rss
  • Zöldséges fasírt

  • Share on Tumblr

    Zöldséges fasírtA darált húst alaposan keverjük össze a tojással, a fűszerekkel és a lenmaggal. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral (ha teflonos vagy szilikon, akkor nem kell) a massza felét nyomkodjuk bele úgy, hogy egy kis mélyedés legyen benne. Az apróra vágott párolt zöldségeket tegyük a formában lévő húsra, majd fedjük be a húsos massza másik felével, nyomkodjuk rá és óvatosan ütögessük az asztalhoz. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig. Óvatosan borítsuk egy rácsos tepsire, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a sütőbe.

    Süssük még kb. 20 percet, és az utolsó 5 percre kapcsoljuk rá felső grillt, ha van. Vegyük ki, pihentessük legalább 5-10 percig, majd szeletekre vágva tálaljuk. Ha a zöldség túl lenne, és nem fér bele a fasírtba, verjünk fel 2 kisebb tojást,forgassuk össze a zöldségekkel, adagoljuk és kiolajozott szuflé formákba és süssük meg. Az ilyen ételekben az a jó, hogy hidegen is nagyon finomak.

    Hozzávalók:

    - 80 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
    - kb. 1+1/2 tk. só
    - 1 tk. őrölt bors
    - 2 kisebb vöröshagyma apróra vágva vagy reszelve
    - 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
    - 1 nagy tojás
    - 3 dkg arany lenmag darálva
    - 1 tk. szárított kakukkfű
    - kb. 30 dkg párolt zöldség



    Forrás: www.receptkiraly.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Vörösbormártás salottahagymával

    Hozzávalók: 3 db salottahagyma, 2 evõkanál vaj, 2 dl húsleves, 4 velõs csont, 2 dl vörösbor, 3 evõkanál nagyon tömény borjú-alaplé, 3 dkg vaj, só, õrölt fekete bors, 1 evõkanál vágott petrezselyem;

  • Spenótos rizottó

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 3 dkg vaj, 2,5 dl fehérbor, 3 dl zöldségleves kockából, 29 dkg vegyes paprika paradicsommártásban, 5 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, néhány szál rozmaring, 3 dkg parmezán sajt.

  • Tejszínes csirkemellfilé

    Hozzávalók: csirkemellfilé, félcsomag spagetti tészta, só, bors, fokhagyma, kevéske olaj, trapista sajt a sûritéshez, salátalevél.0.5 liter fõzõtejszín, oregano.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók:

    - 8-10 db száraz kifli
    - 5 db tojás
    - olaj
    - 2 dl cukros tej
    - 1 kg alma
    - pici fahéj
    - 20 dkg cukor
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - kis üveg baracklekvár vagy vegyes gyümölcsíz

  • Körtelves

    Hozzávalók:

    - 1 kg körte
    - víz, amennyi ellepi
    - 1 dl fehérbor
    - 1 dl tejszín
    - kevés barnacukor
    - kevés citromlé
    - õrölt gyömbér
    - õrölt fahéj
    - õrölt szerecsendió
    - 2 szegfûszeg

    A galuskákhoz:

    - 25 dkg túró
    - 5 dkg búzadara
    - 2 tojás
    - 2 dkg vaj
    - só
    - 1-2 tk. cukor

  • Méteres kalács

    Hozzávalók a tetejére: 30 dkg étcsokoládé, 8 dkg Rama Sütõmargarin. A krémhez: 3 evõkanál rum (ez el is maradhat), 30 dkg porcukor, 5 evõkanál kristálycukor, 7,5 dl tej, 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor (8 dkg), 30 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Sajtos puffancsok

    Hozzávalók:

    6 tojásfehérje, 1 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál borsfû (vagy õrölt bors)

  • Szárazbab leves

    Böjti levesnek nagyon alkalmas. Veszünk egy negyed liter jófajta fehérbabot, sósvízben puhára megfõzzük, Egy merõkanálnyit az egész szemekbõl félreteszünk, a többit a levével együtt megpasszírozzuk.

  • Nyúl õzgerinc-formában

    Hozzávalók: nyúlhús 1 aprólék, tojás 3 db, füstölt szalonna 10 dkg, gomba 10 dkg, mustár 2 ek., fõtt sonka 25 dkg, tejföl 2 ek., pástétomfûszer 1 késh., fehérszalonna 25 dkg, esetleg libamáj 1 dkg, só késh., citrom 1 db.

  • Kókuszos-csokoládés-meggyes muffin

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt, 4 dkg kókuszreszelék, 6 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj + kevés olvasztott vaj a muffintepsi kikenéséhez, 3 tk sütõpor, 0, 5 tk szódabikarbóna, csipet só, 1 csésze (2, 5 dl) lecsöpögtetett megybefött, 0, 5 csésze (1, 2 dl) apróra vágott fözöcsokoládé

  • Daragaluska

    Hozzávalók:

    2 tojássárgája, 2 evõkanál olaj, só, bors, esetleg csipetnyi májgaluska fûszerkeverék vagy ételízesítõ, buzadara

  • Rakott túrós karfiol

    Hozzávalók:

    - 70 dkg karfiol
    - 5 dkg túró
    - 5 dkg sonka
    - 3 dkg sajt
    - 5 dkg snidling
    - 1,5 dl joghurt
    - só

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Török sajtos sütemény (Poaca)

    Hozzávalók: fél kg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg puha juhsajt, 1 tojássárgája.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 1 piros paprika
    - 1/4 kígyóuborka
    -1 kisebb lilahagyma
    - 1 paradicsom
    - 1 pohár kefír
    - só, bors
    - tetszõleges sajt

  • Bazsalikomos paradicsomleves

    Bazsalikomos paradicsomlevesA paradicsomokat meghámozzuk, félbevágjuk, majd kikaparjuk a magjaikat, majd körülbelül dobókockányi darabokra aprítjuk őket. A sült paprikát is apró darabokra felkockázzuk. (Ezt a hozzávalót a sütőben mi is elkészíthetjük, de készen is meg lehet vásárolni.) A paradicsomkockákat és a paprikakockákat a mézzel és a bazsalikommal mixerbe belerakjuk, majd teljesen simára pürésítjük. Ha kész, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy-két órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor friss bazsalikomlevelekkel díszítjük a levest.

  • Almás krumplis csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g sült csirkehús, 150 g füstölt sonka, 400 g alma, 300 g fõtt krumpli, 1 fej saláta, 50 ml olívaolaj, 30 ml balzsamecet, só, bors.

  • Francia tükörtojás

    Hozzávalók: 8 szelet szendvics kenyér, 8 darab tojás (tükörtojásnak megsütve), 1 doboz májpástétom, 1 csokor metélõhagyma (snidling). Pirospaprika a tálaláshoz.

  • Sajtosperec

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 1 pohár tejföl, 2 db tojás sárgája, 1 csomag sütõpor, 20-25 dkg Trapista sajt (reszelve), só ízlés szerint (kb. 3 púpos kávéskanál).