rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Eperkrémleves

  • Share on Tumblr

    EperkrémlevesElkészítés: Az epret kicsumázzuk és alaposan megmossuk. A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőzzük. A kicsumázott epreket vízben feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után leturmixoljuk. Ízesítjük cukorral (vagy édesítővel, ez már csak ízlés és szokás kérdése), egy csipet sóval és citromlével. Hozzászűrjük a kifőzött szegfűszeg és fahéj levét. A levest a tejjel elkevert pudingporral besűrítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és egyet forralunk rajta. A levest lehűtjük, eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjük és már fogyaszthatjuk is.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók

    - 60 dkg eper
    - 1 db citrom
    - 10 db szegfűszeg
    - 1 db fahéj
    - 2 dl főzőtejszín
    - 1 dl tej
    - 2 dkg pudingpor
    - 1 ízlés szerint cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rozmaringos brokkolikrémleves

    Hozzávalók:

    2 kis fej brokkoli, 3 deci alap csirkeleves, 1 pohárnyi tejszínt, 1 evõkanálnyi apróra vágott, friss rozmaring, só, esetleg kis maréknyi mandula

  • Fetás omlett

    Hozzávalók: 2 deka vaj, 3 tojás, 3 teáskanál tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 5 deka fekete olajbogyó, 5 deka dió, 15 deka fetasajt, 1 maréknyi mentalevél, só, bors.

  • Habos meggyes pite

    Hozzávalók:

    vaj 25 dkg, liszt 25 dkg, cukor 2 ek., tojás 3 db, só 1 késh., morzsa 2 ek., meggy 1 kg, vaníliás cukor 10 dkg

  • Epres képviselõfánk

    Hozzávalók: 20 dkg eper, 25 dkg sovány tehéntúró, fél evõkanál zselatin; a tésztához: 5 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, negyed liter víz, citromfû levél, porcukor a szóráshoz.

  • Camembert-túró szendvicskrém

    Hozzávalók: 20 dkg Camembert, 5 dkg vaj, 10 dkg sovány túró, 1 kis fej hagyma, só, bors, paprika.

  • Puncsos szelet

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 8 dkg porcukor
    - 2 tojássárgája
    - 2 evõkanál méz
    - 1 dl tej
    - 5 dkg margarin

    A krémhez:

    - 3 cs. puncs ízû pudingpor
    - 7 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg porcukor
    - 1 db rumaroma
    - 1 cs. babapiskóta

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

  • Tejszelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 500 g liszt
    - 2 ek. kakaópor
    - 1 tojás
    - 1 tk. szódabikarbóna
    - 1 kis pohár tejföl
    - 100 g cukor
    - 250 g margarin

    Krémhez:

    - 2 cs. vaníliás pudingpor
    - 7 dl tej
    - 200 g cukor
    - 1 nagy és 1 kis pohár tejföl

  • Adventre: mézes sütemény

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2,5 dl olaj, 8 kanál olvasztott méz, 30 dkg cukor, 5 egész tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, citromhéj reszelve, fahéj, szegfûszeg, 3 tojásfehérje.

  • Póréhagyma leves

    Hozzávalók:

    - 80 dkg póréhagyma
    - 5 dkg vaj
    - 9 dl zöldség alaplé
    - 3 dl tejszín
    - só
    - frissen õrölt bors
    - nagy csipetnyi szerecsendió
    - 1 kk õrölt koriandermag
    - 4 ek zabpehely

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Rántott ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Köleskásás hurka

    Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag õrlemény, 1 dkg szegfûbors õrlemény, kevés majoránna, só.

  • Rakott tészta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 db tojás
    - 20-25 dkg liszt

    Töltelékhez:

    - 50 dkg nagy szemû szõlõ
    - 20 dkg darált dió
    - 4 db tojás +3 tojásfehérje
    - 5 dkg +1 ek vaj
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 2 cs vaníliás cukor

  • Tejszínes sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl ét olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - ízlés szerint további kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Tejes bodzaital

    Elkészítés:

    A tejet felforraljuk, leöntjük a virágokat. Állni hagyjuk, míg a tej langyosra hûl, majd leszûrjük. Ízlés szerint mézzel édesítjük.

  • Fokhagymás rakott csirke

    A sütõtepsibe lerakunk az aljára egy sor hajszálvékony baconszalonnát. Majd arra kerül a vékony karikára vágott burgonya. Aztán jöhet a tejszínes fûszerben pácolt csirkecomb.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Pizza quattro stagioni

    Hozzávalók: 10 dkg mozzarella, 40 dkg paradicsom konzerv, 1 ek articsóka, 1 ek gomba (friss), 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg tonhal (olajos), 5-6 ek extra szûz olíva olaj, 1-2 csipet só, 1-2 csipet bors (õrölt), 80 dkg pizza tészta.

  • Csirkés krumplisaláta

    Hozzávalók: 50 dkg karikára vágott paradicsom, 1 fej lilahagyma, 2 zellerszár, 16 evõkanál majonéz, 1,5 teáskanál só, 3 tk. citromlé, 1 tk. chili fûszerkeverék, 1 tk. õrölt kömény, 50 dkg apró burgonya, 40 dkg fõtt csirkehús csíkokra vágva, 2 evõkanál napraforgómag, kaliforniai paprika.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...