rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Fórum » Reformtémák, egészség, betegség » Csíranövények

  • A hozzászóláshoz regisztrálj, és jelentkezz be!

    Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Sziasztok!
    Hosszú szünet után ismét itt vagyok. :)
    Õszintén sajnálom hogy egy régen feltett kérdésre nem tudtam válaszolni, de most megteszem amit tudok.

    http://hobbifozocske.blogspot.com/2008/02/csrztats-i.html
    Ezt az egészet egyben másoljátok be.

    És egy másik értékes olvasmány:
    http://drimmun.com/csiraztatas/index.php

    Az elsõben láthatjátok milyen csíráztató edényt kell venni, a másodikon rengeteg csíranövény tápértéke is fel van tüntetve.

    Ez kell az influenza ellen, nem a kétes hatású "védõ" oltás!

    Legyünk mind egyre egészségesebbek!

    2009.10.20. 19:12
  • Elisabeth szeretnénk a családommal együtt pár kilótól megszabadulni, elhatároztuk, hogy több salátát fogyasztunk és olvastam a csirák magas vitamin stb tartalmáról, ezért keresek olyan magvakról leirást, amiben részletesen le van irva miben mennyi ásványi és vitamin anyag van.

    2009.08.09. 20:24
  • Kati! Akartam ajánlani neked egy könyvet a csírákról, de sajnos nem találom, így nem vagyok biztos a címében. Csíraételek, talán...

    Abban nagyon sok hasznos infót megtalálsz!

    2009.07.19. 19:02
  • Nekem a lucernacsíra ízlett eddig a legjobban, de érdemes kipróbálni többfélét! Ízre olyan, mintha salátalevelet tennél a szendvicsedbe csak csikizi a szádat! :-D

    Amúgy egyszerû csíráztatni.
    Egy fél napig vízbe rakod a magokat, hogy megszívják magukat nedvességgel és megduzzadjanak, aztán vizes zsepin elteríted a magokat nagyjából egyforma vastagságban (ne túl vastagon).
    Összetekered a zsepit és egy mûanyag zacskóba teszed, ami nem engedi kiszáradni.
    Naponta 1-2 alkalommal benedvesíted a zsepit és visszakötöd a zacskó száját.
    Már nem emlékszem pontosan, de 2-3 nap után megindul a csíra és ekkor ki kell venni a zsepi közül, mert ha késöbb teszed, akkor nagyon belenõl a papírba és szinte képtelenség eltávolítani!
    Utána még vársz 2-3 napot a fogyasztásával, én addig margarinos dobozban szoktam tartani és napi 2 alkalommal vizzel feltöltöm, majd lecsurgatom. Ezzel a magok héja is kimosódik egy idõ után.
    Összesen 6-7 nap alatt készül el.
    Én akkor szeretem, amikor kb. 4 centisek.

    Remélem segítettem!

    2009.07.09. 16:38
  • Sziasztok !
    Valaki leirná nekem hogyan csiráztassak,milyen magnak finom a csirálya.

    2009.02.11. 15:36
  • Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • A retek csírát már én is kipróbáltam és nagyon ízlik! A búza csíra viszont nem jött be! Tele van energiával az összes csírafaj és nem beszélve most télen nagyon fontos a vitaminellátás! Elérhetõ áron lehet beszerezni! Én mindenkinek ajánlom!

    2009.01.07. 19:59
  • Interneten olvastam elõször a csírák sokféleségérõl és jótékonyságairól. Gondoltam, mit vesztek vele, ha kipróbálom?! Egyszer vettem, megkostoltam, azóta rendszeresen szerepel az étkezésemben, fõleg a retek csírát részesítem elõnyben.

    2009.01.06. 23:42
  • Sziasztok!
    Én is csíráztattam amikor diétáztam és nekem is hasonlóan jók a tapasztalataim. Én a diétámat megdobtam egy méregtelenítés sel. Azóta is fontosnak tartom, hogy ha savas ételt fogyasztok akkor segítsek a szervezetem lúgosítás ában.

    2008.11.26. 15:29
  • Várom a leírást, akár ide is, hogy más is megtudhassa, hogy hogyan, és miként :)

    Köszi!

    2006.11.23. 09:53
  • Még annyit, hogy ha csíráztatni akarsz, leírom neked,mit, hogyan csinálj. Olcsó, nagyon finom, és a legegésségesebb teljsértékû táplálék. Csak nyáron nem lehet csinálni a meleg miatt.

    2006.11.01. 16:26
  • Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Én magamnak csíráztatok, most éppen retek, lucerna és mustármag csírázik. Ezeke tnem kell hõkezelni,lehet salátát készíteni belõlük, lehet jó vastagon rárakni margarinos kenyérre / szalámi helyett /. Kérdezzél Matrix mi érdekel?

    2006.11.01. 14:51
  • Hogyan, és miket lehet belõlük készíteni?

    Adsz 1-2 tippet?

    2006.11.01. 08:45
  • Egyre nagyobb tért hódítanak a táplálkozásban a csíráztatott magvak. Egésségmegõrzõ hatásuk van, gyógyítanak, erõsítik az immunrendszert.
    Én rendszeresen fogyatom, mindenkinek javaslom, hogy építse be étrendjébe.

    2006.10.28. 10:44
  • további hozzászólások
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!