rss
  • Zöldséges fasírt

  • Share on Tumblr

    Zöldséges fasírtA darált húst alaposan keverjük össze a tojással, a fűszerekkel és a lenmaggal. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral (ha teflonos vagy szilikon, akkor nem kell) a massza felét nyomkodjuk bele úgy, hogy egy kis mélyedés legyen benne. Az apróra vágott párolt zöldségeket tegyük a formában lévő húsra, majd fedjük be a húsos massza másik felével, nyomkodjuk rá és óvatosan ütögessük az asztalhoz. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig. Óvatosan borítsuk egy rácsos tepsire, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a sütőbe.

    loading...

    Süssük még kb. 20 percet, és az utolsó 5 percre kapcsoljuk rá felső grillt, ha van. Vegyük ki, pihentessük legalább 5-10 percig, majd szeletekre vágva tálaljuk. Ha a zöldség túl lenne, és nem fér bele a fasírtba, verjünk fel 2 kisebb tojást,forgassuk össze a zöldségekkel, adagoljuk és kiolajozott szuflé formákba és süssük meg. Az ilyen ételekben az a jó, hogy hidegen is nagyon finomak.

    Hozzávalók:

    - 80 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
    - kb. 1+1/2 tk. só
    - 1 tk. őrölt bors
    - 2 kisebb vöröshagyma apróra vágva vagy reszelve
    - 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
    - 1 nagy tojás
    - 3 dkg arany lenmag darálva
    - 1 tk. szárított kakukkfű
    - kb. 30 dkg párolt zöldség



    Forrás: www.receptkiraly.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes kukoricafőzelék

    Tejszínes kukoricafőzelékA konzervkukorica levét leszűrjük, és a felmelegített vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük a kukoricát. A tetejét liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen belőle. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és a tejszínt hozzákeverve tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel vagy bacon darabokkal a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a meleg vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.

  • Sült padlizsán

    Hozzávalók személyenként: 4 db padlizsánkarika, só, bors. A mártáshoz: 2 dl 12%-os tejföl, 1 kis tubus majonéz, 1 mokkáskanál mustár, pár csepp citromlé, 1 mokkáskanál cukor vagy édesítõ, zúzott fokhagyma ízlés szerint.

  • Chilis sült kukorica

    Hozzávalók: 4 csõ kukorica, 10 dkg vaj, 1 kis chili paprika, õrölt bors, só.

  • Spanyol zöldborsó

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma, 1 teáskanál curry, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Egyszerû fürjpecsenye

    Hozzávalók: 8 fürj, 20 dkg angolszalonna, só, bors, 1 kk. borókabogyó, 2 dl olaj.

  • Lekváros barátfüle

    Hozzávalók: liszt 1 kg, tojás 3 db, zsír 15 dkg, lekvár 30 dkg, morzsa 10 dkg, esetleg dió, mák 10 dkg.

  • Túrós Zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Pizzatészta

    Hozzávalók (egy kb. 32 cm átmérõjû sütõformához): 2 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 1,5 dl tej, 1,3 pohár liszt, 3 ek. olaj.

  • Baconbe tekert töltött hús

    Baconbe tekert töltött húsA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A zsemlét tejben, vagy vízben megáztatjuk. A darált húst egy tálba rakjuk, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a szétzúzott fokhagymát, a kihűlt vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, pirospaprikával, és egy kanálnyi piros arannyal ízesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát. A szalonna szeleteket egy deszkán kiterítjük, majd fonatot készítünk belőle. A szalonna fonat egyik oldalára simítjuk a darált húst, ennek közepére pedig a kolbászt. A hússal két oldalról betakarjuk a kolbászt.

  • Aszaltgyümölcsös golyók

    Hozzávalók: 300 g aszalt gyümölcs,1 db tojás, 100 g vaj, 150 g porcukor, 150 g darált dió, 2 evõkanál rum. A diszítéshez: csokidara, és darabosra vágott pirított dió.

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Sajtos-szalonnás virsli

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 5 dkg kemény sajt, 5 szelet sliced bacon (szeletelt császárszalonna).

  • Szardellás rukkola saláta

    Szardellás rukkola salátaA tojást, az olajat, a szardellát, mustárt, sót, borsot, aprított fokhagymát egy mixer pohárba tesszük.Beleállítjuk a botmixer fejét, majd 1-1 másodpercre bekapcsoljuk, miközben felfelé emeljük a botmixert. Látható lesz, ahogyan elegyednek a különböző állagú folyadékok, hat-hét ismétlés után megkapjuk a tökéletes majonéz állagot. Ekkor belekeverjük a citromlevet, az ecetet, és a tejfölt is. Tálalásnál a tányérba tesszük a rukkolát, a felezett paradicsomot, és a parmezánforgácsokat. Az kész salátát az öntettel locsoljuk meg.

  • Görög rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg darált marhahús (eredetileg bárány)
    - 1 vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek olívaolaj
    - 5 szelet bacon
    - 1 kisebb padlizsán
    - 40 dkg paradicsom
    - 1 kk görög fûszerkeverék
    - 4 ek szárított majoranna (vagy oregánó)
    - 1,25 dl vörösbor
    - 50 dkg tollhegytészta (penne)
    - só
    - 10 dkg reszelt parmezán sajt
    - 4 dkg vaj
    - 1 ek finomliszt
    - 4 dl tej
    - 3 ek zsemlemorzsa

  • Mustos karaj

    Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, 2 fürt szõlõ (piros és fehér vegyesen), 2 dl must, 1 dl olaj, grill fûszerkeverék vagy só, bors, fokhagyma, kömény, koriander, paprika keveréke, szerecsendió.

  • Szalonnás csirkemell

    Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, enyhén csípõs pirospaprika, kevéske olívaolaj.

  • A mi süteményes könyvünk

    1925-ben vették lajstromba a "Váncza sütõ-krémpor" védjegyét, késõbb pedig sokféle kitûnõ magyar termék (sütõpor, vanillincukor, szalalkáli, fõzõs vanília- és csokoládéízû krémpor, hidegen kikeverhetõ krémek és pudingok) megalkotását.

  • Fahéjas banánkenyér

    Hozzávalók: Hozzávalók egy 22 cm hosszú formához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor, 18 dkg olvasztott vaj, 2 nagy érett banán, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1,5 teáskanál sütõpor, csipetnyi só.

  • Kelbimbófõzelék, gombával

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, vegeta.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

loading...