rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Gyümölcsfőzelék

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Gyümölcsfőzelék3-4 dl vizet és a meggybefőtt levét feltesszük főni, beletesszük a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntjük a befőttet. Jó, ha több fajta gyümölcs van benne, tehetünk bele cseresznye- vagy őszibarackbefőttet is. De legjobb friss gyümölcsökből készíteni. Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével.

    Ha már kellően meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízű.

    Hozzávalók:

    - 1 üveg meggybefőtt (de legjobb a friss meggy)
    - 3 db alma
    - 5 evőkanál liszt
    - 4 dl tej
    - 2 dl tejföl
    - szegfűszeg
    - őrölt fahéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - lapos teáskanál só
    - 4 evőkanál cukor


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tüdõ rizskásával

    A rizskását forró zsírba tesszük, jól megmosva; mikor a zsirban egészen átmelegedett, fel töltjük forró vízzel, sót is teszünk hozzá és fõzzük, míg egészen puha lesz.

  • Barackos-mákos rakott tészta

    Hozzávalók: 50dkg õszi, vagy sárgabarack, 25dk nagykocka tészta, 20dk darált mák, 15dk porcukor, 2dl tej, 5dk margarin, 4 evõkanál sárgabarack lekvár, 3 evõkanál
    fél citrom reszelt héja, só, 1 kiskanál só a tésztához.

  • Narancspuncs

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja és leve, 1 citrom lereszelt héja, 2 evõkanál citromlé, 1 teáskanál rum, 0,5 dl vörösbor, vaníliarúd, édesítõpor.

  • Kakukkfüves kacsamell

    Hozzávalók:

    2 egész, bõrõs kacsamell, kb. 80 dkg, só, bors, gyömbérpor, 15 dkg kimagozott szõlõ, 3 dl szõlõlé, barnacukor, 5 dkg vaj, friss kakukkfû, 2 gerezd fokhagyma

  • Málnás palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 1 kg málna, 8 dl tejszínhab, 4 dkg porcukor, málnaöntet.

  • Fokhagyma sörtésztában (Orly)

    Hozzávalók: 50 gerezd fokhagyma, 5 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl sör, só és olaj a kisütéshez.

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Halkocsonya

    Hozzávalók: 1,2 kg ponty + 2 fej és 2 farok, egy cseresznyepaprika, 1 ek paprika, egy nagy fej hagyma, só.

  • Almás csirkemell

    Almás csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, szétdaraboljuk, kiklopfoljuk, sózzuk, befűszerezzük. Az almákat ketté vágjuk a magházat kivesszük. A fél almákat cikkekre vágjuk. A kiklopfolt csirkemelleket kevés olajon serpenyőben vagy rostlapon elősütjük. Tepsibe egymás mellé rakjuk őket. Mindegyikre teszünk az almacikkekből 3-4 darabot. Aki szereti pici őrölt fahéjat szórhat az almákra. A sajttal befedjük, és sütőben kb. 10-15 perc alatt, 180 fokon készre sütjük. Zöldséges rizst tálalhatunk hozzá, de friss salátával is nagyon finom.

  • Pisztráng saláta

    Hozzávalók: 2 alma, kevés citromlé, 40 dkg fõtt cékla, 2 füstölt pisztráng, az öntethez: 2 evõkanál balzsamecet, 1 kávéskanál mustár, ízlés szerint reszelt torma, 1 evõkanál ribizli dzsem, 2 evõkanál napraforgó olaj, 2 evõkanál dióolaj (helyettesíthetõ olívaolajjal is).

  • Húsos rakott karalábé

    Hozzávalók:

    - 6-8 db karalábé
    - 40 dkg darált sertéshús
    - 1 tojás
    - 1 db nagyobb hagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek házi paprikakrém
    - só
    - frissen õrölt bors
    - 1 dl tejföl
    - 2 ek olívaolaj

  • Paradicsomos-ricottás szósz

    Hozzávalók: 15 dkg ricotta, 10 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

  • Kenyértésztában sült csülök

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3,5 dkg élesztõ, só, 3 dl langyos víz, 2 kis sertéscsülök, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 db paradicsompaprika, 6 dkg zsír.

  • Rakott édeskáposzta

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édeskáposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors.

  • Hunyadi torta

    Hozzávalók:

    25 dkg gesztenyemassza,10 dkg porcukor, 7 db tojás, 7 dkg kristálycukor, 1/2 dl rum, 2 cs vaníliás cukor, 8 dl tejszín, 1/2 dkg zselatin

  • Sajtos hagymaleves

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1,2 liter zöldségleves, fél csokor petrezselyem, 10 dkg ömlesztett sajt, 200 ml száraz fehérbor, só, fekete bors, õrölt kömény, 1 csipet só.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók 4 fõre: 3 dl tej, 4 ek cukor, 5 dkg vaj, 1/2 tk só, 50 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztõ.

  • Zöldbabsaláta sonkával

    Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zöldhagyma, 1 db csípõs paprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Csirkemelltorta

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkemell
    - 35 dkg sajt
    - 250 g bacon
    - 20 dkg sonka
    - liszt
    - 3 tojás
    - tej
    - só, bors
    - majoranna
    - fokhagyma

  • Casanova kávé

    Elõmelegített pohárba óvatosan beleöntöm a tojáslikõrt. Vigyázni kell, nehogy az ital a pohár belsõ felén végigcsurogjon. Közben 6 cl gyöngyözõen forró vízben elkeverem a nescafét, s ezt egy kávéskanál segítségével lassan ráöntöm a pohárban lévõ tojáslikõrre.