rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rakott kelkáposzta

  • Share on Tumblr

    Rakott kelkáposztaForraljunk fel 1.5 liter vizet, eközben a kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal, tegyük bele a kelkáposztát, főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal. A forrásban lévő káposzta vízében főzzük félpuhára a rizst (kb. 10-12 perc). Ezalatt pirítsuk meg olajon a darált húst, adjuk hozzá a Knorr Pörkölt kockákat, és 1.5 dl vizet. Lassú tűzön pároljuk 4-5 percig. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki a kelkáposztát. Tegyük rá a leszűrt, félig főtt rizst, majd borítsuk be a darált hússal.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tejfölt keverjük simára a tojással, ízlés szerint tehetünk bele 1 kis kanál fűszerpaprikát is. A tejföllel kenjük meg a húst. Tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 30 perc alatt.

    Hozzávalók:

    - 1 kisebb kelkáposzta
    - 50 dkg darálthús
    - 15 dkg rizs
    - 4 db pörköltkocka
    - 2 teáskanál ételízesítő
    - 1 db tojás
    - 1 db kis pohár tejföl
    - 2 evőkanál olaj


    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfölös, gombás sertésszelet

    Tetszés szerinti mennyiségû hússzeleteket kiverünk, megsózunk, enyhén borsozunk, paprikázunk. Forró olajban éppen csak megforgatjuk, majd tejföllel kibélelt jénai tálba annyi szeletet teszünk, amennyi a tál alján elfér. Gombát vagdalunk rá, megszórjuk flekken fûszerkeverékkel.

  • Baklava

    Hozzávalók 1 tepsihez: 3 csomag réteslap, 25 dkg darált dió, fahéj, 3 dl olaj. A cukorsziruphoz: 75 dkg cukor, fél liter víz, 1 evõkanál citromlé.

  • Zöldborsós csirkeleves

    Hozzávalók 4 személyre:

    2 csirkecomb vagy 1 mell (kb. 30 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg burgonya, 25 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 1 kis csokor kapor

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 20 dkg penne tészta, 2 dl tejszín, 15 dkg krémsajt, 50 dkg sonka, 1 paprika, egy csipet só, egy csipet bors, 50 dkg trappista.

  • Vitaminos pizza

    Hozzávalók: 8 dkg zöldborsó, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 8 dkg brokkoli, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg sajt, 2 dl. tej, só, bors, szerecsendió.

  • Sajtos bundás kenyér reggelire

    Hozzávalók 4 személy részére : 8 szelet szikkadt kenyér héj nélkül, 3 db felvert tojás, 100 ml tej, só, bors, ételízesíto, 250 ml étolaj, 50 g reszelt sajt.

  • Tejlikõr

    Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl alkohol vagy vodka, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 kg cukor.

  • Burgonya saláta másképpen

    A megfõtt tojássárgáját szitán áttörünk, megsózunk s 3-4 kanál olajjal simára keverünk, Kis porcukrot teszünk bele és ecettel hígítjuk.

  • Rakott hús gombásan

    Rakott hús gombásanA húst vékonyra szeleteljük, és paprikás zsírban, megsózva, fedő alatt, puhára pároljuk. Míg a hús párolódik másik edényben zsírban megpároljuk a rizst és külön a felszeletelt gombát. Kiolajozott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba lerakunk egy sor húst, megöntözzük a levével, erre egy sor rizst, majd egy sor gombát rakunk. Amennyi az anyagunk, attól függően ismételjük a lerakást. A felső réteg mindig rizs legyen. Megöntözzük hígított paradicsompürével, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves;

  • Tárkonyos-petrezselymes gombaleves

    Hozzávalók:

    40 dkg erdei gomba (NEM termesztett), 1,2 l csirkehúsleves, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi, petrezselyem, 1 teáskanálnyi tárkony, bors, só

  • Tonhalas mártás

    Vágjon apró darabokra 300 g tonhalat - akár mélyhûtött is lehet. Szeleteljen apróra 1 hagymát, 6 gombát és vágjon kockára 2 cukkinit.

  • Darakrémes pávatollas csokimázzal

    Készítette: Baloghné Teréz

    Tészta:
    60dkg liszt,
    3tojás,
    2dkg szalalkáli 3dl vízben feloldva,
    5dkg zsír,
    10dkg cukor.

  • Avokadópürés, korpás toast

    Hozzávalók: 2 érett avokadó, 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, csipet só, frissen õrölt fekete bors, 8 szelet korpás toastkenyér, 1 csomag retek.

  • Burgonyás fánk

    Hozzávalók:

    - 40 dkg burgonya
    - 12,5 dkg liszt
    - 4 dkg vaj vagy margarin
    - só
    - olaj
    - 4 dkg reszelt sajt

  • Tepsis zöldség

    50 dkg burgonyát, 1-2 fej hagymát, 2 kisebb céklát, 1 kis fej zellert, 4-5 sárgarépát és 3 fehérrépát felkarikázunk, illetve kockákra vágunk, és vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. Kömény, indiai kömény, majoránna, lestyán keverékével fûszerezzük, rádobunk néhány babérlevelet, majd megszórjuk sóval, kis fehérborssal és gyömbérrel.

  • Csípõs barackmártásos szûzpecsenye

    Hozzávalók:

    szûzpecsenye, sertés fûszerkeverék, barackbefõtt, õrölt gyömbér, fahéj, Erõs Pista, só, méz, citrom, olaj, mogyoró, rizs

  • Húsos krumplikazal 4 személyre

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 1 fej vöröshagyma, 1-1,5 dl húsleves, vaj, kevés olaj, 1 kávéskanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, reszelt sajt, só;

  • Fasirtocskák gombás bormártásban

    Hozzávalók: 500 g darált hús, 2 db szikkadt zsemle, 1 kis fej hagyma, 100 g póréhagyma 100 g sárgarépa, 400 g sampinyon gomba, 1 cs. petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 2 csipet szárított kakukkfû, 1 csipet majoranna v. oregánó, 2 tojás, só, bors, 50 g margarin, 1 dl olaj, 20 g liszt, 2 és fél dl száraz fehérbor, 1 db zöldséges fûszerkocka, 1 dl tejszín.

  • Joghurtos hal

    Hozzávalók:

    0.5 kg tengeri halfilé, só, bors; zöldfûszerek tetszés szerint: (bazsalikom, kakukkfû, petrezselyemzöld, kapor), ½ citrom leve, 2 dl joghurt

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...