rss
  • Sajtos-sonkás muffin

  • Share on Tumblr

    Sajtos-sonkás muffinA sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük vajjal, és belisztezzük. A sonkát nagyon apróra kockázzuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, majd jól összekeverjük. Egy másik tálban a tojást az olajjal kikavarjuk. A két részt összeforgatjuk. Belerakjuk a sajtot és a sonkát. A tejet és a tejfölt is lassan hozzákavarjuk. Minden formába teszünk 2 evőkanál masszát, hogy a forma ¾-ét ellepje körülbelül. Sütőben megsütjük 15- 20 perc alatt megsütjük. Reggelire és vacsorára is kitűnő választás.

    Hozzávalók:

    - 20 dkg finomliszt
    - 1 teáskanál sütőpor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1 kávéskanál jódozott só
    - 1 kávéskanál őrölt fekete bors
    - 2 db tojás
    - 1 dl napraforgó olaj
    - 1 dl tej
    - 1 dl tejföl
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 10 dkg sonka



    Forrás: www.receptneked.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sangria

    Hozzávalók: 5 dkg eper vagy málna, 1/2 narancs, 2 dl könnyû, félédes vörösbor v. rozé, 1 ek. brandy, 1 ek. narancslikõr (triplesec), 1 ek. méz.

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.

  • Brokkolis tészta

    Hozzávalók: 400 g tészta, ízlés szerint (metélt, csiga stb.), só, 400 g brokkoli, 4 szem paradicsom, 100 g mélyhûtött rákhús, 3 tojás, 375 ml tej, bors, szerecsendió, 4 ek. reszelt sajt.

  • Oldalas vadasan

    Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 kis kanál cukor, 1 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, só, 1 evõkanál mustár, 2 db babérlevél, néhány szem bors.

  • Édes-savanyú chilis uborka

    Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés szerint só.

  • Lecsósszelet

    Hozzávalók: 1 kg lapocka vagy más husi, 1/2-1 dl olaj, 3-4 nagy fej hagyma, 3 nagy paprika, 4 paradicsom, só, bors, fûszerek.

  • Ferencesek húsvéti kedvence

    Hozzávalók: 6 tojás, 18 dkg kristálycukor, 18 dkg finomliszt.

  • Velõs rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg), 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 15 dkg velõ, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 2 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál liszt, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl.

  • Egyszerû gofri

    Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1/2 l. tej, 50 dkg liszt, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 75 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágot mandula (ebbõl lehet 4 szem keserûmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.

  • Tatár bifsztek

    Hozzávalók: 60 dkg marhabélszín, 4 tojás­sárgája, 1 közepes fej reszelt vöröshagyma, só, õrölt piros­paprika és bors, mustár; ketchup, 8 dkg vaj.

  • Fokhagymás-petrezselymes tészta

    Rövid csõtésztát vagy orsótésztát kifõzök sós vízben. Közben apróra vágok 3-4 gerezd fokhagymát és 1-2 csokor petrezselyemzöldet.

  • Csokitorta nutellásan

    Csokitorta nutellásanKenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tortaforma karikát rakjuk úgy össze, hogy az aljába rakjuk bele papírt, és úgy csatoljuk rá az oldalát. Az oldalár is lehet sütőpapírt rakni, így a végén könnyebben kivehető a torta. A vajat folyósra olvasztjuk. A csokis kekszeket turmixgépbe vagy aprítógépbe, vagy mozsárban finomra törjük. Belekeverjük a vajat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletes rétegben. A csokikat apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal.

  • Különleges császármorzsa

    Hozzávalók: 7 db tojás, 2 dl tejszín, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 evõkanál vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

  • Sonkás melegszendvics

    Hozzávalók: 2 szelet fehérkenyér, 2 szép szelet sonka, 2 dkg vaj, vagy margarin, 4 dkg reszelt sajt.

  • Aszpikos húsok

    Formába kevés aszpikot teszünk, hideg helyre állítjuk és megfagyasztjuk.

  • Halava

    Hozzávalók: 10 dkg búzadara, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 dl víz, 5 dkg dió vagy bármilyen mag.

  • Bécsi barackos lepény

    Hozzávalók: Tésztához: 8 dkg vaj vagy margarin, 28 dkg cukor, 4 tojássárga, 2 dl tej,1/2 csomag sütopor, 28 dkg rétesliszt, 1 citrom. Tetejére: 8 tojás fehérje, 28 dkg porcukor habosra keverni.

  • Eszterházy torta

    Hozzávalók a piskótához: 10 db tojásfehérje, 30 dkg cukor, 30 dkg darált dió, 2 dkg rétesliszt, kevés sárgabaracklekvár, 1 teáskanálnyi barna rum.