rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Baconös sajtkrémleves

  • Share on Tumblr

    Baconös sajtkrémlevesA húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztet tejföllel vagy főzőtejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig. Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban aranybarnára pirítjuk. Ha kész, fokhagymával bedörzsöljük, majd apró kockákra vágjuk. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük. Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tálaláskor néhány szem kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba.

    Hozzávalók:

    - kb. 20 dkg reszelt sajt
    - 1-2 db natúr tömlős sajt
    - 2 dl tejföl
    - 5-6 ek. liszt
    - 1 húsleves kocka
    - frissen reszelt szerecsendió
    - bors
    - só

    Feltéthez:
    - néhány szelet kenyér
    - sajt
    - fokhagyma
    - pár szelet bacon/császárszalonna


    Forrás: www.receptneked.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás rétes

    Borízû, savanykás almákat, egy kilót, meghámozunk s finom szeletekre vágjuk, vagy gyaluljuk. Egy marék darált mandulát, sok cukrot, kis fahéjat, citromhéjat és mazsolát összekeverünk.

  • Sonkás szûzérmék

    Hozzávalók: 25-30 dkg sertés szûzpecsenye, 25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, mokkáskanálnyi zsálya, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt a bundázáshoz.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: egy adag gyúrt nagykockatészta, 1 kg fehérkáposzta, három evõkanál olaj, egy kiskanál cukor, só, õrölt bors.

  • Lazacos tésztasaláta

    Hozzávalók: 1/4 csomag spagetti tészta, füstölt lazac, 5 dkg gépsonka, 4 db csemege uborka, 1 kisebb alma, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, tejföl, majonéz, bors, 1 ek. mustár, pár csepp citromlé, kevés cukor.

  • Alma-birsmártás

    A gyümölcsöt a borban a fûszerekkel együtt puhára pároljuk, majd összeturmixoljuk. Libasülthöz, sült csirkéhez illõ, könnyû mártás.

  • Svéd gomba

    Hozzávalók: 3 ek. olaj, 1 nagy hagyma, 1/2 kg gomba (csiperke, akár konzerves), só, bors, babérlevél, 1 közepes doboz paradicsompüré, pár csepp citrom leve, kevés porcukor.

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

  • Pizzás csiga

    Pizzás csigaA hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Megvárjuk, míg a kétszeresére kel, majd körülbelül 0,5–1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, kicsit megsózzuk, majd cikcakk alakban rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval, egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Körülbelül 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük a csigákat, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot. Kicsit kelesztjük még a tésztát, majd pirosra sütjük a csigákat.

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

  • Ananászfelfújt

    Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.

  • Paradicsommal töltött halfilé

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 50 dkg burgonya, 4 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 7 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl zöldségleves (zöldségleves kockából), 1 dl fõzõtejszín, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, 1 kiskanál cukor, csipet fehér bors, só.

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Szedres torta

    Szedres tortaA szedret megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk. A vajat, a tejfölt, a cukrot, a citrom lereszelt héját, a vaníliát és a tojást habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát is a tojásos masszába keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába egyengetjük, a tetején eloszlatjuk a szedret, és óvatosan lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük a tetejét. Gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes sütemény.

  • Krémes palacsinta

    Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja és leve, ízlés szerint porcukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 dl kefir, 1 tojás, 1 mokkáskanál só, a tuzálló tálhoz kevés vaj, 8 db, szokásos módon megsütött, töltetlen palacsinta;

  • Szilvás gombóc

    Hozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Csavart cukorbotok

    Csavart cukorbotokA hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben fél óráig. A piros tésztához adjunk élelmiszer színezéket még az összegyúrás előtt a kívánt szín eléréséhez. Barna tésztát kakaópor hozzáadásával kapunk, ekkor a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk a tésztához. Hűtés után a különböző színű tésztákból hosszú zsinórokat sodrunk, majd kettőt-kettőt összefonunk és méretre vágunk. 180 fokon süssük kb. 15 percig, de közben figyeljük, mert két sütő sem süt egyformán. Egyszerű, de nagyszerű sütemény!

  • Húsvéti torta

    A hozzávalók:

    - 5 db tojás
    - 5 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 2 ek étkezési keményítõ
    - 1 kávéskanál sütõpor
    - 0.5 db citrom reszelt héja
    - 1 tasak vaníliás cukor

    A krémhez:

    - 1 csomag vaníliás puding
    - 200 ml tejszín
    - 15 dkg porcukor

  • Rácsos burgonya

    Hozzávalók: 600 g burgonya, só, olaj a sütéshez;

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...