- 1 kg gyalult tök
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- 1 csokor kapor apróra vágva
- 1 kávéskanál õrölt pirospaprika
- 2 evõkanál olaj
- 2 evõkanál ecet
- 1 evõkanál citromlé
- 1 húsleveskocka
- 2 evõkanál delikát
- 1 evõkanál só
- õrölt bors
- õrölt gyömbér
- õrölt kömény
- õrölt szerecsendió
Habaráshoz:
- 4 evõkanál liszt
- 4 dl tejföl
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, félrehúzzuk a tûzrõl és hozzáadjuk a kapor felét és a pirospaprikát. Visszatesszük az edényt a tûzre és hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tûzön, lefedve puhára pároljuk (kb 20 perc). Beízesítjük a fûszerekkel, így fõzzük még 10 percet. Ne fõzzük túl, mert péppé mállik!
A lisztet simára keverjük a tejföllel, kanalanként adunk hozzá a tök levébõl, simára keverjük a habarásunkat, jó hígra, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a fõzeléket, 5 percig lassú tûzön összefõ.