A megmosott, félbe vágott újkrumplikat tepsiben sütjük meg.
A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, idõközben fokhagymát dobunk bele, kiszedjük egy tányérba. Ez és a sült krumpli majd a végén kerül a lecsóba.
A felvágott zöldhagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, majd a reszelt murkot hozzáadjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Pár perc párolás után adjuk hozzá a paradicsomokat, a felhasználandó szószt, és készre pároljuk mindet.
Ekkor tesszük hozzá a csíkokra vágott spenótot, sültkrumplit és szalonnapörcöket, néhány keverés után lefödjük ismét, és szigorúan 1-2 percig hagyjuk csupán párolódni, puhulni. Így nem rontják el a gasztronómiai látványosságot a szétcincált spenótcsíkok.
Hozzávalók a lecsóhoz:
Húsmentesen táplálkozóknak az elsõ adalék bûntetésmentesen mellõzhetõ, helyettesítendõ némi olajjal.
2 szelet szalonna
0,5-0,8 kg. újburgonya
3 szál murok (sárgarépa)
5-6 db zöldpaprika
1 kaliforniai paprika
2-3 db paradicsom
egy marék zöldhagymaszár
egy marék spenót (paraj)
1 szál új fokhagyma
Jó étvágyat kívánunk!