rss
  • Gyümölcsfőzelék

  • Share on Tumblr

    Gyümölcsfőzelék3-4 dl vizet és a meggybefőtt levét feltesszük főni, beletesszük a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntjük a befőttet. Jó, ha több fajta gyümölcs van benne, tehetünk bele cseresznye- vagy őszibarackbefőttet is. De legjobb friss gyümölcsökből készíteni. Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével.

    Ha már kellően meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízű.

    Hozzávalók:

    - 1 üveg meggybefőtt (de legjobb a friss meggy)
    - 3 db alma
    - 5 evőkanál liszt
    - 4 dl tej
    - 2 dl tejföl
    - szegfűszeg
    - őrölt fahéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - lapos teáskanál só
    - 4 evőkanál cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött ponty

    Hozzávalók:

    1 db 1/2 kg-os ponty, 3 tojás, 2 gerezd fokhagyma, padlizsán, 1 marék dióbél, 1 darabka citromhéj, 1 csipetnyi kapormag, 1 fej vöröshagyma, 2 érett paradicsom, 1 citrom leve, zöldpaprika, 4 evõkanál olívaolaj, só és bors

  • Mákos torta

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 1 bögre cukor
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre tej
    - 1 egész tojás
    - 1 bögre darált mák
    - 1 csomag sütõpor

    Krém:

    - 1 liter tej
    - 2 csomag pudingpor
    - 1 kis kocka margarin
    - cukor

  • Gombaszószos csirkemell

    Gombaszószos csirkemellA csirkemelleket szeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, és lisztbe forgatjuk. Kevés olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és lerakjuk egy tűzálló cserépedénybe. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a gombát és összeforgatjuk. Együtt pároljuk. Rátesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ha elfövi a levét, a lisztet elkeverjük kevés tejjel (kb. 1,5 dl-rel), és a gombára öntjük. Elkeverjük és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.

  • Angol marhasült (Roast Beef)

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük. Alacsony tepsibe tesszük, lehetõleg rácsra, hogy ne ragadjon le. Süthetjük alufóliában is.

  • Betyáros tarhonya

    Hozzávalók: fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.

  • Húsvéti csokifészek

    Hozzávalók: Crunchy Nuts, Cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Sajttekercs 1.

    Hozzávalók: 25 dkg edami, vagy trappista sajt, 15 dkg Boci, Camping, vagy más krémsajt, 2 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, egy csokor apróra vágott zöldpetrezselyem.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Sült ponty hagymaszósszal

    Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.

  • Csirkeegytál

    Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 8 dkg vaj, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál curry, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só;

  • Különleges császármorzsa

    Hozzávalók: 7 db tojás, 2 dl tejszín, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 evõkanál vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

  • Bolognai leves

    Hozzávalók:

    3 db húsleveskocka,3 dkg vaj,3 dkg liszt,10 dkg spagetti,1 dl tejföl,2 dl tejszín,2 db tojássárgája,12 dkg Pannónia sajt,õrölt fehér bors, só

  • Almabor

    Alapadag: 1 kg alma, 1 kg cukor, 5 l. víz.

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Gyors tejfölös pogácsa

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 20 dkg fagyos zsír, 1 kk. só, 1 sütõpor, tejföl.

  • Sonkás-sajtos kifli

    Hozzávalók: 5 darabhoz: 30 dkg mélyhûtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg fõtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evõkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez.

  • Barackos kocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 20+5 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg margarin
    - 5 tojás
    - 1 citrom reszelt héja
    - 25 dkg liszt
    - 1 csipet só
    - 2 evõkanál rum

    Töltelékhez:

    - 70 dkg sárgabarack

    Szórni:

    - porcukor

  • Epres-rebarbarás krémleves

    Epres-rebarbarás krémlevesAz epreket megmossuk és egy edénybe tesszük. A rebarbara szárakat megtisztítjuk és összevágjuk kb. 2 centis darabokra, majd belerakjuk az eper mellé a lábasba. Rászórjuk a cukrot és ráfacsarjuk a negyed citrom levét (ez azért is fontos, mert a citromlé segít megtartani a szép piros színt) és alaposan összekeverjük. Majd felöntjük fél liter vízzel és feltesszük kb. 15 percre főni. A negyed óra letelte után beledobjuk a mentaleveleket is és botmixerrel az egészet alaposan leturmixoljuk. Végül felöntjük a tejszínnel, hagyjuk felrottyanni és elzárjuk alatta a gázt.

  • Hagymás marhaszeletek

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

  • Zöldbabos fasírt

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 50 dkg elõfõzött zöldbab, egy fej hagyma, egy tojás, fokhagyma, só, bors, köménymag.