rss
  • Baconös sajtkrémleves

  • Share on Tumblr

    Baconös sajtkrémlevesA húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztet tejföllel vagy főzőtejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig. Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban aranybarnára pirítjuk. Ha kész, fokhagymával bedörzsöljük, majd apró kockákra vágjuk. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük. Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.

    A tálaláskor néhány szem kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba.

    Hozzávalók:

    - kb. 20 dkg reszelt sajt
    - 1-2 db natúr tömlős sajt
    - 2 dl tejföl
    - 5-6 ek. liszt
    - 1 húsleves kocka
    - frissen reszelt szerecsendió
    - bors
    - só

    Feltéthez:
    - néhány szelet kenyér
    - sajt
    - fokhagyma
    - pár szelet bacon/császárszalonna


    Forrás: www.receptneked.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez.

  • Gyümölcsös túrópiskóta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - egy maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula
    - 25 dkg eper
    - 3-4 evõkanál eperszörp

    A krémhez:

    - 25 dkg eper
    - 25 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 4 dl tej
    - 20 dkg Rama

    A tésztához:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 28 dkg kristálycukor
    - 6 dkg vaníliás pudingpor
    - 7 darab tojás

  • Túrógombóc kukoricadarával egyszerûen

    Hozzávalók: 5 dl víz, 1 kávéskanál olaj, kevés só, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 marék cukor, 2 dl kukoricadara, 25 dkg túró, pirított morzsa vagy porcukros darált dió.

  • Borsó püré

    A szárított zöld, vagy sárga borsóból fél litert sósvízben megfõzünk s ha puha, szitán áttörjük.

  • Alufóliában sült csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 2 kg karfiol, 1 citrom, 1,5 liter fehér ecet 5 %-os, só, babérlevél, szemes feketebors.

  • Zellerleves pirított zsemlekockával

    Hozzávalók: 30 dkg zeller, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 zsemle, zellerzöld, õrölt bors, só;

  • Füstölt hallal töltött tojás

    Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 20 dkg füstölt hal, 20 dkg majonéz, 1 evõkanál joghurt, néhány szál petrezselyem.

  • Saganaki (görög rántott sajt)

    Hozzávalók: 40 dkg kemény sós görög sajt, a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa, tojás, a kisütéshez bõven olivaolaj.

  • Citromlikõr

    Hozzávalók: 4 érett citrom, 300 g cukor, 0,7 dl fehér rum, 4 ek. citromlé (zöld héjú citromból), 1/2 teáskanál koriandermag.

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 2 dl tejszín, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb póréhagyma, 2 tojássárgája, 2 húsleveskocka, só, õrölt bors, fél citrom héja, pirított zsemlemorzsa.

  • Gordon Ramsay: Mennyei halételek

    Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyû, mégis intenzív ízvilágú fogásairól ismert.

    Miután a Passion For Flavour (Ízek bûvöletében - T.bálint Kiadó, 2010) c. könyve elnyerte a Glenfiddich Év Könyve díjat, figyelmét most azokra a fogásokra irányítja, melyek a legkedvesebbek számára: a halakra és a tenger gyümölcseire.

    A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán még soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsõséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat.

  • Kapros-sajtos spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj (vagy margarin), 2 csokor friss kapor,1 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál só;

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - 4 tojás
    - 16 db kimagozott, töltött olajbogyó
    - 1 evõkanál tejföl
    - 2 dkg margarin
    - 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
    - 1 púpozott teáskanál majonéz
    - só
    - bors
    - néhány salátalevél

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Karácsonyi habkarika

    Hozzávalók:

    - 3 db tojásfehérje
    - 40 dkg cukor
    - 1 kávéskanál 10 %-os ecet
    - 0.5 dl víz

  • Madártej

    Hozzávalók: 1,2 l tej, 4 tojás, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor;

  • Mazsolás habos lepény

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 1 csomag sütõpor, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál rum, 10 dkg mazsola, baracklekvár, 5-6 tojásfehérje, 1/2 citrom leve, 20 dkg kristálycukor.

  • Brokkolileves csirkemájjal

    1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), + 1 csirkemáj, 25 dkg brokkoli (mélyhûtött is lehet), 5 dkg cérnametélt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 evõkanál borecet, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és õrölt koriander.

  • Fûszerezett borjútekercsek nyárson sütve

    A borjúkarajt kicsontozzuk és vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk. Húskalapáccsal megveregetjük, megsózzuk. A gombát és a szalonnát apróra vágjuk, együtt lepirítjuk.