rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sárgarépa krémleves banánosan

  • Share on Tumblr

    Sárgarépa krémleves banánosanA sárgarépákat alaposan megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A hagymát darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben a hagymával együtt megpirítjuk, karamellizáljuk az olajon.Közben sózzuk, borsozzuk. Ha szépen karamellizálódott a zöldség, átszedjük egy kis lábosba, felöntjük vízzel, és körülbelül tíz percet főzzük. Ha kész van, leturmixoljuk ezt követően a banánokkal, és a kókusztejjel együtt. Csak annyi időre tesszük vissza a tűzre, hogy éppen forraljunk rajta egyet. Ha kell, utólag még sózzuk, borsozzuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 300 g sárgarépa
    - 2 ek extra szűz olívaolaj
    - só
    - tört bors
    - 80 g lilahagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 150 g érett banán
    - 700 ml víz
    - 100 ml kókusztejszín



    Forrás: www.ritakonyhaja.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcsös-joghurtos piskótatekercs

    Hozzávalók:

    - 1 dl víz
    - 30 dkg málna
    - 2 evõkanál porcukor
    - 2 pohár gyümölcsjoghurt
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 1 csomag vanília puding
    - 1 db piskótarolád
    - 25 dkg margarin

  • Grapefruit Blast

    Hozzávalók: 7 cl grapefruitlé, 7 cl narancslé, 1 cl limettlé, 1 cl citromlé.

  • Édes-savanyú chilis uborka

    Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 1 db karalábé
    - 1 cs petrezselyem
    - 2 dl tejföl
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db húsleveskocka
    - cukor, só
    - 2 ek sima liszt
    - 2 ek olaj

  • Texasi krumpli

    Hozzávalók: 5 nagy krumpli, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,1 ek olaj, 50 dkg darált sertés és marhahús keverve, 2 ek paradicsompüré, 1 doboz hámozott paradicsom, cazenne bors, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1/2 csokor petrezselyem zöld, fehér bors.

  • Ipoly pulykapecsenye

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell csíkozva, fél fej káposzta csíkokra gyalulva, 1 fej hagyma szeletelve, 2 savanykás alma, 2 dl fõzõtejszín, vagy tejföl, vagy habarás, kakukkfû, bors, só, olaj.

  • Angolos sült burgonya

    Hozzávalók:
    75 dkg tisztított burgonya, 3 dl jó sûrû tejföl, 20 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors;

  • Csirkemell tejszínes kukoricamártással és krokett-tel

    Hozzávalók:

    1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma,
    1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Mazsolás túrópuding

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 3 evõkanál porcukor, 2 tojásfehérje, 5 dkg mazsola, 10 dkg búzadara, 2 dl tej, 2 dl tejszín, csipetnyi só.

  • Elzászi almalepény

    Hozzávalók 4 személyre: 4 alma, 4 tojás, 4 dl tej, fél evõkanál fahéj, 50 gramm cukorpótló por.

  • Blue Bell

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Trubadúr turmix

    Hozzávalók: 50 - 50 dkg alma és zeller, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 csokor zellerlevél, 1 l tej.

  • Gyömbéres csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke felsõcomb filé
    - 15 dkg vágott zöldbab
    - 3 dkg kenyérszalonna
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 tk méz
    - 1 kk só
    - friss reszelt gyömbér vagy 1 tk õrölt gyömbér
    - 1/2 tk chilipaprika
    - kevés vaj a sütéshez

  • Fokhagymás szilvával töltött jércemell parajos rizzsel

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 db jércemellfilé, 12 szem fokhagymával töltött szilva, 50 g paraj, 100 ml tejszín, 80 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 60 ml olaj, 200 ml fehérbor, só, õrölt fehér bors, 2 adag pároltrizs, 4-4 szelet cukkini, sárgarépa, padlizsán.

  • Tonhalas ragu

    Vágjon apró darabokra 300 g tonhalat - akár mélyhûtött is lehet. Szeleteljen apróra 1 hagymát, 6 gombát és vágjon kockára 2 cukkinit.

  • Makaróni mortadellával

    Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 25 dkg mortadella (vagy egyéb felvágott, például zalahús, esetleg párizsi), 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 púpozott evõkanál paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Csirkezúza pörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk pirospaprika só, bors.

  • Karfiolos hamburger

    Hozzávalók: 40 dkg pépesre darált csirkemell, 10 dkg fõtt karfiolrózsa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, étolaj, 4 szezámmagos zsemle, friss zöldségfélék, mustár, ketchup.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...