleveskocka
    - só
    - 2-3 evõkanál olívaolaj
    - 1 l víz

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...