rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Fórum » Minden, ami étel » Egészségtelen táplálkozás

 • A hozzászóláshoz regisztrálj, és jelentkezz be!

  Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
 • Legyünk mind egészségesek!

  2010.02.11. 20:02
 • Hát igen, én hozzávenném a permetszereket, mûtrágyákat is... sok paraszt bio zöldsége sose volt bio.. :(

  2010.01.03. 17:11
 • Tóth Gábor szerint és szerintem is annál károsabb egy étel, minél több köze volt az élelmiszeriparhoz.
  Zafir! Hagyd már a táplálékkiegészítõket is pihenni!:) Hol élsz?

  2010.01.03. 07:58
 • Sajnos az esetek többségében ami finom, az egészségtelen is.

  2009.07.27. 22:39
 • Sziasztok!
  A répa mellé nagyon jó és egészséges, ha gabonát fogyasztunk. Kölest, barna rizst, hajdinát és zabot szoktam fogyasztani sok-sok párolt zöldséggel. Segítenek a szervezetemnek a lúgosítás és a méregtelenítés terén is. Nagyon fincsik :) Mikor diétáztam még egy méregtelenítõ fõzetet is ittam, ami 12 gyógynövény kivonatát tartalmazta.

  2008.11.26. 15:14
 • Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
 • Olcsó, kalóriaszegény, de ínyencfalat is készíthetõ belõle: a sárgarépa

  Csupa jó mondható el róla: magas a béta-karotin-tartalma, védi a szemet, erõsíti az immunrendszert és olcsó, különösen ilyenkor õsszel. A sárgarépa elõnyeit azonban még nem eléggé használják ki a magyar háztartások.

  Magyarországon legtöbben a húsleves elengedhetetlen kellékeként fogyasztják ezt a gyökérzöldséget, holott nyersen, salátában, krémlevesnek és még számos formában ennél sokkal táplálóbb és érdekesebb ételek készíthetõk belõle. Alacsony a kalóriatartalma, tehát fogyókúrákban is jól alkalmazható. Rostban és A-vitaminban gazdag, ez utóbbi nemcsak a szembántalmak esetén játszik pozitív szerepet, de az immunfolyamatokban is!

  A sárgarépát nyersen leginkább salátákban, aprítva érdemes fogyasztani, mert jótékonyan színesíti a zöldségegyveleget. Fõzve elengedhetetlen alkotórésze a franciasalátának. Krumplival, tejszínnel dúsítva, szerecsendióval és korianderrel fûszerezve tápláló alapanyag krémlevesekhez. Pirított tökmaggal, friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva, fûszeres krutonokkal (zsemlekockákkal) tálalva ünnepi levesnek is finom. Fontos alkotórésze a számos konzervnek és bébiételnek.

  A répatorta az egyik legnépszerûbb desszert lett az utóbbi években. Az amerikai mintára meghonosodott édesség fehér bevonattal, kis narancssárga marcipán répákkal díszítve kedvelt kísérõje a kávéknak, teáknak.

  Befõzés helyett inkább vermelik Magyarországon a sárgarépát, homok között tartósítják. Pedig lekvár is készíthetõ belõle, méghozzá igazi különlegesség. A Kerti Kalendárium legújabb száma ír a narancsos sárgarépalekvárról, amely kiváló kísérõje a rózsaszínre sütött kacsamellnek, a ropogósra sült libacombnak, jérce és pulykamellnek, akár hidegen, akár melegen készítve.

  A narancsh

  2008.09.30. 22:41
 • Az igaz, hogy nagyon sok féle módszert alkalmaz-nak emberek azért, hogy a testsúlyuk csökkenjen. hjozsef1 véleményével abban egyetértek, hogy csak többé-kevésbé mûködik a kúra. Tehát, ha arra már rájöttünk, hogy ez ebben a formában, módszerrel a kúra nem mûködik, akkor próbáljuk ki azzal, amelyik mûködik. Adjuk meg az esélyt szervezetünknek arra, hogy a vércsoportnak megfelelõ étrenddel tegyen egy próbát. Ugyanis a vércsoportnak megfelelõ étrend mellékhatása a testsúly optimális beállása azért, mert a táplálék sejtszinten mûködik. A vércsoport szerinti étrend amennyiben mennyiségben is a szervezet számára elfogadható, akkor tartós lesz a test optimális súlya. A táplálék-kiegészítõkre a szervezet nem szokik rá, mert élelmiszer anyagok azok is, amelyekkel a hiányzó anyagokat pótolják. Abban viszont megegyezik a véleményünk, hogy sejtszinten nem minden táplálék-kiegészítõ mûködik egyformán. Világos az is, hogy amit felhalmozunk 5-10 év alatt, azt 3 hét alatt a szervezet nem tudja eltávolítani.
  Az elhízást örökölni nem lehet még akkor sem, ha ezt családon belül látjuk. Ennek oka a helytelen táplálkozás és életmód. Az táplálékok az õsi örökségünket képezik az enzimekkel együtt, de a túlsúlyt mi okozzuk.
  Köszönöm.

  2008.09.12. 21:13
 • Nagyon sokféle fogyókúrás módszer létezik, ezek többé-kevésbé használnak is a kúra ideje alatt. A gond csupán akkor kezdõdik, ha abbahaggyuk a fogyókúrát, mert azt gondoljuk, leadtuk a súlytöbbletet. Ezért szokott elõfordulni, hogy nagyon sokan visszahíznak. A nehezen leadott kilókat újból felszedjük. Mit lehet tenni? Nem akarom megvádolni a fogyókúrás termékeket gyártó cégeket, de bizony van aki (tisztelet a kivételnek) rászoktatja a fogyasztókat a saját termékeikre és ezeket folyamatosan kell fogyasztani, különben visszahízik. Vannak ilyenek is, de józanul belegondolva, ki hiszi el, hogy amit esetleg 5-10 év alatt felhalmoztunk, attól majd pár hónap alatt megszabadulunk? Ilyen nincs, vagy legalábbis anélkül, hogy a szervezetünk ezért ne büntetne meg. Mert elõbb-utóbb megérezzük a fogyókúrák hatását: tápanyaghiány stb. Engem Tóth Gábor független elõadásai (nonprofit cégnél dolgozik, így nem befolyásolják) gyõztek meg, hogy az egészséges táplálkozás és mozgás a legfontosabb. Vannak akik öröklik az elhízásra
  hajlamosságot, de akinek nincs ilyen problémája, az biztosan le fog tudni fogyni, ha odafigyel a testmozgásra és táplálkozásra. Az elõadások meghallgathatóak itt: http://www.vitaminbank.hu/index/toth_gabor.php A rendszerességet emelném még ki, mert csak akkor lehet maradandó és hosszútávú eredményt elérni, ha kitartóan és rendszeresen étkezünk, mozgunk. Eleinte nehéz, mert nem szoktunk hozzá, de a késõbbiekben ez az életvitel általánossá és megszokottá válik. Sõt, talán rosszul fog esni, ha kimarad egy-egy edzés, vagy nehéz, zsíros ételt kell megenni.

  2008.08.25. 15:49
 • A fogyasztószerekkel kapcsolatosan pár gondolat:
  Általában a fogyasztószerek zsíbontóak. Azonban a zsírt bonthatják ott is, ahol a védelmet kell -az idegek körül - biztosítani. Ha a táplálékait vércsoportja szerint válogatja össze úgy, hogy az ételtársítása is megfelel a sav-lúg egyensúly-nak, és a hús adagok nem haladják meg a heti 17 dkg, (ami naponta 2-4 dkg) és elvégzi a reggeli legalább 30' futást, vagy tornát és a 10' oxigén felvevõ gyakorlatot (ki-be légzés 100x) reggel és este is, akkor elvárhatja azt, hogy a fogyása eredményes legyen. Ez a cél Ön nélkül nem tud megvalósulni. A vércsoport diétán kívül nem tud találni más olyan diétát, ami sejtszinten mûkö-dik és egészséges.
  Segítek!
  Alex

  2008.04.30. 08:39
 • Az alább olvasható pár írás megitélésem szerint nagyon jól gondolkodó emberektõl származik. Öröm-mel olvastam.
  Ehhez pár gondolatot szeretnék hozzá tenni:
  - Szintén sejtszinten keressük meg a megoldást, ezért a legközlebbi írott anyagból szerezhetnek információt. Az általam ajánlott Dr. Peter J. D' Adamo "Életmód az AB0 terv szerint" címû könyv. Ez közelebb hozza ezeket az ismereteket. Én az elsõ perctõl alkalmazom, azaz 1998 húsvét péntek-étõl.
  Azonban sokkal több élelmiszert sorol fel, mint amelyet mi ezek közül Magyarországon hasznosí-tunk. Nem kell e miatt felháborodni, mert ezt nem azzal a szándékkal közli velünk. Ennek a súlya akkor érezhetõ leginkább, ha mi megyünk külföldre és ott találjuk meg mint táplálékot.
  Tehát, a vércsoportok számára tesztelt termékek mûködnek, számtalan embernek e szerint ajánlom. Az allergiák is elmúlnak, lisztérzékenység meg-szûnik, mert a szervezet nem kapja azt, amit nem fogad el, nincs allergiás reakció. A búza liszt szinte mindenkitõl idegen. Ezért idegen a kifli, zsemle, kenyér is. Idegen a szervezettõl a napraforgó, kukorica stb. olajok is, a margarin sütõmargarin ia, mert hidrogénezettek. Ez okozza a koleszterin problémát is, mert megemeli. A táplálkozásunknak van tudományos magyarázata -igaz, hogy ezt az uralkodó irányzat tagadja, nem fogadja el-, de aki ezt megpróbálja, érezni fogja jótékony hatását. Aki tenni akar egészsé-géért, tesz a betegségmegelõzésért, vagy gyógyulni szeretne, kicsit hízni, vagy optimális súlyt elérni, ebben a táplálkozásban eléri. Nem szabad fogyózni! Enni kell, de csak azt ami valóban a vércsoportjának megfelel. A lényeg, soha nem szabad jóllakni, de éhes sem lehet.
  Ha vannak esetleg kérdések, keressenek meg, segítek.
  Alex

  2008.04.30. 08:18
 • Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
 • Nem az a baj, hogy szeretjük a jó kis pörkölteket, zsírban tocsogó fûszeres finomságokat. Nem mindegy, hogy ki? mikor? mennyit? mennyi mozgással? milyen munkakörrel? Honan vásároljuk a fûszert? Honan veszük a hust, a zöldséget?

  2008.03.12. 13:02
 • a probléma = peer pressure,.... a környezte befolyásol mindenkit.

  2008.01.25. 11:51
 • Mielõtt bármit is tennének ott fent az okosok, azelõtt az emberek fejében kellene rendet tenni! Egészséges életmód! Áhhh, hagyjanak már békén -> na itt tartunk most!Moderátor által szerkesztve (2008.01.06. 18:51)

  2008.01.06. 18:51
 • Manapsag sokat halljuk mindenhonnan hogy egeszsegtelenul taplalkozunk. Rengeteg zsiros etelt eszunk es meg raadasul jol meg is fuszerezzuk.
  Ennek sajnalatos kovetkezmenye, hogy sok az elhizott ember. Szerintetek mit kene tenni hogy ez megvaltozzonModerátor által szerkesztve (2008.01.06. 18:51)

  2007.09.29. 22:13
 • további hozzászólások
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!