rss
  • Spárgás-avokádós köles

  • Share on Tumblr

    Spárgás-avokádós kölesA kölest megmossuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tisztított spárgát csíkokra vágjuk, és szintén egy kanál olívaolajon megpirítjuk. Közben borsozzuk. A lime levét egy fedeles üvegbe tesszük, adunk hozzá csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd hozzáadjuk a pisztáciaolajat, borsot, és lefedve összerázzuk. A lilahagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, ráöntjük a dresszinget, majd belekeverjük a kölest és a sült spárgát is. Langyosan fogyasszuk.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 160 g szemes köles
    - víz
    - só
    - 1+1 ek extra szűz olívaolaj
    - 200 g tisztított spárga
    - 1 db érett avokádó
    - 50 g lilahagyma
    - só
    - tört bors
    - 1 ek friss aprított koriander
    - 3 ek hidegen sajtolt pisztáciaolaj
    - 1 lime leve



    Forrás: www.ritakonyhaja.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldborsós csirkemellragu

    Hozzávalók: kb. 50 dkg csirkemell, 30 dkg borsó, liszt, tejföl, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, fehérbors.

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók: 35 dkg olasz tészta (Farfalle), 1 doboz zöldborsó konzerv, 1 doboz kukorica konzerv, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, 1 zacskó mini mozzarella sajt, 5 ek olívaolaj, egy pár levél friss bazsalikom, ízlés szerint só, bors.

  • Partyfalatka körözöttes paprikával

    Hozzávalók: pirítós, körözött, vaj, csövespaprika.

  • Babos hústál

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g zöldbab, só, 2 szál sárgarépa, 2 szál zöldhagyma, 200 g marhaszûzpecsenye, 3 ek. olaj, 6 ek. marhahúsleves, 2 ek. szójamártás, 2 ek. chilimártás, 2 ek. rizsbor, 1-2 tk. sötét szezámolaj, 2 ek. szezámmag.

  • Betyárzöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem zöld, 10 dkg apró szemû tarhonya, 1 dl kefir, pirospaprika, só.

  • Túrófánk (nagyszerû ebédsütemény)

    25 deka lisztet dörzsöljünk el gyúródeszkán 20 deka vajjal, majd adjunk hozzá 25 deka friss, szitán áttört tehéntúrót, 2 tojás sárgáját, kevés sót, 1 csomag Váncza-sütõport és 12 deka cukrot.

  • Sonkás zöldbab

    Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 40 dkg zöldbab, olaj, Vegeta.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Tejszínes epertorta

    Tejszínes epertortaA piskóta elkészítése: A sütőt előmelegítjük 165 fokra. A tortakarika alját kibéleltjük szilikonos sütőpapírral. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd átszitáljuk. Kimérjük a porcukrot, két külön tálkába: az egyikbe 12, a másikba 6 dkg-ot. A tojásokat alaposan megmossuk, majd kettéválasztjuk őket egy-egy mély tálba. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a 12 dkg porcukrot, majd gépi habverővel habosra kavarjuk. (Kb. 5 perc.) A tojásfehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni, majd mikor már majdnem kész lett, hozzáadjuk a 6 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.

  • Aszaltszilvás-diós pulykamell

    Hozzávalók: 4-6 szelet pulykamell filé, fél csésze mag nélküli aszalt szilva, 3 evõkanál durvára vágott dió, 3 kanál morzsa, l tojás, só, kevés fahéj, 2 kanál olaj, 1 kanál méz.

  • Tésztasaláta

    Fõzzön ki 3 dkg durum-tésztát. Szûrje le, hagyja kihûlni. Vágjon nyolcba egy paradicsomot, csíkozzon fel 5 dkg sonkát, s keverje el evõkanálnyi olajjal és friss citromlével.

  • Balatoni halerõleves ikrával

    Hozzávalók: 500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítõ, 1 db halászlékocka, só, csípõs paprika, 10 g pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.

  • Gyümölcsös fagylaltkehely

    Hozzávalók:

    30 dkg málna, 2 szelet ananász, 4 fél õszibarack (befõtt), 6 evõkanál málnalikõr, 1/2 liter vaniliafagylalt, 2 dl tejszínhab, 1 csomag vaniliáscukor, 6 evõkanál tojáslikör

  • Áfonyás muffin

    Hozzávalók a rázott tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 120 g búzaliszt, 2 csapott teáskanál sütõpor, 1 tasak készen vett tejbegríz, 100 g cukor, 1 tasak vanillincukor, 2 tojás, 100 ml tej, 150 g mélyhûtött áfonya. Ezenkívül: 12 papír sütõforma. A meghintéshez: ízlés szerint porcukor.

  • Gyümölcsös –magos rúd

    Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz + 4 dkg darabos keksz, 10 - 10 dkg mazsola, aszalt barack és aszalt füge, 5-5 dkg mogyoró és mandula apró darabokra vágva, 10-12 dkg vaj, porcukor ízlés szerint.

  • Túrós rétes

    Tojás nagyságú vajat elkeverünk 3-4 tojássárgájával, 2 kanál cukor s egy fél font tehéntúróval s egy marék tisztított mazsolaszõlõvel.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Sajtogolyók

    Hozzávalók 10 fõre: 1/2 l tej, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, só, frissen õrölt bors, 3 tojás.

  • Húsgombócos raguleves

    Húsgombócos ragulevesA hagymát apróra vágjuk, majd kevés zsíron megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott zöldségeket, kivéve a burgonyát, mert azt csak a vége felé tesszük bele. Kevés cukrot, sót és pici ételízesítőt adunk hozzá. A darált húst a tojással, az aprított petrezselyemmel, ízlés szerinti sóval, borssal összekeverjük. Apró gombócokat formázunk belőle, majd félretesszük. Amikor félig megfőttek a zöldségek a levesben, hozzáadjuk a burgonyát, illetve a gombócokat, és az egészet készre főzzük.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 MK bazsalikom, 1 KK ételízesítõ, 1MK petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

loading...