rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Gyümölcsfőzelék

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Gyümölcsfőzelék3-4 dl vizet és a meggybefőtt levét feltesszük főni, beletesszük a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntjük a befőttet. Jó, ha több fajta gyümölcs van benne, tehetünk bele cseresznye- vagy őszibarackbefőttet is. De legjobb friss gyümölcsökből készíteni. Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével.

    Ha már kellően meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízű.

    Hozzávalók:

    - 1 üveg meggybefőtt (de legjobb a friss meggy)
    - 3 db alma
    - 5 evőkanál liszt
    - 4 dl tej
    - 2 dl tejföl
    - szegfűszeg
    - őrölt fahéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - lapos teáskanál só
    - 4 evőkanál cukor


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás, túrós béles

    A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük.

  • Méhkas süti

    Hozzávalók :

    24 dkg darált keksz, 13.5 dkg margarin (olvasztva ), 15 dkg porcukor,3 ek. kakaó, 2-3 ek. rum, 4 ek. tej

  • Toledói tokány

    Hozzávalók: 1 kg marhahús (rostélyos, lábszár, felsál), 3 vöröshagyma, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 kanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg gomba, só, bors, 1 dl olaj, 2 zöldpaprika, 1 kanál liszt, 1 dl bor, 2 paradicsom, 2 dl húsleves.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 evõkanál rizs, 5 bögre forró víz, 1 nagy hagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa (paszternák), 1 babérlevél, só, késhegynyi fehér bors, 2 szegfûszeg, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 4 teáskanál vaj (margarin), 2 kis darab fahéj, 1 csapott evõkanál kukoricaliszt, 1 csésze tej, pirított zsemle vagy kenyérdarabkák.

  • Újházy tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.

  • Töltött galamb

    Hozzávalók:

    2 galamb, 5 dkg durvára õrölt törtbúza (burghul), fej vöröshagyma, 1 marék fenyõmandula, 1 szegfûszeg, mokkáskanál õrölt fahéj, egy csipetnyi õrölt szerecsendió, 1 evõkanál citromlé, 1 dl olívaolaj, só és bors

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Kelbimbó leves

    Kelbimbó levesA répát-zöldséget megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a kelbimbót alaposan megmossuk, megtisztítjuk, a petrezselyem zöldet felaprítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, adunk hozzá 1 teáskanálőrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Kb. 1 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket majd a kelbimbót is. Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet. Ha puhára főttek benne a zöldségek, a petrezselymet hozzáadjuk, és forralunk rajta egyet. A végén ízlés szerint tejszín is önthető hozzá.

  • Gyors ananászleves

    Hozzávalók:

    - 1 db ananász
    - 1 cs. vaníliás pudingpor
    - cukor ízlés szerint
    - fahéj, szegfûszeg
    - kb 1,5 dl fõzõ tejszín
    - 1 cs. vaníliás cukor
    - tej, ha túl sûrû lenne

  • Tartármártás - tojás nélkül

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 dl tej, 1 evõkanál olaj, mustár, ízlés szerint, 1 dl fehérbor, egy csipet cukor.

  • Házi burgonya lángos

    Hozzávalók: 2 1/2 dkg élesztõ, 1/2 kg liszt, 2-3 db közepes fõtt burgonya, 1/2 dl tej, só, cukor.

  • Currys rizibizi

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál curry, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Krémes keksz

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 1,5 csomag vanília puding, 2 tojás, 7 evõkanál cukor, 1 evõkanál liszt, 12 dkg margarin, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin

  • Parajfõzelék galuskával

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél liter tej, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál só.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 50 dkg apró hús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Tepertõs pogácsa

    15 dkg töpörtyût apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom.

  • Tejszínes-majonézes gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg sampinyon gomba, 1 citrom, 4 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, 1 kávéskanál ecetes tárkonylevél, 1 kávéskanál mustár, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt bors, só.

  • Fahéjas ribizli-zselé

    Hozzávalók kb. 90 dkg-hoz: 1,3 kg ribizli, 6 szem szegfûszeg, 5 cm-es fahéjdarab, vörösborecet.

  • Báránycomb vörösboros fügemártással

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g báránycomb kicsontozva, só, bors, 30 g píneamag, 40 g paprikával töltött zöld olajbogyó, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 evõkanál aprított rozmaring és kakukkfû, 2 fej hagyma, 4 szem aszalt füge, 200 ml vörösbor, 300 ml marhahúsleves.

  • Mexikói bab darált hússal

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni, és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe.