rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Eperkrémleves

  • Share on Tumblr

    EperkrémlevesElkészítés: Az epret kicsumázzuk és alaposan megmossuk. A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőzzük. A kicsumázott epreket vízben feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után leturmixoljuk. Ízesítjük cukorral (vagy édesítővel, ez már csak ízlés és szokás kérdése), egy csipet sóval és citromlével. Hozzászűrjük a kifőzött szegfűszeg és fahéj levét. A levest a tejjel elkevert pudingporral besűrítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és egyet forralunk rajta. A levest lehűtjük, eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjük és már fogyaszthatjuk is.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók

    - 60 dkg eper
    - 1 db citrom
    - 10 db szegfűszeg
    - 1 db fahéj
    - 2 dl főzőtejszín
    - 1 dl tej
    - 2 dkg pudingpor
    - 1 ízlés szerint cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Al-dunai halászlé

    Hozzávalók: 3 kg ponty, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke.

  • Tejfölös kapros káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Pekingi leves

    Hozzávalók: 1 csomag leveszöldség, 10 dkg üvegtészta, 30 dkg kacsamell, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ½ üveg bébikukorica, ½ póréhagyma, 2-3 ek (édes-savanyú) chiliszósz, 2-3 ek szójaszósz, 4 ek olaj, só, bors.

  • Táplálkozásunk is befolyásolja a vérnyomásunk alakulását

    Vérnyomásértékeink alakításában táplálkozási szokásaink aktív szerepet vállalnak. Kutatások igazolják, hogy az Egyesült Államok Nemzeti Szív, Tüdõ és Vér Intézete által kifejlesztett DASH diéta követésével csökkenthetõ a magas vérnyomás, illetve megelõzhetõ a betegség kialakulása.

  • Tofu golyócskák

    Hozzávalók: 30 dkg tofu, 17 g búzacsíra vagy durvára õrölt napraforgómag, 17 g teljesõrlésû búzaliszt, 10 g reszelt hagyma, 1 gerezd áttört fokhagyma, 3 g fûszerkeverék, 2 g fehérbors, 5 g tengeri só.

  • Banános torta

    A vajat a porcukorral, vaníliáscukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a pépesített banánt, tejet és a sütõporral elkevert lisztet. Kibélelt és kikent tortaformába tesszük, majd elõmelegített sütõben 170°C-on 50-55 percig sütjük. Ha kihûlt, kiborítjuk, porcukorral hintjük.

  • Csukapörkölt

    Hozzávalók: 1,2 kg konyhakész csuka, só, 2 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 mokkáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag.

  • Banánlikõr

    Elkészítése: 1/2 kg banánt felszeletelünk, és egy zománcos edényben cukorral lerétegezzük, 3 nap után szitán áttörjük, s a szitán még átengedünk 1 dl vizet.

  • Lencse darált hússal (Kiymali mercimek)

    Hozzávalók: fél kg lencse, 20 dkg darált hús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek sûrített paradicsom, só.

  • Török joghurtos birkanyárs (Yogurtlu kebap)

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só.

  • Csirkeleves gombás raviolival

    Hozzávalók a leveshez: 1 csirke, 1 csomag vegyes zöldség, 1 hagyma, só, bors, sáfrányos szeklice. A raviolihoz: 25 dkg gomb, 25 dkg hagyma, 2 tojás, 1 tojás sárgája, 30 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, só, bors.

  • Fejessaláta naranccsal

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 2 narancs, fél citrom és fél narancs leve, fél tk só, frissen õrölt fehérbors, csipetnyi cukor.

  • Zöldséges rizs

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla
    - 2 db répa
    - 1/2 lilahagyma
    - 15 dkg brokkoli, karfiol vagy padlizsán
    - 1 kicsi paradicsom
    - 1 nagyobb krumpli
    - 1 kispohár rizs
    - só
    - 2 kanál olívaolaj
    - 2 kanál szójaszósz

  • Túrós pite

    Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.

  • Szarvashús barna mártalékban vérrel

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor;

    A mártáshoz: 100 g vaj, 80 g vöröshagyma, 50 g liszt, 200 g vér;

  • Lakodalmas leves

    Hozzávalók: 1,2 kg fiatal tyúk, 20 dkg sérgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 3-4 dkg hagyma, 8 dkg zöldborsó (friss, konzerv, vagy fagyaqsztott), 6 dkg gomba, 2 dkg só, kb 1 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 5 dkg cérnametélt.

  • Lasagne verdi

    Hozzávalók: 2 csomag zöld elõfõzött lasagnelap, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 közepes fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 30 dkg darált hús, 1 kis doboz paradicsompüré, 1.5 dl vörösbor, 1.5 dl húsleves, 2 csomag mozzarella, rozmaring, só, bors, olaj;

    A besamelhez: 2.5 dl tej, 3 dkg liszt, 3 dkg vaj, frissen reszelt szerecsendió, só;

  • Gombás tojáskrém

    Hozzávalók: 4 fõtt tojás, 10 dkg puha vaj, 5 dkg gomba, fél mk õrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld.

  • Debreceni mézes

    4 egész tojást 10 deka cukorral habosra keverünk, azután hozzáadva ½ kg lisztet, 1 csomag sütoport, 4 deci langyos mézet, ½ deka tört fahéjat...

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...