rss
  • Rakott tök

  • Share on Tumblr

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.

    loading...

    A tetejére újabb réteg tököt teszünk, meghintjük zsemlemorzsával. A tetejére kevés olívaolajat locsolunk és közepesen meleg sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. Ekkor kivesszük a sütőből és beborítjuk mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 db közepes zsenge tök
    - 10 dkg füstölt sajt
    - 10 dkg pizza mozzarella
    - 2 db tojás
    - 1 kis doboz tejföl
    - 1 közepes fej lilahagyma
    - 1 kis csokor kapor
    - só
    - zsemlemorzsa
    - olívaolaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókuszos sütemény

    Hozzávalók: 21 dkg liszt, 15 dkg margarin, 19 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 10 dkg kókuszreszelék.

  • A tökéletes ebéd

    A „molekuláris gasztronómia” meglehetõsen komolyan hangzik, pedig egyszerûen csak a fõzésrõl szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és fõzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletû konyhamûvészet egyik megálmodója.

    A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerû ételekbõl álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla fõtt tojás is sokkal finomabb lesz.

  • Tonhalas rizs saláta

    Elõször is 30 dkg rizst megfõzök enyhén sós vízben. Közben páclét készítek 5-6 ek. olajból, 2 citrom levébõl, 5 ek. tárkonyecetbõl, sóval, borssal fûszerezve. Ebbe a lébe teszek 3 paradicsomot nyolcadokra vágva, 3 színes paprikát csíkokra vágva, egy méretes kígyóuborkát szeletelve, 4 gerezd fokhagymát és 4 fej v. hagymát apróra vágva.

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, S dkg sajt, só, zsemlemorzsa; a sütéséhez olaj.

  • Kakaós kalács

    Hozzávalók: 1,2 kg liszt, 5 dkg élesztõ, 6 evõkanál kristálycukor, 4 dl tej, pici só, 4csomag vaníliás cukor, 3 evõkanál kakaó, 2 dl étolaj, 2 tojás.

  • Mákos habcsók

    Hozzávalók (kb. 70 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg áfonya vagy ribizlilekvár, 1 kk reszelt citromhéj, 20 dkg darált mandula, 10 dkg darált mák.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 ek tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, 1 mk currypor, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Káposztás galuska

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evõkanál búzadara, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál csombor.

  • Klasszikus gyümölcstál

    A klasszikus gyümölcstál tartalmaz:sárgadinnyét, háromféle almát, (zöldet, sárgát és pirosat), körtét, nasikörtét, lime-ot, mandarint, fehér és rozé szõlõt, kiwit, ananászt, valamint a legfinomabb trópusi ínyencséget, a mangót.

  • Ricottás spagetti (Veneto)

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1000 g kelkáposzta, 1 db vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma, köménymag, majoránna, 200 g krumpli, 600 ml olaj, 40 g liszt, pirospaprika.

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Grízgaluska

    Tegyél fel 5-6 deci vizet forrni egy kávéskanál vegetával, fedd le. Egy keverõtálba egy evõkanál olívaolajat tegyél. Egy púpozott kiskanál Maggi ízvarázs-granulátumot szórj az olajra majd egy szép sárga sárgájú tojást üss rá.

  • Jókai bableves

    Hozzávalók:

    25 dkg tarkabab, 80 dkg füstölt sertéscsülök, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 szem bors, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 10 dkg füstölt kolbász,2 babérlevél, 10+3 dkg liszt, 1 tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 ek.olaj,1 mk.pirospaprika, 2 dl tejföl, ecet vagy citromlé, 1/2 hegyes zöldpaprika.

  • Tojásos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    1 doboz konzerv kukorica, 1 liter víz, 2 db csirkehúsleves kocka, 1 db chili, 2 tojás, 1 cs. újhagyma, 2 ek. étkezési keményítõ, 1-2 ek. ecet, bors, 2-3 ek. szójaszósz, 1 kk. szezámolaj

  • Becsinált leves

    Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk.

  • Császár morzsóka

    7 deka vajat habosra keverünk s egyenkint adunk hozzá öt tojássárgáját, azután 5 kanál cukrot, 3 deci tejet és öt kanál lisztet.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Kávékrémes

    Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.

    Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.

loading...