rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Kukoricafőzelék

  • Share on Tumblr

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval valamint őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét. Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Tetejére tálaláskor lehet szórni egy kis pirított császárszalonnát is.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukorica
    - 5 dkg vaj
    - 1 evőkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só
    - őrölt fehér bors
    - 1 csokor petrezselyem



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Omlós töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.

  • Káposztás metélt

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 db tojás, 1 dkg só, 1 kg káposzta, 1 fej hagyma, 7 dkg zsír, 1 dkg cukor.

  • Dr. Oetker: Villámgyors torták

    Nincs kedve órákig a konyhában állni, amíg elkészül egy szép torta?

  • Somlói galuska

    Hozzávalók: fél kg piskótatészta, 75 ml konyak, 15 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 1 kk margarin, 2,5 dl tejszín, 1 tábla blokkcsokoládé, fél dl sûrített tej.

  • Kovászos uborka

    Hozzávalók: uborka, só, kapor, fokhagyma, kenyér.

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Kolbász variációk disznóvágásra

    Ha a disznóvágásra gondolunk (nem az EU kompatibilis nagyüzemire, hanem az igazi falusira), akkor a kolbász receptje nem hiányozhat egyetlen háziasszony tarsolyából sem. Most megosztunk Önökkel néhány kolbászos receptet.

  • Májusi desszert

    Hozzávalók: 50 dkg száras, korai cseresznye, 2 db egész tojás, 20 dkg finomliszt, 2-2,5 dl tej, evõkanálnyi meggylekvár, evõkanálnyi kristálycukor, mokkáskanálnyi törött fahéj, csipet só, 4 szem összetört szegfûszeg;

  • Arab saláta

    Hozzávalók: , 1 salátauborka, 1 csokor retek, 1 csokor sárgarépa, 1 kis fej endívia saláta, 1 húsos zöldpaprika, 1 csokor zöldhagyma, fél citrom leve, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), citromkarikák (a díszítéshez).

  • Escoffier-öntet

    Hozzávalók: 7 evõkanál majonéz, 2 evõkanál áfonyalekvár, 1 evõkanál Pinot noar mustár, néhány csepp Tabasco-mártás, 1-1 narancs és citrom leve, 1 csipetnyi édes pirospaprika, só.

  • Ízes bukta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 600 g liszt, 25 g élesztõ, 3.5 dl tej, 2 db tojássárgája, 80 g vaj, 50 g porcukor, só, a tészta nyújtásához: 100 g liszt, a sütõforma kenéséhez: olaj, a töltéshez és a tálaláshoz: 300 g gyümölcsíz, a tésztakenéshez: 1 db tojás, a tetejére: 20 g porcukor

  • Ajvar

    Hozzávalók: 2 kg vastaghúsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, törött bors, csípõs paprika, cukor, és ecet ízlés szerint.

  • Vegyes sült zöldségek

    A fafül gombát langyos vízbe áztatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A beáztatott gombát kinyomkodjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

  • Őszi sütőtök leves

    Őszi sütőtök levesA hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott sütőtököt és répát, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sóval, borssal, ételízesítővel ízlés szerint fűszerezzük. Ha puhára főttek a zöldségek, akkor merőkanállal mixerbe tesszük (a levét nem szükséges, de akár az is felhasználható) és tejjel felöntve összeturmixoljuk. Annyi tejet adagolunk hozzá, hogy még sűrű állagú maradjon. A végén visszatesszük a tűzre, amíg ismét forrni nem kezd. Tálalás előtt igény szerint cukor, vagy tejszín adható hozzá.

  • Spenótos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    - 1.5 liter zöldségalaplé
    - 5 dkg kukoricadara
    - 3 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg bébispenót
    - só, bors

  • Bundás pityóka

    Hozzávalók: 500 g burgonya, 2 db tojás, 100 g liszt, 120 g zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez;

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: Kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 50 dkg apró hús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Kecskesajtos bárányérmék

    Hozzávalók 4 személyre: 2 bárány bélszín, 20 dkg kecskesajt, 80 dkg vegyes zöldség (zöld, sárga és piros húsú paprika, paradicsom, padlizsán), 20 dkg cékla, 4 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, rozmaring, kakukkfû, chili

  • Prosciutto e melone

    Hozzávalók: 1 db sárgadinnye, 30 dkg pármai sonka.