rss
  • Gyümölcsfőzelék

  • Share on Tumblr

    Gyümölcsfőzelék3-4 dl vizet és a meggybefőtt levét feltesszük főni, beletesszük a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntjük a befőttet. Jó, ha több fajta gyümölcs van benne, tehetünk bele cseresznye- vagy őszibarackbefőttet is. De legjobb friss gyümölcsökből készíteni. Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével.

    Ha már kellően meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízű.

    Hozzávalók:

    - 1 üveg meggybefőtt (de legjobb a friss meggy)
    - 3 db alma
    - 5 evőkanál liszt
    - 4 dl tej
    - 2 dl tejföl
    - szegfűszeg
    - őrölt fahéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - lapos teáskanál só
    - 4 evőkanál cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Blue Heaven

    Hozzávalók: 5 cl fehér rum, 1,5 Amaretto, 1,5 cl Blue Curaçao, 1,5 cl friss lime-lé, 9-10 cl ananászlé, jég.

  • Szegedi burgonyaköret

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 deka paradicsom, 3-4 darab zöldpaprika, 8 deka zsír, 12 deka tarhonya, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: l tyúk, 4 l víz, 1 hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 karalábé, 1 zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók:

    - 8-10 db száraz kifli
    - 5 db tojás
    - olaj
    - 2 dl cukros tej
    - 1 kg alma
    - pici fahéj
    - 20 dkg cukor
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - kis üveg baracklekvár vagy vegyes gyümölcsíz

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Almafánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 50 dkg tisztított reszelt alma, fél liter tej, 2 db egész tojás, fél dkg élesztõ, 3 dkg zsír, 1 evõkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, a sütemény tetejére fahéjas porcukor.

  • Túrós rántotta

    Minden tojáshoz 2 dkg túrót számítunk. A túrót villával összetörjük és a felvert tojás közé keverjük.

  • Kaliforniai apró rák

    Hozzávalók: 25 dkg shrimp (apró rák, konzerv vagy mirelit), 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma , 2 evõkanál konyak.

  • Tormás csirkemell

    Hozzávalók: 3-4 csirkemell, 1 leveskocka, 3 ek frissen reszelt torma, 5 szem feketebors, 1 babérlevél, 1 ek. ecet.

  • Mustáros lazac

    Mustáros lazacA zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük erőlevessel, sózzuk, borsozzuk és félig lefedve 8-10 perc alatt puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről és lefedve 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket megmossuk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk, és a szárukat madzaggal összekötjük. Egy teflonba olajat teszünk, és a halak mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, papírtörlőre szedjük ki őket.

  • Párizsikrém

    A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg habosra kevert margarinnal, 1-2 evõkanál kefírrel, egy kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral, petrezselyemzölddel.

  • Kókuszos piramis

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 30 dkg darált keksz
    - 30 dkg darált dió
    - 2 dkg kakaópor
    - 20 dkg átszitált porcukor
    - 1 dl rum
    - kb. 2 dl tej

    Krémhez:

    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 3 vaníliás cukor
    - kevés vanília aroma
    - 1 cs keksz

  • Krumplia tortilla

    Hozzávalók:

    1 kg burgonya, 20 dkg hagyma , apróra vágva, 5-8 db tojás, 1 dl olívaolaj, só, bors

  • Burgonyás lángos másképpen

    Hozzávalók:

    4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyiszerecsendió-reszelék

  • Almás krumplis csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g sült csirkehús, 150 g füstölt sonka, 400 g alma, 300 g fõtt krumpli, 1 fej saláta, 50 ml olívaolaj, 30 ml balzsamecet, só, bors.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Füstöltpisztráng leves raviolival

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg füstölt pisztrángfilé 4 dkg vaj, 1 babérlevél, 2 kis fej hagyma (salotta) 30 dkg lisztes burgonya bõ 0,5 dl fehérbor, 7,5 dl zöldségleves, só és bors ízlés szerint 4 evõkanál tejszín A tésztához: 25 dkg liszt, egg Kevés víz 3 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 tojás a bekenéshez, kapor a díszítéshez.

  • Sonkás hagymaleves

    Hozzávalók: 5 fej vöröshagyma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából), 7,5 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, pirospaprika, õrölt szerecsendió, bors, só.

  • Kókuszos csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mk õrölt gyömbér, 1 mk törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Karácsonyi fatörzs

    Hozzávalók:

    1 tasak piskóta tészta alappor, 1 dl víz, 2 tojás, 1 db csokoládé ízû tortakrém, 1 db csokoládé tortadísz lapocskák