2024.04.18. - Andrea, Ilma

Lecsó spenóttal

Lecsó spenóttal
Elkészítés:
A megmosott, félbe vágott újkrumplikat tepsiben sütjük meg.

A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, idõközben fokhagymát dobunk bele, kiszedjük egy tányérba. Ez és a sült krumpli majd a végén kerül a lecsóba.

A felvágott zöldhagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, majd a reszelt murkot hozzáadjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fedõ alatt pároljuk félpuhára, ekkor megy bele az aprózott zöld- és kaliforniai paprika.

Pár perc párolás után adjuk hozzá a paradicsomokat, a felhasználandó szószt, és készre pároljuk mindet.

Ekkor tesszük hozzá a csíkokra vágott spenótot, sültkrumplit és szalonnapörcöket, néhány keverés után lefödjük ismét, és szigorúan 1-2 percig hagyjuk csupán párolódni, puhulni. Így nem rontják el a gasztronómiai látványosságot a szétcincált spenótcsíkok.

Hozzávalók a lecsóhoz:
Húsmentesen táplálkozóknak az elsõ adalék bûntetésmentesen mellõzhetõ, helyettesítendõ némi olajjal.
2 szelet szalonna
0,5-0,8 kg. újburgonya
3 szál murok (sárgarépa)
5-6 db zöldpaprika
1 kaliforniai paprika
2-3 db paradicsom
egy marék zöldhagymaszár
egy marék spenót (paraj)
1 szál új fokhagyma

Jó étvágyat kívánunk!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!