rss
  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

    Hozzávalók:

    - 300 g brokkoli
    - 125 g könyök tészta
    - 250 g vegyes darált hús
    - 2 evőkanál olaj
    - őrölt bors
    - 10 ml főzőtejszín
    - 1 csomag tejszínes sonkás tészta alap
    - 1 kávéskanál curry por


    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves.

  • Café frappé

    Hozzávalók: 1,5 dl hideg tej, 3 kk cukor, 2 gombóc vaniliafagyi, 1 kk Nescafé, 2 jégkocka, tejszínhab.

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, 1 pohár víz, só.

  • Barackos túrószelet

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 4 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1 tasak zselatin, 1 üveg barackbefõtt, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanálnyi citromhéj, fehér piskóta.

  • Burgonyás lángos másképpen

    Hozzávalók: 4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék;

  • Mentás zöldborsóleves

    Hozzávalók:

    8 vékony karéj kenyér, 2*2 cm-es kockákra vágva vagy 25 dkg-s vekni kicsipkedett belseje, olívaolaj, tengeri só és frissen õrölt bors, 1 nagy marék friss mentalevél, 20 dkg pancetta vagy húsos szalonna (én most erdélyi szalonnát használtam), 1 cs zöldhagyma, durvára aprítva, 2 diónyi vaj, 50 dkg zöldborsó, 1,1 l alaplé, 1 dl tejszín, a tálaláshoz tejföl

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Pikáns csirkemell

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 15 dkg gomba, 10 dkg trappista sajt, majoránna, bors, Delikát, liszt, kevés olaj, paradicsompüré, rizs.

  • Ananásszal borított pulykamell

    Ananásszal borított pulykamellA megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük. A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. A maradék olajat aláöntjük. A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a tejszínnel. Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk.

  • Konyakos almatorta

    Hozzávalók:

    30 dkg liszt, 16 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 4 alma (golden), 1 citrom, 3 tojás, 1 tasak élesztõpor, 5 cl brandy, késhegynyi só, kevés vaj és liszt (a sütéshez)

  • Serpenyõs gyros

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Szilveszteri lencseleves

    Hozzávalók 8 személyre: 50 dkg lencse, 1 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg rizs, 4 evõkanál ételízesítõ, 3 dl tej, 2 evõkanál vaj, 3 evõkanál, liszt, 3 dl tejszín, 3 tojássárgája.

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Paradicsom leves

    Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 2 bögre víz, 1 közepes méretû sárgarépa, 1 hagyma, 2 szegfûszeg, 1 kis darab fahéj, késhegynyi fehérbors, 4 teáskanál vaj (margarin), késhegynyi feketebors, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 1/2 teáskanál kukoricaliszt, 2 teáskanál cukor, só, pirított zsemle vagy kenyér darabkák.

  • Kefires fejes saláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, kefirmártás, 2 kemény tojás fehérje.

  • Csalamádé 1.

    Kb. azonos mennyiségû uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk.

  • Vadas csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

  • Szilvás sütemény

    Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 5 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 csomag vaníliacukor, ½ csomag sütõpor, 1 ek rum (elhagyható), szilva.

  • Túrós kifli

    Hozzávalók: 14 deka tehéntúró, 14 deka vaj, 14 deka liszt, 1 tojás sárgája, só, 1 kávéskanál porcukor.

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.