2024.04.17. - Rudolf

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

- 20 dkg lencse
- 3-4 szem közepes méretű burgonya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek zsiradék
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- só
- 2 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- víz
- virsli
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

A lencsét áztassuk be fél órára. Amíg ez megtörténik, készítsük elő a többi hozzávalót. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, mossuk meg. A virsliket hámozzuk meg. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és a zsiradékon dinszteljük meg. A fokhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk vékony szeletekre.

A dinsztelt hagymára tegyük rá a lencsét, és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, babérlevéllel és fokhagymával ízesítsük, majd fedő alatt főzzük félig puhára. Amikor ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a burgonya kockákat, és ismét öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Fedő alatt főzzük puhára.

Amikor megfőtt, a keményítővel kikevert tejföllel habarjuk be, így gluténmentes, és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Amíg fő, kevés zsiradékon süssük ropogósra a virsliket.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!