rss
  • Rakott kelkáposzta

  • Share on Tumblr

    Rakott kelkáposztaForraljunk fel 1.5 liter vizet, eközben a kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal, tegyük bele a kelkáposztát, főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal. A forrásban lévő káposzta vízében főzzük félpuhára a rizst (kb. 10-12 perc). Ezalatt pirítsuk meg olajon a darált húst, adjuk hozzá a Knorr Pörkölt kockákat, és 1.5 dl vizet. Lassú tűzön pároljuk 4-5 percig. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki a kelkáposztát. Tegyük rá a leszűrt, félig főtt rizst, majd borítsuk be a darált hússal.

    A tejfölt keverjük simára a tojással, ízlés szerint tehetünk bele 1 kis kanál fűszerpaprikát is. A tejföllel kenjük meg a húst. Tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 30 perc alatt.

    Hozzávalók:

    - 1 kisebb kelkáposzta
    - 50 dkg darálthús
    - 15 dkg rizs
    - 4 db pörköltkocka
    - 2 teáskanál ételízesítő
    - 1 db tojás
    - 1 db kis pohár tejföl
    - 2 evőkanál olaj


    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Palacsinta sajtkrémmel töltve

    Hozzávalók: 20 db sós palacsinta, 2 db ízesített tömlõs sajt (ízlés szerint), 40 dkg gomba, 4 db zsemle, 6 dl tej, 8 tojás, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, õrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Champagner bólé

    Hozzávalók: 2 - 2 citrom és narancs szeletelve, magozva, 12,5 dkg cukor, 40 dkg cseresznyebefõtt, 10 cl cseresznyebefõttlé, 1,25 dl cherry brandy, 1,25 dl borpárlat, két üveg édes pezsgõ.

  • Gefillte fis - modern recept

    Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott tonhal, 3 tojás, 3 kanál morzsa, 3 kanál darált mandula, só, bors, cukor, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, petrezselyem.

  • Amerikai szárazbableves

    Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1 fej fokhagyma, teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Házi müzliszelet

    Házi müzliszeletEgy keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy másikban a folyékony és pürés összetevőket. Egy spatulával dolgozzuk a két keveréket egy masszává, majd terítsük egy lapos, közepes méretű sütőformába vagy tepsibe, melyet olajos kikenéssel készítettünk elő. Sütés előtt a tetejét szórjuk meg fahéjjal és vaníliás cukorral, majd kb. 30 percig süssük. Ha már aranybarnára sült, szúrjuk meg fogpiszkálóval: akkor kész a tészta, ha nem ragad a pálcikára. Vágjuk fel a kész tésztát 8-12 szeletre és elfogyasztásig légmentes helyen tároljuk.

  • Zeller saláta

    Hozzávalók: zeller 1 db, burgonya 0.5 kg, hagyma 1 fej, ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka, só 2 késh.

  • Gordon Ramsay: Mennyei halételek

    Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyû, mégis intenzív ízvilágú fogásairól ismert.

    Miután a Passion For Flavour (Ízek bûvöletében - T.bálint Kiadó, 2010) c. könyve elnyerte a Glenfiddich Év Könyve díjat, figyelmét most azokra a fogásokra irányítja, melyek a legkedvesebbek számára: a halakra és a tenger gyümölcseire.

    A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán még soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsõséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat.

  • Római Bólé

    A pezsgõ kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a pezsgõt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.

  • Vagdalthús nyers burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg csirke, bárány, vagy sovány sertéshús, kb 0,5 közepes nagyságú burgonya reszelve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, só.

  • Hagymás tarja chilisen

    Hagymás tarja chilisenA fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük 1 órára. Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra vágjuk. A hagymakarikákat lisztezzük, és bő, forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük, majd szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük.

  • Sonkakrém

    Hozzávalók: 400g Pannon sonka, 2 fej vöröshagyma, csípõs Piros Arany, 1 dl olaj, 2 evõkanál fûszerpaprika, 3 dl kukoricaolajból készült majonéz, 2 kemény tojás.

  • Almás-mazsolás rizs

    Hozzávalók: 3 ek vaj, 1 csésze hosszú szemû rizs (tipp: a basmati rizs, ha nem is kapható mindenütt, nagyon illik ehhez!), 0,5 csésze finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, reszelt, 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva, 0,5 csésze aranyszínû mazsola, 1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is).

  • Grillezett hal sajtos spárgával

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 1 kg spárga, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só, olaj, 1 citrom, 1 dl tej.

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj,20dkg liszt, 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

  • Pesto alla genovese

    Hozzávalók: 15 levél bazsalikom (friss), 1/2 pohár extra szûz olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek fenyõmag (vagy dió), 6 dkg parmezán sajt (reszelt).

  • Hortobágyi tepertõsrudak

    1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységûre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván.

  • Consommé

    Két-három egész tojást 1/4 liter húsleves, vagy tejjel jól elhabarunk, megsózzuk s ezt egy kikent bögrébe, vagy lábasba tesszük.

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Kiwiturmix

    Hozzávalók: 80 dkg kiwi, 1 dl méz, fél citrom héja, 1,5 liter tej, õrölt fahéj.

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 1 ek olaj, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, 0.5 fej római saláta, 1 fej vöröshagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk mustár, 1 ek cukor, 15 dkg parmezán sajt.