rss
  • Mazsolás-zabpelyhes süti

  • Share on Tumblr

    Mazsolás-zabpelyhes sütiKimérjük a hozzávalókat. Asztali robotgép krémkeverő karjával a puha vajat és a kétféle cukrot közepes sebességgel simára keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Hozzáadjuk a tojásokat és nagy sebességen simára keverjük, körülbelül 1 perc. Ha szükséges egy szilikon lapát segítségével lekaparjuk az edény oldalát, alját. Hozzáadjuk a vaníliát, melaszt és nagy sebességen simára keverjük. Félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbonát, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a félretett masszához és kis sebességen simára keverjük.

    Hozzáadjuk lassú állandó keverés mellet a zabpelyhet, a diót, a csokis mazsolát és a sima mazsolát. És egyenletesre dolgozzuk, egy perc alatt. Egy sűrű, nagyon ragadós tésztát kaptunk. Hűtőszekrényben 30-60 percig hűtsük mielőtt formázzuk.

    A sütött előmelegítjük 170 C -ra légkeveréssel. Előkészítünk kettő sütőlapot, szilikonos sütőpapírral, vagy szilikonos sütőlapot. Formázzunk golyókat a kezünkkel (kb. 2 evőkanál massza kekszenként) és 3-5 cm távolságra rakjuk egymástól a sütőlapra. Süssük 12-14 percig, amíg az oldalai enyhén megpirulnak.

    A kekszek közepe még nagyon puha és nem tűnik késznek. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni a sütőlapon 5 percig, mielőtt egy rácsra szedjük, hogy teljesen kihűljön. A kekszek továbbra is készülnek a sütőlapon, ez idő alatt.

    Hozzávalók:

    - 230 g vaj sótlan, puha szobahőmérsékletű
    - 200 g barna cukor (világos vagy sötét)
    - 50 g kristálycukor
    - 2 db nagy tojás
    - 15 ml vanília aroma
    - 15 ml melasz vagy juharszirup (el is hagyható)
    - 190 g liszt
    - 5 ml szódabikarbóna
    - 7,5 ml őrölt fahéj
    - 2,5 ml só
    - 240 g zabpehely


    Forrás: www.cookpad.com


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mézescsók

    Hozzávalók: fél kg liszt, 15 dkg cukor, 1 dl olvasztott méz, 15 dkg margarin, 1 dl tejszín, 1 ek õrölt fahéj, 1 kk õrölt szegfûszeg, 1 kk gyömbérpor, 1 ek szódabikarbóna, 1 tojás.

  • Káposzta üvegtésztával

    Hozzávalók: 1 kg savanyúkáposzta, 100 g üvegtészta, 100 g sertéshús, 1 fej hagyma, 3 evõkanál olaj, fél evõkanál só, fél evõkanál cukor, fél evõkanál szójaszósz.

  • Húsos krumplikazal 4 személyre

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 1 fej vöröshagyma, 1-1,5 dl húsleves, vaj, kevés olaj, 1 kávéskanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, reszelt sajt, só;

  • Mazsolás kalács

    Hozzávalók a tésztához: 5 dkg élesztõ, 60 dkg liszt, 6 dkg cukor, 2 evõkanál étolaj, 3 tojás sárgája, 4 dl tej. A krémhez: 25 dkg margarin, 3 ek. Kakaó, 15 dkg porcukor, mazsola.

  • Füstölt lazac zöldcitrommal

    Hozzávalók 6 személyre: 20 dkg füstölt lazac, 1 marék friss korianderlevél, 1 zöldcitrom leve és lereszelt héja, 1 evõkanál extra szûz olívaolaj, õrölt fekete bors.

  • Gombás raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, 10 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 15 dkg vegyes zöldség, zöldpetrezselyem, 1 késhegynyi pirospaprika, majoranna, 1 gyömbérgyökér, köménymag, szerecsendió, 1 dl tejföl, só, törött bors, 1/2 dl olaj.

  • 108 finomenális vegetáriánus recept à la Laár

    Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani.

    A szerzõ Laár András, a népszerû abszurd humorista és elõadómûvész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül fõz is. Ez a kötet mindkét arcát egyesíti, hiszen a hús- és tojásmentes ételleírások mellett ismert figurái (Besenyõ Pista bácsi, Tompika, Kemenesfalvi bácsi...) is megjelennek néhány recept erejéig. A kötetet Laár András szellemes illusztrációi, gasztronómiai témájú versei, írásai és a társszerzõ, Laár Györgyi rajzai is színesítik.

  • Töltött csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 kis csirkecomb, 1 tojás, 1dl tej, 1 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evokanál reszelt sajt, 1 teáskanál mustár, 1 csapott teáskanál Vegeta, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 mokkáskanál törött bors

  • Köpönyeges virsli

    Hozzávalók: 1/2 kg darált húst elkészítek Maggi Fasírt Fix-szel és 8 felé osztom, ellapítom.

  • Olasz sonkás falatkák (Tartine al prosciutto)

    Hozzávalók: fehérkenyér, hajszálvékony szeletekre vágott olasz füstölt sonka, mentalevelek, vaj, õrölt feketebors, fekete olajbogyó, paradicsomszelet.

  • Karamellás rolád

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 5 tojás
    - 2 evõkanál víz
    - 5 evõkanál liszt
    - 5 evõkanál cukor
    - 1 kávéskanál sütõpor
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 1 narancs reszelt héja

    A krémhez:

    - 2 evõkanál barnacukor
    - 1 evõkanál étkezési keményítõ
    - 1 dl tej
    - 10 dkg mascarpone krémsajt

  • Rántott ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Meggyes lepény

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, 1 citrom, 5 g só, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 2 dkg élesztõ, 1 tojás.

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Házi sportszelet

    Házi sportszeletA darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverjük. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítjük. A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntjük, majd a kimért rummal meglocsoljuk. Az egészet jól összegyúrjuk. Kb. egy 28x25-ös tepsiformát folpakkal kibéleljük, és ebbe simítjuk bele a kekszes masszát. Ha ez megvan a tepsit a hűtőbe teszem. A csokit gőz fölött egy kis olajjal elkeverve felolvasztjuk.

  • Méhkas süti

    Hozzávalók :

    24 dkg darált keksz, 13.5 dkg margarin (olvasztva ), 15 dkg porcukor,3 ek. kakaó, 2-3 ek. rum, 4 ek. tej

  • Ricottás-spenótos penne

    Hozzávalók: 1/4 kiló Ricotta, 1/2 kiló mirelit spenótpüré, 1 nagy fej fokhagyma, 3 evõkanál tejföl, 1 csomag penne tészta (vagy bármilyen), 15 dkg trappista sajt, bazsalikom, fehérbors,só, picuri oliva a tésztafõzéshez;

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Kacsasaláta

    Hozzávalók:


    kacsamell, 2ek halszósz, fél zöldcitrom leve, fél narancs leve, 1 chili (aprítva), 1cm gyömbér, (reszelve), néhány csepp szezámolaj (opcionális)

  • Háromszínû paprikasaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sárga paprika, 20 dkg piros paprika, 20 dkg zöld paprika, 1 tk só, 1 ek cukor, 3 ek ecet, 1/2 kk õrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 ek olaj.