rss
  • Cukkini főzelék

  • Share on Tumblr

    Cukkini főzelékA cukkiniket meghámozzuk, megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra összevágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra összevágott kaprot, az összezúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk egy teáskanál cukorral és egy evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk. Majd utána már tálalhatjuk is.

    Hozzávalók:

    - 1 kg cukkini
    - 1 közepes fej hagyma
    - olívaolaj
    - 1 csokor kapor
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors
    - liszt
    - cukor
    - 1 pohár tejföl


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lazacos tésztasaláta

    Hozzávalók: 1/4 csomag spagetti tészta, füstölt lazac, 5 dkg gépsonka, 4 db csemege uborka, 1 kisebb alma, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, tejföl, majonéz, bors, 1 ek. mustár, pár csepp citromlé, kevés cukor.

  • Olasz spagetti

    Hozzávalók: 400 g spagetti, 2 evõkanál olívaolaj, 6 vékony szelet húsos szalonna apróra vágva, 1 marék dióbél, 2 dl fõzõtejszín, 2 gerezd fokhagyma.

  • Artillery

    Az összetevõket keverõpohárban jéggel elkeverjük, majd koktélospohárba szûrjük, s a tetejét citromhéjolajjal megspricceljük.

  • Sárgadinnyedzsem 2.

    A hámozott dinnyét a magoktól letisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg dinnyehúshoz számított 40 dkg cukorból 1 dl vízzel sûrû szirupot fõzünk.

  • Gombás burgonyaszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fõtt burgonya, 2 púpozott ek. gombalevespor, 3 dl tej, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött feketebors, olaj.

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    A leveshez:

    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 2,5 dkg zsír
    - 1 tk vegeta
    - 2 púpos tk õrölt paprika
    - 1 tk pirosarany
    - 1 tk só
    - 1 db kisebb paradicsom
    - 1 db zöldpaprika
    - a gombóchoz megfõzött krumpli leve (kb. 2 liter)

    A gombóchoz:

    - kb. 16 dkg liszt
    - 1 tojás
    - 1 tk só
    - 1 ek olaj
    - 40 dkg krumpli

  • Vaníliás Hókifli

    Hozzávalók:

    30 dkg liszt, 10 dkg õrölt mandula vagy dió, 5 dkg cukor, 2 cs. vanília cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor.

  • Leves sült zöldségekbõl

    Hozzávalók: 1 dl Bertolli Extra Vergine Originale olívaolaj, 1 db kisebb méretû sütõtök, 2 szál sárgarépa, 1 db karlábé, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 kis darab póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb zellergumó, 3 db babérlevél, 4 ág kakukkfû, 3 szál rozmaring, só, bors.

  • Mazsolás-zabpelyhes süti

    Mazsolás-zabpelyhes sütiKimérjük a hozzávalókat. Asztali robotgép krémkeverő karjával a puha vajat és a kétféle cukrot közepes sebességgel simára keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Hozzáadjuk a tojásokat és nagy sebességen simára keverjük, körülbelül 1 perc. Ha szükséges egy szilikon lapát segítségével lekaparjuk az edény oldalát, alját. Hozzáadjuk a vaníliát, melaszt és nagy sebességen simára keverjük. Félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbonát, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a félretett masszához és kis sebességen simára keverjük.

  • Baracklikõr

    Hozzávalók: 75 dkg méz, 1 kg darált barack, 5 barackmag bél, 3/4 liter 80 fokos alkohol, 3/4 liter víz, kevés csersav.

  • Kínai cukkinis tészta

    Hozzávalók: 40 dkg kínai tészta, 2 ek apróra vágott fokhagyma, 1 ek apróra vágott gyömbér, 4 ek (szezám)olaj, 20 dkg sertéshús, 1 hagyma, 1 csomag újhagyma, 1 közepes cukkini, 5 ek szójaszósz, 2 tk cukor, 1 chili.

  • Hűsítő gyümölcsleves

    Hűsítő gyümölcslevesA gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk az almát, az epret pedig csak kettévágjuk, és beledobjuk a gyümölcsöket az edénybe. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd jöhet a cukor, szegfűszeg és fahéj, majd felforraljuk és alacsony lángon kicsit főzzük, egészen addig, amíg az alma meg nem puhul. Utána jöhet a habarás. A tejszínből, kevés lisztből és 1 tojás sárgájából kikeverjük a habarást, és hozzáadjuk a leveshez. Hűvös helyre tesszük, és ha jól kihűlt lehet is fogyasztani. A levesbe ízlés szerint bármilyen gyümölcs tehető, ki milyet szeret.

  • Paradicsomkosárkák

    Hozzávalók:8 db kisebb, kemény paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Pite - Pottyantott meggyel

    Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy (lehet befõtt is), 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 dl tej, 1+1/2 dl olaj.

  • Joghurt szelet

    Hozzávalók a piskótához: 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 4 db tojás. Feltét: 4 dl gyümölcslé, 20-30 dkg gyümölcs kiwit és ananászt ne, 2 dl tej, 1 db habpótlópor, 1 nagy zselatin 20g, 15 dkg cukor, 4 dl natúr joghurt, 1 nagy zselatin, díszítésnek tetszés szerint gyümölcs.

  • Sonka fügével és szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, érett füge, kék szõlõ és mentalevelek.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: Fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.

  • Túrós barátfüle

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Csülökegytál

    Hozzávalók: 2 db kisebb bõrös csülökhús, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, só, bors, mokkáskanál reszelt szerecsendió.