rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Spárgás-avokádós köles

  • Share on Tumblr

    Spárgás-avokádós kölesA kölest megmossuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tisztított spárgát csíkokra vágjuk, és szintén egy kanál olívaolajon megpirítjuk. Közben borsozzuk. A lime levét egy fedeles üvegbe tesszük, adunk hozzá csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd hozzáadjuk a pisztáciaolajat, borsot, és lefedve összerázzuk. A lilahagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, ráöntjük a dresszinget, majd belekeverjük a kölest és a sült spárgát is. Langyosan fogyasszuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 160 g szemes köles
    - víz
    - só
    - 1+1 ek extra szűz olívaolaj
    - 200 g tisztított spárga
    - 1 db érett avokádó
    - 50 g lilahagyma
    - só
    - tört bors
    - 1 ek friss aprított koriander
    - 3 ek hidegen sajtolt pisztáciaolaj
    - 1 lime leve



    Forrás: www.ritakonyhaja.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos burgonyasaláta

    Hozzávalók:

    75 dkg burgonya, 6 tojás, 2 fej lilahagyma, 10 dkg majonéz, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál ecet, fél csokor metélõhagyma, só

  • Balencia

    Jéggel félig telt pohárba töltjük a likõrt, felöntjük narancslével, és a gyümölcsszelettel díszítjük.

  • Gyömbéres csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke felsõcomb filé
    - 15 dkg vágott zöldbab
    - 3 dkg kenyérszalonna
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 tk méz
    - 1 kk só
    - friss reszelt gyömbér vagy 1 tk õrölt gyömbér
    - 1/2 tk chilipaprika
    - kevés vaj a sütéshez

  • Sztrapacska

    A fozovizet megsózzuk és felforraljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, zsírját egy lábasba szurjük. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelon lereszeljük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, sózzuk. A masszát deszkára tesszük és késsel a forrásban levo vízbe szaggatjuk, és addig fozzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszurjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük, majd a szalonna zsírjában felforrósítjuk, tetejére szórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, erre tesszük a kisütött szalonnát, és sütoben összemelegítjük. Salátát illik hozzá adni.

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Paradicsomos húsgombóc

    Paradicsomos húsgombócA darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani a húst). Gombócokat formázunk belőle, majd annyi paradicsomlével felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hozzáteszünk egy zöldpaprikát az ízéért és sózzuk borsozzuk. (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró sós vízzel engedjük fel, és abba tesszük a paradicsompürét). Amikor puha a gombóc, lisztből-olajból vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a paradicsomos húsgombócot. Cukorral édesítjük. Vízbe főtt krumplival is tálalható.

  • Krumplisaláta

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 30 dkg kinai kel csikokra vágva, 0.5 kg fõtt krumpli, 1 evõkanál vaj vagy olaj, ételizesitõ, bors õrölt kömény, ecet édesitõszer izlés szerint.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt.

  • Sárgaborsófõzelék (felesborsófõzelék)

    Hozzávalók: 1 kg sárgaborsó, 1 fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Póréhagyma leves

    Hozzávalók:

    - 80 dkg póréhagyma
    - 5 dkg vaj
    - 9 dl zöldség alaplé
    - 3 dl tejszín
    - só
    - frissen õrölt bors
    - nagy csipetnyi szerecsendió
    - 1 kk õrölt koriandermag
    - 4 ek zabpehely

  • Tejszínes-boros hagymaleves

    Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélõhagyma.

  • Spenótos-surimis rizottó

    Hozzávalók:

    40 dkg hosszúszemû rizs, 40 dkg friss spenót, 4 surimi rudacska, 1 kisebb szál sárgarépa (kb. 10 dkg), 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evõkanál sötét szójaszósz, 1 teáskanál curry, bors

  • Birsalma krémleves

    Hozzávalók:

    3 db birsalma, 2 dl tejszín, 2 db fahéjrúd, 6 szem szegfûszeg, 15 dkg cukor, fél citrom leve, 2 evõkanál étkezési keményítõ, fél rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor, só

  • Rakott csirkemell ananászosan

    Rakott csirkemell ananászosanEgy tűzálló tálat kikenünk olajjal vagy vajjal. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tálban. A húst egyenletes kis kockákra összevágjuk. Az ananászt leszűrjük, és ha esetleg túl nagyok, azt is feldaraboljuk. A szalonnára teszünk egy réteg husit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Erre ananászt teszünk, maj d megint hús, só, bors és ismét ananász. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy teljesen befedje. Fóliával letakarva, megsütjük. A végén fólia nélkül kicsit hagyjuk még sülni, hogy a sajt szépen megpiruljon.

  • Kapros túrós csusza

    Hozzávalók: 300 g csuszatészta, 50 g bacon szalonna, 250 g túró, 2 dl tejfel, ½ csomag friss kapor;

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Fahéjas fánk

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 3 teáskanál porcukor, 3 tojássárga, 1,5-2 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, fahéjas porcukor, csipetnyi só;

  • Granola - puha szemcsés rágnivaló sütemény

    Hozzávalók: 6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó (szotyi).

  • Bazsalikomos penne

    Hozzávalók: 10 dkg bacon szalonna, 2 dkg vaj, vagy evõkanálnyi olivaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom, 2 dl tejszín, fehérbors, 30 dkg penne tészta, só, sajt.

  • Burgonyapüré

    Hozzávalók: 1 kg szétfõvõfajta burgonya, 5 dkg vaj, tej, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...