rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Sárgarépa krémleves banánosan

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sárgarépa krémleves banánosanA sárgarépákat alaposan megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A hagymát darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben a hagymával együtt megpirítjuk, karamellizáljuk az olajon.Közben sózzuk, borsozzuk. Ha szépen karamellizálódott a zöldség, átszedjük egy kis lábosba, felöntjük vízzel, és körülbelül tíz percet főzzük. Ha kész van, leturmixoljuk ezt követően a banánokkal, és a kókusztejjel együtt. Csak annyi időre tesszük vissza a tűzre, hogy éppen forraljunk rajta egyet. Ha kell, utólag még sózzuk, borsozzuk.

    Hozzávalók:

    - 300 g sárgarépa
    - 2 ek extra szűz olívaolaj
    - só
    - tört bors
    - 80 g lilahagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 150 g érett banán
    - 700 ml víz
    - 100 ml kókusztejszín



    Forrás: www.ritakonyhaja.hu


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Fûszeres csirkeszárnyak naranccsal

    Hozzávalók 4 személyre: 12 csirkeszárny, 300 g üveges hoisin vagy barbecue szósz, 3 narancs, 130 g zöld salátalevél, 3 zöldhagyma, felszeletelve.

  • Rakott csuka

    A csukaszeleteket beirdaljuk, sózzuk és füstölt szalonna csíkokkal megtuzdeljük, majd a felhevített zsírban minden oldalát elosütjük. A burgonyát megtisztítjuk és 5 mm vastag karikára vágjuk. Tuzálló edényt vagy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a karikára vágott burgonya felét, sózzuk, rátesszük a megtisztított és szintén karikára vágott vöröshagymát, az elosütött halszeleteket, majd erre a szeletelt zöldpaprikát, a burgonya másik felét és tejföllel meglocsolva elomelegített sütoben megsütjük. Tálaláskor tetejét díszíthetjük tejföllel, paprikaszínnel.

  • Egyszerû cukormáz

    Hozzávalók: 250 g porcukor, 1-2 evõkanál víz.

  • Körözött füstölt kolbásszal

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 1 pár gyulai kolbász, 1 fej fejes saláta.

  • Kávés muffin

    Hozzávalók:

    200 g cukor, 4 tojás, 1, 5 dl olaj, 3-4 evõkanál nescafé vagy fõzõtt kávé, 250 g liszt, (ici-pici só), fél csomag sütõpor.

  • Vörösboros vaddisznósült

    Hozzávalók: 1 kg bõrös vaddisznócomb, 3 dkg só, fél kg leveszöldség, 10 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 2 g szemesbors, 1 g kakukkfû, 1 babérlevél, 2 g borókabogyó, 3 dl száraz vörösbor, 10 dkg reszelt torma, 1 citrom, 25 dkg hecsedlilekvár.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók:

    - 60 dkg alma
    - 10 dkg darált dió
    - 1 mk õrölt fahéj
    - 30 dkg szikkadt kalács
    - 5 db tojás
    - 6 dl tej
    - 10+15 dkg cukor
    - 1 rúd vanília
    - 15 dkg lekvár
    - vaj és zsemlemorzsa a formához

  • Rakotthús

    RakotthúsEgy kerek jénait kimargarinozunk, majd a baconcsíkokkal kibéleljük. A sajtot lereszeljük. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. A bacon szeletekre rakosgatjuk egy rétegben. Fűszerezzük ízlés szerint fűszervarázzsal. Rétegezzük a sonkát, a sajtszeleteket, majd ismét hús jön, míg betelik a tál. A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe. Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a kisült lé.

  • Színek és ízek

    Segal Viktor elsõ szakácskönyve Színek és ízek címmel jelent meg.

    Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legelismertebb képviselõje.

    Elsõ könyvében 15 kedvenc hozzávalója szerint csoportosítva mutat be 75 ételt.

    Az egyes fejezetekhez egy fiatal magyar festõmûvész, Baráth Áron készítette a nyitóoldalként szolgáló festményeket.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 6 dl paradicsomlé, 2 ek olaj, 4 ek liszt, vöröshagyma, cukor, só.

  • Babos burgonya

    Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Aranymakréla vörös lencsével és ananásszal

    Hozzávalók: 200 g vörös lencse, chili, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek. olaj, 250 g darabolt ananász (konzerv), 150 ml ananászlé, 400 ml húsleves, só, bors, oregano, 4 konyhakész aranymakréla (egyenként kb. 250 g), 4 ek. citromlé, 4 ek. liszt.

  • Kenyérlángos

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 db fõtt burgonya, 5 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 4 dkg só és annyi langyos tej, amennyivel kenyér-keménységû kelt tésztát gyúrunk.

  • Pompás diótorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, só, 11 dkg liszt, 4 dkg darált dió, 1 evõkanál rum, a forma kikenéséhez diónyi ráma, 20-22 szem felezett dió a díszítéshez

    a krémhez: 3 dl tej, 6 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg ráma, 20 dkg darált dió, 2 zacskó vaníliás cukor, 1/2 dl rum

  • Francia sárgadinnye leves

    Hozzávalók: 1 kg érett sárgadinnye, 2 evõkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel), 2 dl tejföl, ½ kávéskanál kakukkfû, ½ kávéskanál õrölt szerecsendió, csipetnyi õrölt feketebors, só.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók: 1 kg SÜTÕTÖK, 1 liter tej, 5 dkg vaj, 3 evõkanál rizs, só, cukor, 1 csokor petrezselyemlevél.

  • Sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó, 1,5 ek olaj, 2 dkg liszt, hagyma, só, paprika, virsli.

  • Brokkolis batyu

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint;