2024.05.12. - Pongrác

Stefánia-Omlett (édes, vagy sós)

Hozzávalók: 3 deka vaj, 3 deka liszt, 1 és fél deci tej, ( ha édes ) 8 deka porcukor ( ha sós ), mokkakanál só és kevés citrom héja, vanília, 3 tojás sárgája, 3 tojás habja.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

3 deka vajat felhevítünk 3 deka liszttel habzásig, 1 és fél deci tejjel feleresztjük ( ha édeset akarunk ), 8 deka porcukor ( ha sósat akarunk ), 1 mokkakanál sót teszünk bele és olyan sûrûre fõzzük, hogy az edény oldaláról leváljon. Levesszük a tûzrõl, kevés citromhéjat, vaníliát és 3 tojás sárgáját, 3 tojás habjával, melybe elõzõleg 3 deka porcukrot vertünk el, keverünk egyszerre bele. Vastagon vajazott sütõlapra tesszük, körül kétujnnyi csíkot hagyva, öntjük rá a tésztát és középmeleg sütõben sütjük, ribizli, málna vagy barackízzel megkenve felcsavarjuk. Egészben tálaljuk és kanállal vágjuk az asztalnál.

Ha nyáron készítjük, úgy egy lábsba nyers epret teszünk, 1 kilónyi gyümölcsöt meghintünk 15 deka porcukorral ( ribizli 22 deka ) elkeverjük, felhevítjük, hogy levet eresszen, mely sziruppá válik és úgy melegen téve az omlettbe, melegen adjuk az asztalra.

Ha a tészta tejmártáshoz fõzés közben 7 deka csokoládét reszelve fõzünk bele, akkor csokoládés omlettet kapunk.

A sós omletteket tölthetjük sajt, sonka, hús vagy zöldségekkel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!