rss
  • Baconös sajtkrémleves

  • Share on Tumblr

    Baconös sajtkrémlevesA húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztet tejföllel vagy főzőtejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig. Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban aranybarnára pirítjuk. Ha kész, fokhagymával bedörzsöljük, majd apró kockákra vágjuk. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük. Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.

    A tálaláskor néhány szem kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba.

    Hozzávalók:

    - kb. 20 dkg reszelt sajt
    - 1-2 db natúr tömlős sajt
    - 2 dl tejföl
    - 5-6 ek. liszt
    - 1 húsleves kocka
    - frissen reszelt szerecsendió
    - bors
    - só

    Feltéthez:
    - néhány szelet kenyér
    - sajt
    - fokhagyma
    - pár szelet bacon/császárszalonna


    Forrás: www.receptneked.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Borjúpárizsis brokkoli saláta, graham pirítós

    Hozzávalók: 5 dkg borjú párizsi, 5 dkg graham kenyér, 1 dl sovány joghurt, 15 dkg fõtt brokkoli, só - ízlés szerint.

  • Paksi dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznye paprika, 4 adag gyufatészta.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erõsen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj hozzá annyi salátalevet, hogy az ellepje és 3-4 órára tedd hûvös helyre. Tálaláskor a hagymás krumplit szûrd le és szórd meg finomra vágott snidlinggel.

  • Csirkemáj-pástétom

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint.

  • Orosz kakaó

    Hát ez aztán nem a gyerekek kakaója. De mondhatod, hogy csak véletlenül borult bele a vodka, és akkor senki nem hisz alkoholistának.

  • Kukoricás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.

  • Búzacsírás pizza tészta

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 dkg búzacsíra, 2 dkg élesztõ, 2 dkg cukor, 4 dl tej, 1 kávéskanál só, ízlés szerint õrölt köménymag.

  • Babos rizstészta

    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 csomag rizstészta kb. 15 dkg fehérbab.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Paradicsomos káposzta

    A fejes káposztát csíkokra vágom és felteszem köménymagos vízbe fõzni. Közben kis olajon 1-2 kanál lisztet pirítok (nem barnára), ráöntök 2 kicsi doboz paradicsomkonzervet (vagy paradicsomlevet) és vízzel felengedem.

  • Rejtett, töltött sonka

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy gépsonkaszelet, 5 dkg juhtúró, 2 evõkanál frissen reszelt torma, só, cukor ízlés szerint, 1 evõkanál tejföl, késhegynyi törött fehér bors, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 8-10 dkg finomliszt, 1 teáskanál konyak, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors;

  • Kókuszos-meggyes süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 4 tojás
    - 4 kanál liszt
    - 4 kanál cukor
    - 1 kanál olaj
    - 2 kanál kakaópor
    - 1 citrom reszelt héja
    - pici só
    - 1/2 csomag sütőpor
    - 1/2 üveg meggybefőtt

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 5 kanál cukor
    - 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    - 15 dkg margarin

    A csokimázhoz:

    - 3 kanál cukor
    - 3 kanál víz
    - 3 kanál kakaópor
    - 8 dkg margarin

  • Francia zöldborsó

    Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott borsó, 5 salátalevél, 1 vöröshagyma, kakukkfû virág, 2,5 dkg vaj, só, bors.

  • Havasi házikó

    A krémmel a középsõ lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy házikó teteje. Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük vajas krémmel és kókusszal jól megszórjuk.

  • Joghurt-koriander pác

    Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 2 kk só, 2 kk koriander.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: Fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.

  • Birsalmakrémleves sütõtökösen

    Hozzávalók:

    - 2 db birsalma
    - 30 dkg sütõtökpüré
    - cukor
    - 1-2 teáskanál vanília-aroma
    - méz
    - õrölt fahéj
    - reszelt citromhéj
    - gyömbér
    - 2 dl fehérbor
    - 2 dl tejszín
    - 1 l víz

  • Sajtos brokkoli

    Hozzávalók:

    1 kg brokkoli, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tejföl, 2 tojás, 2-2 evõkanál finomliszt és olaj, 1 evõkanál Delikát

  • Mandulás túrókrém

    A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg õrölt mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evõkanál tejföllel.

  • Libamáj ínyenceknek

    Hozzávalók: 40 dkg pecsenye-libamáj, fél liter tej, 10 dkg nagyon finomra darált dióbél vagy tisztított mandula, 2 db egész tojás, 1 evõkanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 gerezd fokhagyma, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;