rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Kukoricafőzelék

  • Share on Tumblr

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval valamint őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét. Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Tetejére tálaláskor lehet szórni egy kis pirított császárszalonnát is.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukorica
    - 5 dkg vaj
    - 1 evőkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só
    - őrölt fehér bors
    - 1 csokor petrezselyem



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombapörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 600 gr gomba, 1 gerezd fokhagyma, teáskanál õrölt paprika, só, bors, babérlevél, kis doboz tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 húsleves kocka.

  • Jeges erdei gyümölcstea málnával

    A már korábban elkészített, lehûtött gyümölcsteába tegyünk 1 kiskanál vaníliáscukrot és 2 -3 szem málnát vagy szedret.

  • Ernyey Béla – Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok

    Ernyey Béla színész, író – és közismerten nagy ínyenc, aki korábbi könyveiben és fõzõmûsorokban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de fõzni is szeret (és tud!).

    Elsõ szakácskönyvével, az Ünnepek és hétköznapok-kal Ernyey részben nagyanyjának, egy igazi erdélyi nagyasszonynak állít emléket: a tõle örökölt, féltve õrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában. A békebeli, bõséges lakomákat idézõ finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg Ernyey.

  • Mars szelet házilag

    Hozzávalók: 5 szelet Mars csoki (42g/db), 5 dkg vaj, 7 dkg kukoricapehely.

  • Zöldborsós gombapörkölt

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba, 20 dkg zöldborsó, 2 kis fej vöröshagyma, kömény, majoránna, pirospaprika, só, 2 evõkanál olaj.

  • Brokkolis sonka

    Hozzávalók: 1 kis fej brokkoli, 8 vékony szelet gépsonka v. pulykamell sonka, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, petrezselyem, vaj, só.

  • Kapros tök tejfölös tojással sütve

    Hozzávalók: 2 kg spárgatök, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 csomó kapor, 1 kiskanál KNORR Delikát ételízesítõ.

  • Ananászleves

    Hozzávalók:

    1 db ananász; 1 cs. vaníliás pudingpor; 3 evõkanál cukor; fahéj; szegfûszeg; 1,5 dl fõzõ tejszín; 1 cs. vaníliás cukor

  • Zöldbab leves

    Körülbelül, egy negyed kiló szép friss zöldbabot két-három részre vágunk s azt sós vízben puhára megfõzzük.

  • Canneloni

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 500 g friss spenót, 1 ek. morzsolt majoránna, 3 ek. vaj, só, bors, szerecsendió, 1 nagyobb sárgarépa, 100 g reszelt parmezán, 500 g ricotta (olasz krémsajt), 300 g cannelloni, 2 ek. liszt, 300 ml tej, 200 ml leves zöldséges tyúkhúsleves.

  • Kókuszos ananászturmix

    Hozzávalók: 1 kicsi ananász, 1 dl kókusztej, 1 kicsi banán, 1 alma (savanyú), 1 kiskanál méz, 1 dl ásványvíz.

  • Virslis kiflik

    Virslis kiflikAz élesztőt egy kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatom. A virsli kivételével a többi hozzávalót összegyúrom, és ha jó az élesztő azt is beledolgozom. Közepes keménységűnek kell lenni a tésztának. Langyos helyen addig kelesztem, amíg a duplájára nem nő. A virsliket félbe vágom. Ha megkelt a tészta elfelezem, és kinyújtom 5 mm vastagra, és kb. 20 cm szélesre. 20 csíkot vágok belőle és beletekerem a húsz fél virslit. Sütőpapíros tepsibe teszem, lekenem a tetejét tojással, és megszórom sajttal és szezámmaggal. Kelesztem még 15 percet és megsütöm.

  • Padlizsános saláta

    Padlizsános salátaA padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon). A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük a joghurttal és a tejföllel, majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük. A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.

  • Hagymás, szalonnás röszti

    Hozzávalók: 1 kg héjába fõtt burgonya, 3 evõkanál olvasztott vaj, 2 evõkanál tej, 10 dkg sovány füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, csipet só.

  • Egres dzsem

    Hozzávalók: 15-205 dkg tisztított egres, 1 közepes narancs héjával együtt összevágva darabokra, 9,6 dl cukor (kb. 80 dkg), 2,4 dl mazsola (kb. 16 dkg).

  • Barackos sertésszelet

    Barackos sertésszeletA megtisztított karaj szeleteket kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá és a vajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk a szeleteket, és minden szeletre egy fél barackot teszünk. Ráöntjük a vajat, amelyben a hús sült, a tetejét meghintjük reszelt szerecsendióval, és a sütőben felső lángon egy kissé megpirítjuk a tetejét. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, legjobban talán a rizs köret illik hozzá. Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 5 dkg vaj, barack kompót, szerecsendió, só, bors.

  • Kürtõskalács

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 tojás, 4 tojássárgája, 12 kanál porcukor, pici élesztõ, csakott kávéskanál só, 1/2 dl tej, 12 kanál olvasztott vaj.

  • Fûszeres sárgarizs

    Hozzávalók: 2 teáscsésze 4 hónapnál öregebb rizs, 1 ek olvasztott vaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 1 mk reszelt gyömbér, 1 tk porrá zúzott kurkuma, 1 tk õrölt köménymag, 1 késhegynyi törött bors, 4 teáscsésze forró víz, 2 ek olvasztott vaj, só.

  • Kókuszos hókifli

    Hozzávalók: 80 darabhoz: 10 dkg kókuszreszelék, 30 dkg süteményliszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor.

  • Meggybefõtt

    Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.