A fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük.
A tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.
A saláta levéhez egy lábosba ecetet öntünk, felengedjük vízzel , cukrot adunk hozzá, és melegíteni kezdjük. Forraljuk fel, és pár csepp olajat adjunk hozzá. Hagyjuk hűlni. A salátát mossuk meg, kissé tépkedjük össze, hogy egyszerűbb legyen a fogyasztása, és a langyos salátalével öntsük le. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Kisütjük a zsírját, és erre két felvert tojást ráöntünk. Rántottát készítünk belőle. A lisztből két tojással, 1 tk sóval és vízzel nokedlit készítünk, lobogó sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk a kész rántottával.
Hozzávalók:
- 12 db csirkemáj
- bacon
- majoranna
Hozzávalók:
- 1 csomag kemény tofu
- 4 fõtt tojás
- 3 közepes vöröshagyma
- 5 dkg füstölt sajt
- 20-25 dkg rizs
- 2 tojás
- olaj
- só
- csemege pirospaprika
- zöldséges leveskocka
- babérlevél
- szemesbors
- oregano
- kis, hegyes, erõs csövespaprika
- liszt
- tejföl
- 1 kisebb fej savanyított káposzta
- 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta
Hozzávalók:
2 cukkini
2 közepes nagyságú krumpli
1 tojás
2-3 evõkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só, õrölt bors
étolaj
Hozzávalók: 10 dkg friss sajt, 1 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, 3 db hegyes erõs paprika, fogvájó.
Hozzávalók: egy nagy fej karfiol, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, víz, olaj.
Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.
Hozzávalók: 60 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, só, bors, fél kg liszt, 1 tojás, zsír, zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A megmosott, félbe vágott újkrumplikat tepsiben sütjük meg.
A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, idõközben fokhagymát dobunk bele, kiszedjük egy tányérba. Ez és a sült krumpli majd a végén kerül a lecsóba.
A felvágott zöldhagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, majd a reszelt murkot hozzáadjuk.
Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.
Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.
Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 25 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 25 dkg trappista sajt reszelve, 2 evõkanál tejföl, só, õrölt bors, 1-1 csokor petrezselyemzöld, snidling.
Hozzávalók:8 db kisebb, kemény paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só.
Hozzávalók: 60 dkg vegyes, levesben fõtt zöldség, 2-3 ecetes uborka, 2 tojás, 5 dl húsleves, 2 evõkanál zselatin.
Hozzávalók 8 személyre: 2 db vastag póréhagyma, 20 dkg krémsajt, 20 dkg darált dió, 5 dkg vaj, só, õrölt bors.
Hozzávalók: 1/2 kg kelbimbó, 3 dkg margarin vagy 3 ek olaj, 1 csomag kapor, 1 csipet õrölt köménymag.
Hozzávalók: fél kg brokkoli, fél kg szárazbab, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 kk olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk só, késhegynyi õrölt bors vegeta.
Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!