rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Eperkrémleves

  • Share on Tumblr

    EperkrémlevesElkészítés: Az epret kicsumázzuk és alaposan megmossuk. A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőzzük. A kicsumázott epreket vízben feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után leturmixoljuk. Ízesítjük cukorral (vagy édesítővel, ez már csak ízlés és szokás kérdése), egy csipet sóval és citromlével. Hozzászűrjük a kifőzött szegfűszeg és fahéj levét. A levest a tejjel elkevert pudingporral besűrítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és egyet forralunk rajta. A levest lehűtjük, eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjük és már fogyaszthatjuk is.

    Hozzávalók

    - 60 dkg eper
    - 1 db citrom
    - 10 db szegfűszeg
    - 1 db fahéj
    - 2 dl főzőtejszín
    - 1 dl tej
    - 2 dkg pudingpor
    - 1 ízlés szerint cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Antiociai muszaka

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vöröshagyma, 40 dkg, cukkíni, 30 dkg paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, késhegynyi õrölt szegfûbors, 5 ek. vaj, 60 dkg birkahús, bors, szerecsendió, cayennei bors, 2-3 csípõs zöldpaprika.

  • Kínai csirke golyó

    Édes-savanyú szósz:

    - 4 evõkanál ketchup
    - 0.5 teáskanál szójaszósz
    - 2.5 evõkanál ecet (10%-os)
    - 4 evõkanál barnacukor
    - 8 evõkanál kristálycukor
    - 100 ml víz
    - 1.5 evõkanál kukoricakeményítõ

    Csirke panír:

    - 8 evõkanál búzaliszt (BL55)
    - 8 evõkanál kukoricakeményítõ
    - 1 teáskanál sütõpor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1 csipet fokhagymapor
    - 1 teáskanál kristálycukor
    - 150 ml víz

    A hús:

    - 4 db csirkemell filé

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1-1 dl tejszín, tejföl, 1 evõkanál pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Sajtos grillkolbász

    Húsos: 2 kg zsírosabb disznóhús, fél liter tej, õrölt bors, õrölt szegfûbors, egy csokornyi zöldfûszer, 25 dkg emmentáli, só.

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz, 1 dl behûtött tej, 1/2 dl behûtött tejszín, 1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Fokhagymás gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 dl majonéz, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, só, törött bors (ízlés szerint).

  • Ázsiai becsinált leves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kínai kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 filézett csirkemell (35 dkg), 1 db gyömbér, 1 l tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg rizs, 2 evõkanál szójaszósz, 1 csokor metélõhagyma.

  • Vegyes majonézes saláta borsfûvel

    Hozzávalók: 30 dkg fehér káposzta, 4 db sárgarépa, 1/2 kisebb zeller, 1 alma, 4 kanál mazsola, citromos olaj vagy citromízû ecet, csipetnyi gyömbér, borsfüves olaj, 1 csésze majonéz, tengeri só és dió a díszítéshez.

  • Különleges gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 szép szál kígyóuborka, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl majonéz, 1-1 dl tejföl, ketchup (vagy házilag fûszerezett sûrû paradicsommártás), 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, teáskanálnyi só, csipetnyi porcukor.

  • Sült csokipuding

    Hozzávalók: 50 ml forró espresszó vagy valamilyen erõs kávé, 125 g vaj, 6 tojás, fehérje és sárgája különválasztva, 200 g cukor, 100 g aprított mandula, 100 g liszt, 1 kisebb maréknyi darált mogyoró.

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor

  • Jókai bableves

    Hozzávalók:

    25 dkg tarkabab, 80 dkg füstölt sertéscsülök, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 szem bors, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 10 dkg füstölt kolbász,2 babérlevél, 10+3 dkg liszt, 1 tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 ek.olaj,1 mk.pirospaprika, 2 dl tejföl, ecet vagy citromlé, 1/2 hegyes zöldpaprika.

  • Sörben sült burgonyagombóc

    Hozzávalók: 50 dkg sós vízben fõtt burgonya, 2 db egész tojás, 6 evõkanál liszt, 1,5 dl világos sör, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál törött bors, késhegynyi szerecsendió-virág, késhegynyi õrölt gyömbér, ízlés szerint só.

  • Rizses lecsó

    Hozzávalók:

    10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só

  • Túrótorta

    Hozzávalók: 2 adag vajas tészta, vagy mirelit leveles tészta, 1 citrom reszelt héja, 1cs. vaníliás cukor, 80 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 3 dkg búzadara, 5 dkg mazsola, 1 tojássárgája.

  • Grillsajtos tojássaláta

    Hozzávalók 4 személyre:5 db tojás, 2 csomag Gici grillsajt, kevés olaj, 150g csemege uborka,1 csomag újhagyma, só, fehér bors, porcukor, 1 pohár kefir, fél citrom leve,1 kávéskanál csípõs mustár. Díszítéshez: salátalevél, paradicsom, petrezselyemzöld.

  • Túrógombóc

    Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg tehéntúró, 12 dkg búzadara, 3 tojás, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, só.

  • Lángos

    Hozzávalók: 1 tojás, 2 pohár kefir, 5 dkg friss élesztõ egy teáskanálnyi cukorral a meglangyosított kefirben "felfuttatva", 60 dkg liszt, egy bõ evõkanálnyi bármilyen zsiradék (olaj, vaj, sütõmargarin), 2 teáskanál só.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.