rss
  • Mazsolás-zabpelyhes süti

  • Share on Tumblr

    Mazsolás-zabpelyhes sütiKimérjük a hozzávalókat. Asztali robotgép krémkeverő karjával a puha vajat és a kétféle cukrot közepes sebességgel simára keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Hozzáadjuk a tojásokat és nagy sebességen simára keverjük, körülbelül 1 perc. Ha szükséges egy szilikon lapát segítségével lekaparjuk az edény oldalát, alját. Hozzáadjuk a vaníliát, melaszt és nagy sebességen simára keverjük. Félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbonát, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a félretett masszához és kis sebességen simára keverjük.

    Hozzáadjuk lassú állandó keverés mellet a zabpelyhet, a diót, a csokis mazsolát és a sima mazsolát. És egyenletesre dolgozzuk, egy perc alatt. Egy sűrű, nagyon ragadós tésztát kaptunk. Hűtőszekrényben 30-60 percig hűtsük mielőtt formázzuk.

    A sütött előmelegítjük 170 C -ra légkeveréssel. Előkészítünk kettő sütőlapot, szilikonos sütőpapírral, vagy szilikonos sütőlapot. Formázzunk golyókat a kezünkkel (kb. 2 evőkanál massza kekszenként) és 3-5 cm távolságra rakjuk egymástól a sütőlapra. Süssük 12-14 percig, amíg az oldalai enyhén megpirulnak.

    A kekszek közepe még nagyon puha és nem tűnik késznek. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni a sütőlapon 5 percig, mielőtt egy rácsra szedjük, hogy teljesen kihűljön. A kekszek továbbra is készülnek a sütőlapon, ez idő alatt.

    Hozzávalók:

    - 230 g vaj sótlan, puha szobahőmérsékletű
    - 200 g barna cukor (világos vagy sötét)
    - 50 g kristálycukor
    - 2 db nagy tojás
    - 15 ml vanília aroma
    - 15 ml melasz vagy juharszirup (el is hagyható)
    - 190 g liszt
    - 5 ml szódabikarbóna
    - 7,5 ml őrölt fahéj
    - 2,5 ml só
    - 240 g zabpehely


    Forrás: www.cookpad.com


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Barackos – joghurtos kocka

    Hozzávalók:

    A piskótához: 5 tojás, 2 ek víz, 7,5 ek porcukor, 7,5 ek liszt, 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez: 3 dl tejszín, 2 kis pohár barackos joghurt, 4 nagyobb darab õszibarack (meghámozva, kis kockára vágva), 1,5 tasak zselatinpor

  • Brokkolis sajtos polentás pizza

    Húsz perc alatt varázsolhatsz magadnak egy formabontó pizzát, ha az alábbi receptet követed.

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Americana

    A hozzávalókat keverõpohárban jéggel elkeverjük, pezsgõspohárba szûrjük, majd felöntjük pezsgõvel, és az õszibarackkal díszítjük.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Avokádókrém

    Hozzávalók 4 személyre:

    3-4 érett avokádó, 1 citrom leve, 3-5 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 paradicsom, erõspaprika, só, bors

  • Ananászos sült csirke

    Hozzávalók: 1 közepes csirke, vagy 2 mell és 2 comb, 1 doboz ananászkonzerv (karika), l fej szálasra vágott hagyma, 2 kanál olaj vagy páros margarin, só.

  • Kelbimbó leves

    Hozzávalók:


    50 dkg kelbimbó, 5 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász ( vagy 2 db virsli), 4 dkg vaj, liszt, 4 dl tejföl, só, szerecsendió, õrölt bors, kakukkfû, 1 kis marék eperlevél tészta

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Krumplis latkesz

    Hozzávalók: fél kg hámozott, reszelt burgonya, l nagy fej reszelt hagyma, 2 tojás, 3 evõkanál liszt, só, bors, a sütéshez olaj;

  • Karaláb, vagy kelrépa töltve

    A nem túl nagy és még fiatal kelrépát megtisztítjuk, a gyönge zöldjét félre tesszük. Ha meghámoztuk, kanállal kellõen kivájjuk mindegyiket, megmossuk és gyönge sós vízben fõzzük, de nem egész puhára. A kivájt részeket a félre tett zöld levelekkel apróra összevágjuk, s egy lábasban, zsírban puhára pároljuk.

  • Tárkonyos húsgombócleves

    Tárkonyos húsgombóclevesA hagymát apróra vágjuk, a répát-burgonyát meghámozzuk, a répát karikákra a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, burgonyát, borsót, zöldbabot, szeletelt gombát. 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tárkonyt, borsot, sót és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Addig elkészítjük a gombócokat is had álljon kicsit. A darált húshoz adjuk a tojást, búzadarát, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, majd amíg a zöldségek megpuhulnak, hagyjuk pihenni.

  • Café glacé

    Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2 kk Nescafé.

  • Édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

  • Zöld mártás lazachoz

    Hozzávalók: 3 dl víz, 1 húsleveskocka, 1 csipet kakukkfû, 1 csipet kapor, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 gerezd fokhagyma.

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

  • Párolt káposzta

    A dietetikus véleménye: A káposzta magas vitamin-, és rosttartalmú zöldségfélénk, de puffasztó hatással is rendelkezik. A cukorbetegség diétájában törekedni kell arra, hogy a napi maximális szénhidráttartalmat nem szabad túllépni.

  • Sertésborda

    Hozzávalók:


    60 dkg sertéshús (karaj vagy comb), só, bors, majoránna, õrölt kömény, pirospaprika, vegeta, Erõs Pista, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3/4 üveg csemege uborka, vörösbor, olaj

  • Bolognai spagetti egyesen Olaszországból

    Hozzávalók: 35 dkg spagetti tészta, 10 dkg vaj, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 3 gerezd fokhagyma, 1 g törött bors, 2,5 dkg só, 2 nagy konzerv paradicsompüré, 2 dl barna mártás, petrezselyem, 1 db babérlevél, 2 szál kakukkfû vagy szárított kakukkfû, 1 dl vörösbor.