rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gyümölcsfőzelék

  • Share on Tumblr

    Gyümölcsfőzelék3-4 dl vizet és a meggybefőtt levét feltesszük főni, beletesszük a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntjük a befőttet. Jó, ha több fajta gyümölcs van benne, tehetünk bele cseresznye- vagy őszibarackbefőttet is. De legjobb friss gyümölcsökből készíteni. Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ha már kellően meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízű.

    Hozzávalók:

    - 1 üveg meggybefőtt (de legjobb a friss meggy)
    - 3 db alma
    - 5 evőkanál liszt
    - 4 dl tej
    - 2 dl tejföl
    - szegfűszeg
    - őrölt fahéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - lapos teáskanál só
    - 4 evőkanál cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemáj fehérborban

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, liszt, só, bors, 4 ek. olaj, 20 dkg szeletelt gomba, 1 zöldhagyma vagy kis fej hagyma aprítva, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 1 babérlevél, 4-6 ek. aprított petrezselyem.

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, vagy borjúhús, 50 dkg friss zöldbab 3 pohár tejföl, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna só, bors, paprika.

  • Krémsajtos tészta

    Hozzávalók: 30 dkg kagylótészta, 1 kis fej hagyma, kis darab vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, õrölt bors, 20 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg kemény sajt, 0,5 dl tejszín, 1 paradicsom, só.

  • Szamócadzsem

    Hozzávalók: 2 kg erdei szamóca, 1 kg cukor.

  • Piòa Colada

    Hozzávalók: 9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sûrû kókusztej, kb. negyed csésze jégkása.

  • Pacalpörkölt 1.

    Hozzávalók: 60 dkg marhapacal, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, (vagy 3 evõkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom), 4 evõkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 2 szál zellerzöld, 2 evõkanál ecet, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.

  • Paprikás köményes penne (Penne ai peperoni e cumino)

    Hozzávalók: 1 sárga paprika, 1 piros paprika, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 csésze hámozott, lé nélküli paradicsom, só, bors, 1 1/4 tk kömény, petrezselyemzöld, 30 dkg penne.

  • Habcsókok

    HabcsókokKibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.

  • Francia vaníliafelfújt

    Hozzávalok:

    4 ek. kristalycukor, 8 dkg porcukor, 1 vanilias cukor, 4 tojás, 5 dl tej, a tetejére 2 dl tejszin, 1 ek. porcukor.

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Májsaláta

    Hozzávalók:

    40 dkg marhamáj, 1 nagy vagy 2 kis fej saláta, 15 dkg apró szemû paradicsom, 1 db vöröshagyma, 3 ek. fehér borecet, 7 ek. olaj, só, õrölt bors, 2 kiskanál szárított kakukkfû, 1 kiskanál enyhén csípõs mustár

  • Kelkáposzta fõzelék

    Hozzávalók: kelkáposzta 1 kg, köménymag 1 késh., burgonya 0.5 kg, zsír 15 dkg, liszt 2 kanál, fokhagyma 1 cikk, bors, paprika, só 1-1 késh.

  • Gulyás német módra

    40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst.

  • Narancsos kefírturmix

    Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.

  • Tejfölös krumpli paprikás

    Hozzávalók: 800 g újkrumpli, 50 g finomliszt, 40 ml olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, finomra vágott petrezselyem, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, pirospaprika, õrölt fehér bors, kevés só.

  • Babpástétom

    Hozzávalók: fél kg nagy szemû bab, 3 kemény tojás, 2 fej hagyma, só, bors, 1 evõkanál libazsír vagy olaj.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg fõtt, áttört burgonya, 2 evõkanál kakaó, 3 dkg margarin, 3 kanál finom maceszliszt.

  • Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók: 1 pulyka, 1 kg gesztenye, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, 10 dkg vaj, 3 db zsemle, 3 db tojás, õrölt bors, szerecsendió, só.

  • Eperleves

    Hozzávalók: 40-50 dkg eper (nem baj, ha az eper már nem teljesen ép), 2 dl vörösbor, ízlés szerint 10-15 dkg cukor, csipetnyi só, 2 dl tejföl.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...