rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Fórum » Egyéb » Receptet KERESEK!

  • A hozzászóláshoz regisztrálj, és jelentkezz be!

    Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • eper formáju torta

    2014.10.22. 10:27
  • Sziasztok!
    A régi kérdésekre nyílván már meg van a válasz, de ha kérdeztek valami nem túl egzotikusat, szívesen válaszolok rá. Már persze ha tudok!

    2010.09.06. 10:13
  • Huhh, szétnéztem, de nem találtam...

    2010.06.13. 15:55
  • Sziasztok !

    Keresek egy receptet eddig sehol sem talaltam meg kb 100 eves recept allítolag a rendes neve : KÁPOSZTÁS SISKEDLI ,
    Kerlek beneteket ha valaki tudja a pontos receptjét azt halasan megkoszonnem .
    Egy 94 eves bacsi megkert , hogy csinaljak neki ilyent .
    Sajnos fogalmam sincs hogy hogy kell ezt csinalni!
    Valahogy ugy , hogy a kaposztat belekell reszelni a tesztaba o ezt mondta de a pontos receptjet nem ismerem es nudli formaja van csak egy kicsit nagyobb.
    nagyon szepen koszonom a segitsegeteket !
    Olívia Londonbol

    2010.06.05. 15:04
  • Sziasztok!
    Abban tud-e valaki segíteni, hogy a garnélarákot hogyan kell elkészíteni.

    2010.04.29. 15:49
  • Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Sziasztok!

    Karfiolos receptet keresek. Tud valaki segíteni?

    2010.04.19. 16:13
  • finom sós sütemények

    2010.03.26. 20:40
  • Körömpörkölt

    Ezt a receptet már megfõztem!

    A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfõzött receptek közé. Használatához be kell lépni.
    Recept mentése
    Hozzávalók:

    * 5 db sertésláb
    * 20 dkg zsír
    * 1 kg apró kockára vágott vöröshagyma
    * 2 db paradicsom
    * 2 db paprika
    * 4 púpozott kávéskanál õrölt pirospaprika
    * 2 púpozott kávéskanál ételízesítõ
    * 1 fej fokhagyma (10 egészséges gerezd)
    * 3,5 púpozott kávéskanál só
    * fél kávéskanál csípõs õrölt pirospaprika
    * fél kávéskanál kristálycukor (paradicsom agresszív íze miatt)
    * 1 l víz (induláskor)
    * fél dl vörösbor (ízlés szerint lehet több is)
    * A lábos inkább fazékjellegû legyen (könnyebb keverni) minimum 8 literes, tetõvel!

    Elkészítés:

    A zsírt felolvasztom, majd az összevágott hagymát fokozott kevergetés mellett, fedõ nélkül aranybarnára pirítom. Nem pároljuk, hanem pirítjuk a hagymát!

    A tûzrõl levéve belekeverem az összetört fokhagymát, a 4 púpozott kávéskanál õrölt pirospapri-kát, a fél kávéskanál csípõs õrölt pirospaprikát és az összedarabolt, alaposan megtisztított lábakat. A tûzre visszatéve nagyon alaposan összekeverem a paprikás hagymával. Ezt addig csinálom, míg a hideg hús elkezdi felvenni a hõmérsékletet.

    Ekkor felöntöm az 1 l vízzel, hozzáteszem a sót, az összevágott paprikát, paradicsomot, ételízesítõt és a fél kávéskanál kristálycukrot. Alaposan összekeverem, lefedem, és a tüzet igen lassú forrásra beállítom. (Bográcsba is így készül, a tûz *beállítása* arra vonatkozik, gázon könnyebb.) A fõzés igen lassú mûvelet, 4-5 óra is lehet. Fontos, hogy a szaft sûrû, ragacsos legyen, és a hús könnyen leváljon a csontokról. Sûrûn, kb. negyed óránként megkeverem. Elkészülte elõtt fél órával öntöm bele a bort (így a bor aromája megmarad a szaftban). Elképzelh

    2010.03.12. 06:52
  • koromporkolt receptet keresek.tudtok segiteni.koszi

    2010.03.01. 12:05
  • Ezt találtam:

    Sajtos roló

    Egy csomag bolti leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egésztojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk.

    Csíkonként darabolt fõzõkanál nyélre tekerjük. ( a tojás nélküli felét tekerjük a roló formára vagy fõzõkanál nyelére )

    ( Egy fõzõkanálnyélbõl 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki ).

    20 percet pihentetjük és forró sütõben kisütjük.

    Sajtkrém :

    30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sûrûre kell fõzni és kihûteni. Ha teljesen kihûlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.

    A tésztát forrón kell lehúzni a nyélrõl. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.

    A tészta akkor nem jön le a formáról :
    - ha nem sült meg a tészta
    - ha nem forrón szedjük le a formáról

    Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és úgy csavarja rá a tésztát.

    2010.01.01. 23:46
  • Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!

  • Sziasztok.Szeretnék jó kis sajtos roló receptet.Tud valaki segíteni.Köszönöm.

    2009.12.29. 14:23
  • Keresem a DEBRECENI FONATOS receptjét,ha valaki ismeri kérem küldje el

    2009.12.28. 10:56
  • Sziasztok!
    Szeretném megkapni a fifi38 által beküldött Kinder szelet receptet.A képet megtaláltam de a hozzá kapcsolódó receptet sajnos nem.Ha valaki tud segíteni elõre is köszönöm.
    Szép napot mindenkinek4

    2009.12.18. 09:32
  • Sziasztok!
    Egy bizonyos banános süti receptet keresek.A képét láttam, de nem találtam meg a receptet.Úgy néz ki,mint a kakaós piskótatekercs aminek a közepén van a banán. Ha tud valaki segíteni, nagyon köszönöm.
    Köszi!

    2009.12.15. 15:47
  • Sziasztok!

    A bográcsos recept nekem is jól jönne, letöltöttem az itteni írást, de ezek kis adagok, nekem 25 fõre kellene fõznöm a jövõ héten! Valami támpont, h mibõl mennyit vegyek, sokat segítene!
    Elõre is köszi!

    2009.07.06. 15:39
  • Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Sziasztok!

    A bográcsos recept nekem is jól jönne, letöltöttem az itteni írást, de ezek kis adagok, nekem 25 fõre kellene fõznöm a jövõ héten! Valami támpont, h mibõl mennyit vegyek, sokat segítene!
    Elõre is köszi!

    2009.07.06. 15:29
  • Sziasztok!

    Küldjetek nekem valami finom bográcsos receptet

    Köszönettel
    Klári

    2009.07.04. 09:39
  • Üdv. Mindenkinek!
    Fiatalkori emlékeim között él anyám fõztjének ize, amely szegletes borsóból(lednek)készült.Akkor a Káli medence egyik terménye volt. 50 év távlatából emlékezve, találtam rá a szegletes borsóra, de nem tudjuk hogyan kell levesnek elkésziteni. Akinek van rá receptje írja meg.
    Köszönettel: István

    2009.05.17. 14:16
  • további hozzászólások
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!