rss
  • Spárgás-avokádós köles

  • Share on Tumblr

    Spárgás-avokádós kölesA kölest megmossuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tisztított spárgát csíkokra vágjuk, és szintén egy kanál olívaolajon megpirítjuk. Közben borsozzuk. A lime levét egy fedeles üvegbe tesszük, adunk hozzá csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd hozzáadjuk a pisztáciaolajat, borsot, és lefedve összerázzuk. A lilahagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, ráöntjük a dresszinget, majd belekeverjük a kölest és a sült spárgát is. Langyosan fogyasszuk.

    Hozzávalók:

    - 160 g szemes köles
    - víz
    - só
    - 1+1 ek extra szűz olívaolaj
    - 200 g tisztított spárga
    - 1 db érett avokádó
    - 50 g lilahagyma
    - só
    - tört bors
    - 1 ek friss aprított koriander
    - 3 ek hidegen sajtolt pisztáciaolaj
    - 1 lime leve



    Forrás: www.ritakonyhaja.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bazsalikomos cukkinikrémleves

    Hozzávalók 4 személyre: 2 cukkini, 2 fej vöröshagyma, 1 közepes fej burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 zöldségleveskocka, 3 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Házi szaloncukor 2.

    Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 2 dl víz és a megfelelõ ízesítõ anyagok: citrom, darált dió vagy mogyoró, baracklekvár vagy málnadzsem, vaníliás cukor, narancs- vagy császárkörte-aroma.

  • Gombás metélt

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g metélt tészta, só, 8 szelet pármai sonka, 400 g rókagomba, 300 g koktélparadicsom, 1 csokor rucola saláta, 30 g Pannónia sajt, 5 evõkanál olívaolaj, fél citrom kifacsart leve, bors.

  • Amerikai palacsinta

    Amerikai palacsintaA vajat egy bögrében betesszük a mikróba egy percre. Közben jól összekeverjük a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálunk, abba öntjük a vajat, és szép lassan, keverés közben adjuk hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet. Addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Régi típusú palacsintasütőben sütjük, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni. Ízlés szerint bármilyen szószt vagy krémet készíthetünk hozzá.

  • Brassói aprópecsenye

    A kockára vágott csirkemellfilét olajon fehérre pirítjuk, sok fokhagymával (fokhagymakrém is jó, de ez is tartalmaz sót), õrölt fekete borssal, sóval, legalább 2 teáskanál majorannával ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, fedõ alatt puhára pároljuk.

  • Datolya-szeletek

    14 deka forrázott mandulát nagyon finom hosszúkás darabokra vágunk, 14 deka datolyát is a magoktól megtisztítva, hosszúkásra vágunk.

  • Birsalmakrémleves sütõtökösen

    Hozzávalók:

    - 2 db birsalma
    - 30 dkg sütõtökpüré
    - cukor
    - 1-2 teáskanál vanília-aroma
    - méz
    - õrölt fahéj
    - reszelt citromhéj
    - gyömbér
    - 2 dl fehérbor
    - 2 dl tejszín
    - 1 l víz

  • Laskatészta recept

    Hozzávalók:
    120 g liszt, 1 db tojás, 50 g bacon szalonna, só;

  • Pancettás penne

    Hozzávalók: 15 dkg pancetta (olasz sonka) kockára vágva, 1 sütni való tök (hosszúkás), 30 dkg penne tészta, 25 dkg mascarpone, 5 dkg parmezán, 1 marék fenyõmag, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db sampinyongomba, 5 dl húsleves alaplé, 2 rozmaringágacska, olívaolaj, só, bors.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

  • Sült oldalas (Rippenfleisch)

    Hozzávalók: 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só.

  • Fûszeres Graham torta

    Hozzávalók:

    1 dl fõzõmargarin, 1 teáskanál vanília, 2 dl méz, 2 db tojás, 1/2 dl liszt, 1/2 teáskanál só, 1,5 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál õrölt szerecsendió, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 4 dl Graham kenyérmorzsa, 1,5 dl tej

  • Tejfölgofri

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 pohár tejföl, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaniliáscukor, reszelt citromhéj, 1 csapott tk sütõpor.

  • Finom kókuszos

    A tészta: 7 tojás fehérjét felverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverünk 5 evõkanál réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben megsütjük. Kb. fél óra, de vigyázzunk, mert könnyen kiszárad.

  • Paella

    Hozzávalók: csirke, sertésoldalas, rizs, 1 kis csirke, 25 dkg sertésoldalas, 20 dkg cserkészkolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 25 dkg rák, féltucat kagyló, 1 doboz konzerv articsókaszív, 1 dl kilejtett zöldborsó, 3 dl rizs, 3 evõkanál olaj, só, törött feketebors, 1 csapott evõkanál pirospaprika, sáfrány.

  • Spanyol krumplisaláta

    Hozzávalók: fél kg salátaburgonya (pl. kiflikrumpli), 1 dl majonéz, 1 doboz olajos tonhal, fél üveg magozott olajbogyó, 2 keménytojás, 1 hagyma (közepes fej), 3 ek fagyasztott zöldborsó, egy grillezett pirospaprika (konzerv), só.

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 és fél kg burgonya, 8 db tojás, 30 dkg gomba, 10 dkg reszelt sajt, csipet delikát, só, bors, Besamel mártás kb. 1 liter.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Kukoricaleves mexikói módra

    Kukoricaleves mexikói módraA szalonnát nagyobbacska, de nem túl nagy kockára vágjuk, kevés olajon feltesszük sülni. Amikor már félig kisült a zsírja, akkor a szintén kockára vágott hagymát rárakjuk és együtt tovább pirítjuk. Ezután jön a szintén kockára vágott piros paprika. Majd jöhet a kukorica, ha finom a leve, az is mehet bele a levesbe. Utána fel kell engedni vízzel, tetszés szerint lehet hígabb és sűrűbb. Amikor kellemesen összeértek az ízek, a tejszínt és a paprikakrémet, a lisztet egy nagyobb edényben kicsi habverővel összekavarjuk.