rss
  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 300 g brokkoli
    - 125 g könyök tészta
    - 250 g vegyes darált hús
    - 2 evőkanál olaj
    - őrölt bors
    - 10 ml főzőtejszín
    - 1 csomag tejszínes sonkás tészta alap
    - 1 kávéskanál curry por


    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás 1 teáskanál mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Rakott zöldség

    Hozzávalók:

    - 12 levél kínai kel
    - 2 dl sárgaborsó
    - 1 hagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 5 db kisebb sárgarépa
    - 1 db cukkini
    - pár rózsa karfiol
    - 12 db gomba
    - 1 paradicsom
    - 1 paprika
    - 2 db krumpli
    - 2 cm gyömbér lereszelve
    - 3 dl tejföl
    - 1 tojás
    - 1 kiskanál kurkuma
    - 1 kiskanál õrölt szerecsendió
    - 15 dkg füstölt trapista sajt
    - só
    - olaj
    - szezámmag

  • Vagdalthús nyers burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg csirke, bárány, vagy sovány sertéshús, kb 0,5 közepes nagyságú burgonya reszelve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, só.

  • Rántott camembert babsalátával

    Hozzávalók: A salátához: 50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is), két keménytojás, mustár, só, bors, cukor, citromlé, tört fokhagyma, 1 dl tejföl, petrezselyem, 20 dkg kolozsvári szalonna.

  • Zöldséges sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Halpástétom

    A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. A zöldhagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Levesszük a tûzrõl, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsom pürével, és ízlés szerint sózzuk.

  • Vajastáskák

    25 deka lisztet, 1/2 csomag Váncza-sütõport, 20 deka vajat, 2 egész tojást, 6 deka cukrot, 1/2 citrom levét és 1 csomag Váncza-vanilincukrot annyi tejjel gyúrunk össze, hogy könnyen nyújtható legyen.

  • Karácsonyi fatörzs

    Hozzávalók:

    1 tasak piskóta tészta alappor, 1 dl víz, 2 tojás, 1 db csokoládé ízû tortakrém, 1 db csokoládé tortadísz lapocskák

  • Bárányleves

    Hozzávalók:

    2 bárányborda, 1,5 liter húsleves (leveskockából), 1 citrom (leve), 4 szál újhagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 mentalevél, 2 evõkanál kapor (apróra vágott), 1 evõkanál koriander (apróra vágott), õrölt bors, só

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

  • Pacalpörkölt 1.

    Hozzávalók: 60 dkg marhapacal, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, (vagy 3 evõkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom), 4 evõkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 2 szál zellerzöld, 2 evõkanál ecet, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.

  • Peszahi almás rétes

    Hozzávalók: 7 egész maceszlap, 1 kg hámozott, reszelt alma, 3 tojás, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél kávéskanál fahéj, fél kávéskanál õrölt szegfûszeg, 4 dl bor, 2 evõkanál libazsír.

  • Csirkemell tejszínes kukoricamártással és krokett-tel

    Hozzávalók:

    1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett

  • Minestrone leves

    Hozzávalók: 1 tisztított, karikázott sárgarépa, 1 tisztított, karikázott fehérrépa, 1 tisztított karikázott cukkini, karfiol, brokkoli, póréhagyma, olívaolaj, szurokfû, zúzott fokhagyma, bors, só, 1 liter zöldségleves (lehet kockából is), 1 kanál paradicsompüré, reszelt parmezán.

  • Töltött alma

    Hozzávalók:

    6-8 db alma, cukor, porcukor, dió, barack dzsem, tejszínhab, vaníliamártáshoz: 4 tojás, 7 dkg cukor, 3 dl tej, 3 csomag vaníliás cukor, vagy 5 dl tej, 12 dkg cukor, 4 dkg liszt

  • Tojás mártás

    Végy 4 keménytojás sárgáját, 2 nyers tojás sárgáját, 2 evõkanál fehérbort, 2 evõkanál tejfölt, 2 teáskanál apróra vágott snidlinget, 1/2 teáskanál mustárt...

  • Fahéjas mézes galuska (régi magyar recept)

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 5 dkg méz, 1 dl tej, 1 evõkanál porcukor, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 csipet só.

  • Citromos õzgerinc

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 3 tojás, 1 citrom leve és lereszelt héja, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, ízlés szerint só.

  • Tejfölös karfiol leves

    Hozzávalók: 2 szál nagyobb sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagyobb fej karfiol, 1 doboz tejföl (annak, aki nem diétázik 1 evõkanál liszt), só, õröltbors, vegeta, 1/2 leveskocka, õrölt pirospaprika, kevés étolaj.

  • Hagymamártás

    Ha már kicsit színesedik, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és tartsd lassú tûzön, amíg a hagyma szét nem fõ.

loading...