rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Fórum » Minden, ami étel » Milyen a jó palacsinta recept? Variációk, trükkök kerestetnek!

  • A hozzászóláshoz regisztrálj, és jelentkezz be!

    Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • - A folyadék: fele szóda, fele tej (e tej karamelizálódik, és így nem lesz sápadt a pala)
    - egy kevés cukor (hatása mint a tejé)
    - egy kevés olaj (nehezebben ég le, és nem szárad ki, de ha sok van benne, szakad a tészta)
    - min. 1/2 óra pihentetés
    - a tészta inkább híg legyen, mint sûrû. Ha nem sikerül eltalálni, a próbaütés után lehet hígitani/sûríteni.
    - egészen forró lehetõleg hagyományos (és olajozott) ferdén tartottpalacsintasütõbe max 1/2 dl tésztát önteni (akkor szép vékony lesz), közben forgatni a sütõt, hogy mindenhol tészta legyen.
    - És végül: a hagyományos palacsintasütõt nem szabad elmosni, kapargatni. Elég egy szalvétával tisztára törölni. Ha ragad benne a pala. akkor egy jó marék sóval a só barnulásáig gyakori rázással, kevergetéssel a sütõt ki kell égetni. Ez szinte teflonizálja a sütõt.

    2010.09.06. 09:50
  • Palacsinta mester: lécci oszd meg a titkaidat!!!

    2010.06.13. 15:56
  • további hozzászólások
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!