rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

    Hozzávalók:

    - 300 g brokkoli
    - 125 g könyök tészta
    - 250 g vegyes darált hús
    - 2 evőkanál olaj
    - őrölt bors
    - 10 ml főzőtejszín
    - 1 csomag tejszínes sonkás tészta alap
    - 1 kávéskanál curry por


    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kecskesajtos virsli püré

    Hozzávalók: 10 dkg kecskesajt, 1 pár virsli, 1 dl tejföl, 1 csipet só, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csipet bors, 1 szár kapor, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl tejszín.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Mézes oldalas szabadban

    Elkészítése: Az oldalast vágjuk kb. 6 centiméteres darabokra. Forraljunk sós vizet, és fõzzük benne 10-15 percig az oldalasdarabkákat. Utána szûrjük le, és hagyjuk kihûlni. Eközben keverjük össze a mézet, a citromlevet, a curry-t és a Cayenne borsot. Ezzel a keverékkel kenjük be a húsdarabokat, majd tegyük fel dülni a grill rácsára. Sütés közben folyamatosan kenegessük a curry-s mézzel.

  • Csirkehúsos torta

    Hozzávalók:

    1,2 kg-os csirke, a húsleveshez: 1 dl víz, 1 sárgarépa, 1 zeller, fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél, só; a tésztához: 40 dkg leveles tészta, 2 doboz ananász (darabolt, konzerv), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 3 cl konyak, 2 evõkanál liszt, 2-2 dl száraz fehérbor és húsleves, 3 tojássárgája

  • Sertéscsíkok ananásszal

    Sertéscsíkok ananásszalA húst felvágjuk 5 cm-es vékony csíkokra. A pácot elkeverjük és hozzáadjuk a hús csíkokat. A pácban tartjuk addig, amíg előkészítjük a sütéshez szükséges hozzávalókat. A wokot felmelegítjük. Amikor forró, hozzáadjuk a mogyoróolajat. Amikor kissé füstöl az olaj, hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodpercig aranysárgára pirítjuk. Leszűrjük a húscsíkokról a pácot, majd a wokban 3 percig kevergetés közben átsütjük. Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, szójaszószt és a cukrot, majd tovább sütjük 3 percig. Áttöltjük egy tálba, korianderrel díszítjük, melegen tálaljuk.

  • Bogyósgyümölcs shake zöldcitrommal

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 20 dkg áfonya, 10 dkg feketeribizli, 8 dl szójaital, csipet fahéj, 2 zöldcitrom leve és héja, 4 evõkanál méz, friss citromfû.

  • Kapros túrógaluska

    A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

  • Zöldséges sajtburger

    Hozzávalók: 20-20 dkg sárgarépa és karfiol, 1 paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 4 szezámmagos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Citromos hal római tálban

    Hozzávalók: kb. 1 kg hal (csuka, süllõ, egyéb száraz húsú hal), só, szerecsendió, majoránna, fokhagyma, füstölt szalonna, vaj, citrom, Adzsika (grúz csípõs fûszerkeverék).

  • Ananászos-cukkinis pulyka

    Karikára vagy kockára vágunk 1 fej vöröshagymát, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott pulykamellet, hirtelen átpirítjuk, kevés vizet öntünk alá, és fûszerezzük (só, bors, bazsalikom, gyömbér, kapor - ízlés szerint, lehet kísérletezni)...

  • Lángoló sonka

    Hozzávalók: 8 szelet fõtt füstölt sonka (25-30 dkg), 2 alma, 2 dkg vaj, 5 dkg mandula, 2 evõkanál rum vagy konyak, 2 szem porrá tört szegfûszeg.

  • Darázsfészek

    Hozzávalók: fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín.

  • Fokhagymás cukkíni

    A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

  • Diós hal

    Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg darált dió, 8-10 szem mazsola, 3 evõkanál olaj, só, cukor, kevés fahéj.

  • Kukorica zsámiska

    Hozzávalók: 1kg kukoricadara, 4-5 liter víz, csipetnyi só, egy evõkanál cukor.

  • Sóska mártás

    Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva megmosunk s összevagdalunk.

  • Túrós rétes

    Tojás nagyságú vajat elkeverünk 3-4 tojássárgájával, 2 kanál cukor s egy fél font tehéntúróval s egy marék tisztított mazsolaszõlõvel.

  • Korhelyleves gombából

    Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg szárított gomba, 1 ek lisz, 2 ek olaj, 1 kk paprika, 2 gerezd fokhagyma, só.

  • Jókai bableves

    Hozzávalók: 18 dkg szárazbab, 1 fõtt füstölt csülök, 10 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyemgyökér, babérlevél, fokhagyma, 15 dkg zöldpaprika, 7 dkg paradicsom, 30 dkg füstölt kolbász, 2+4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 5 g fûszerpaprika, petrezselyemzöld, 1,5 l tejföl, 3 dkg liszt, csipetke.