rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 300 g brokkoli
    - 125 g könyök tészta
    - 250 g vegyes darált hús
    - 2 evőkanál olaj
    - őrölt bors
    - 10 ml főzőtejszín
    - 1 csomag tejszínes sonkás tészta alap
    - 1 kávéskanál curry por


    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Magdolna ragu

    Hozzávalók: 50 dkg sovány comb csíkokra vágva, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, paprikakrém, 1 mokkáskanál mustár, kávéskanálnyi paradicsompüré, csipet majoranna, 2 db kávétejszín, liszt.

  • Borjúhús ízletes elkészítése

    Nagyon finom és pikáns húst készíthetünk a következõ módon. Egy szép darab borjú combot megmosva, megveregetjük, besózzuk és gyengén behintjük borssal. Fölszeletelünk egy darab füstölt húst, vagy sonkát kis ujjnyi darabkákra, úgyszintén szalonnát és füstölt marhanyelvet is.

  • Bagdadi roston sült pisztráng

    Hozzávalók:

    6 pisztráng, 1/2 tcs. liszt, frissen õrölt bors, 1 tk. só, 1 ek. olaj, 15 dkg vaj felolvasztva, 3 ek. apróra vágott mogyoró, 1/2 ek. citromlé, 1-1 ek. finomra vágott petrezselyem és zellerlevél, csipet reszelt szerecsendió

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Péter-Pál szelet

    Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.

  • Knédli

    Hozzávalók: 1/2 kg simaliszt, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 1 dkg élesztõ, 1 ev.kanál olaj, langyos víz;

  • Brokkolipuding fõzelék

    Hozzávalók: 60 dkg brokkoli, 4 tojás, 2 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, 3 dkg mandula, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál bors, 1/2 mokkáskanál szerecsendió, só.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kelkáposzta
    - pár szem krumpli
    - 20 dkg virsli
    - 2 dl tejföl
    - 1 kicsi vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - leveskocka
    - ételízesítő
    - kevés liszt

  • Amurpaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi amurderék, 5 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika,
    1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 4 dkg liszt, só.

  • Kertészné-köret

    A répákat kockázd fel, a kelt bontsd kis rózsákra, a babot és a spárgát vágd kisebb darabokra, majd a hozzávalókat külön-külön fõzd meg sós vízben (vagy párold gõzben puhára).

  • Sajtogolyók

    Hozzávalók 10 fõre: 1/2 l tej, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, só, frissen õrölt bors, 3 tojás.

  • Csirkemájas burgonyapogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 2 db egész tojás, késhegynyi sütõpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
    zsemlemorzsa.

  • Csillagos linzer

    A linzer az a magyar sütemény, amely minden alkalomra megállja a helyét, hiszen mindenki szereti és könnyen elkészíthetõ.

  • Erõleves

    Hozzávalók:

    1 kg marhacsont
    25 dkg darált marhahús
    1 tojásfehérje
    1 kiskanálnyi paradicsompüré
    30 dkg sárgarépa
    10 dkg fehérrépa
    10 dkg zeller
    bors

  • Kínai cukkinis tészta

    Hozzávalók: 40 dkg kínai tészta, 2 ek apróra vágott fokhagyma, 1 ek apróra vágott gyömbér, 4 ek (szezám)olaj, 20 dkg sertéshús, 1 hagyma, 1 csomag újhagyma, 1 közepes cukkini, 5 ek szójaszósz, 2 tk cukor, 1 chili.

  • Moulin

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 9 cl friss ananászlé, fehér habzóbor jól lehûtve, jég.

  • Majorannás aprópecsenye

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 60 deka marhapacsni ( marhafartõ) majoránna, 1 deci tejfel, kis kanál liszt, só.

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Pudingos almaleves

    Pudingos almalevesEz a leves számos módon elkészíthető, többféle recept is van hozzá. Íme az egyik: Egy nagy tálba hideg vizet teszünk, és citromlevet facsarunk benne, ebbe tesszük majd az almát, hogy ne barnuljon meg. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felcikkezzük, és a cikkeket is félbe vágjuk. Az almákat az előkészített citromos vízbe tesszük. Feltesszük a tűzhelyre egy lábasba főni a vizet, cukrot, sót fűszereket, és citromlevet. Felfőzzük, és mikor forr, beletesszük az almákat. Kb. 15 percig főzzük alacsony-közepes hőn, míg megpuhul az alma. Míg az alma fő, a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel.

  • Busa vajban

    Hozzávalók: 80 dkg busaszelet, 8 dkg vaj, 1 zöldségerõ Knorr leveskocka, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dl erõleves, 1 csokor petrezselyem, majoránna, halfûszerkeverék.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...