rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöldséges fasírt

  • Share on Tumblr

    Zöldséges fasírtA darált húst alaposan keverjük össze a tojással, a fűszerekkel és a lenmaggal. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral (ha teflonos vagy szilikon, akkor nem kell) a massza felét nyomkodjuk bele úgy, hogy egy kis mélyedés legyen benne. Az apróra vágott párolt zöldségeket tegyük a formában lévő húsra, majd fedjük be a húsos massza másik felével, nyomkodjuk rá és óvatosan ütögessük az asztalhoz. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig. Óvatosan borítsuk egy rácsos tepsire, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a sütőbe.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Süssük még kb. 20 percet, és az utolsó 5 percre kapcsoljuk rá felső grillt, ha van. Vegyük ki, pihentessük legalább 5-10 percig, majd szeletekre vágva tálaljuk. Ha a zöldség túl lenne, és nem fér bele a fasírtba, verjünk fel 2 kisebb tojást,forgassuk össze a zöldségekkel, adagoljuk és kiolajozott szuflé formákba és süssük meg. Az ilyen ételekben az a jó, hogy hidegen is nagyon finomak.

    Hozzávalók:

    - 80 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
    - kb. 1+1/2 tk. só
    - 1 tk. őrölt bors
    - 2 kisebb vöröshagyma apróra vágva vagy reszelve
    - 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
    - 1 nagy tojás
    - 3 dkg arany lenmag darálva
    - 1 tk. szárított kakukkfű
    - kb. 30 dkg párolt zöldség



    Forrás: www.receptkiraly.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3 zsemle, tej, 2 evõkanál olaj, liszt, 2 tojás, 1 dkg élesztõ, só.

  • Karfiolkrokett currymártással

    Hozzávalók: A kroketthez: 1 kg krumpli, 1 kg karfiol, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 evõkanál napraforgóolaj, szerecsendió, bors; a mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál curry, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tyúkhúsleves, 1 evõkanál ételkeményítõ.

  • Mustos karaj

    Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, 2 fürt szõlõ (piros és fehér vegyesen), 2 dl must, 1 dl olaj, grill fûszerkeverék vagy só, bors, fokhagyma, kömény, koriander, paprika keveréke, szerecsendió.

  • Nyári olasz saláta

    Hozzávalók: egy fej saláta, 4 paradicsompaprika, 20 dkg paradicsom, egy szép nagy alma, fél zeller, borecet, olaj, só.

  • Almás amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 120 g liszt, 3 tojás, fél csomag sütõpor, csipet só, 1,5 dl tej, pár csepp étolaj, 2-3 alma

  • Csirkemáj joghurtmártással

    Hozzávalók: 1-2 fej hagyma, 50 dkg csirkemáj, kevés liszt, 3 dl joghurt, petrezselyem zöld, bazsalikom, snidling, 1 dl fõzõtejszín, só, bors, fûszerkeverék.

  • Peperonata

    Hozzávalók: 4 dkg vaj. 1 evõkanál olaj, 10 dkg húsos füstölt szalonna. 4 piros paradicsompaprika, 4 zöld paradicsompaprika, 2 fej reszelt vörös hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej zeller. 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 1 dl vörösbor, 1 kiskanál borecet (vagy néhány csepp rendes ecet), só, õrölt bors, kevés szárított bazsalikom (ha van, helyette oregano), 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Sajtos kivi-saláta

    Kedvenc salátájából tépkedjen össze 1/2 fejnyit, kockázzon fel 2 kivit és 1 szeletke Gouda vagy Trappista sajtot.

  • Holland spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg reszelt edami sajt, 1 dl tejszín, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.

  • Rántott tüdõ gombóckák

    Hozzávalók: 30 dkg sertéstüdõ, 2 db egész tojás, 1 húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors, 1 késhegynyi szerecsendió-reszelék, ízlés szerint só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Gulyásleves

    Hozzávalók: 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg burgonya, egy közepes fej vöröshagyma, 5-6 dkg zsír, 1-1 kávéskanál gulyáskrém,pirosarany, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kávéskanál köménymag, só, ételízesítõ ízlés szerint.

  • Vagdalt hús egészben

    Fele rész disznóhús s fele rész felsál szeletet húsvágón megdarálunk úgyszintén egy vízbe ázatott zsemlyét. Ha a hús mindössze csak fél kiló, akkor egy fél zsemlye is elegendõ. Kis fej vereshagymát finomra vágva zsírban sárgára pirítunk és azután sóval, törött borssal és egy egész tojással jól elkeverünk mindent.

  • Minestrone leves

    Hozzávalók: 1 tisztított, karikázott sárgarépa, 1 tisztított, karikázott fehérrépa, 1 tisztított karikázott cukkini, karfiol, brokkoli, póréhagyma, olívaolaj, szurokfû, zúzott fokhagyma, bors, só, 1 liter zöldségleves (lehet kockából is), 1 kanál paradicsompüré, reszelt parmezán.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Marhafelsál tojással töltve

    Hozzávalók: 70-80 dkg felsál, 8 dkg füstölt szalonna, 8 tojás, 1 fej hagyma, zsír, só.

  • Tejfölös bableves

    Hozzávalók: 25 dkg tarkabab, egy füstölt sertéscsülök, egy-egy petrezselyemgyökér és sárgarépa, egy evõkanál zsiradék, egy evõkanál liszt, egy evõkanál apróra vágott vöröshagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, szemesbors, egy deci tejföl, ecet, csipetke.

  • Serpenyõs gyros

    60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Absinth cocktail

    Hozzávalók: 3 cl Pernod, 3 cl víz, 1 öntet angostura, 1 öntet cukorszirup, koktélcseresznye, citromspirál.

  • Ruszlán torta

    Hozzávalók:

    50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet

  • Banános kenyér

    Hozzávalók:

    3 banán
    1,25 dl cukor
    1,25 dl alacsony zsírtartalmú joghurt
    0,65 dl margarin (olvasztott)
    1 csomag vaníliás cukor
    1 tojás
    1 tojásfehérje
    5 dl liszt
    1 ek sütõpor
    1/4 tk só
    dió

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...