rss
  • Rakott tök

  • Share on Tumblr

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.

    loading...

    A tetejére újabb réteg tököt teszünk, meghintjük zsemlemorzsával. A tetejére kevés olívaolajat locsolunk és közepesen meleg sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. Ekkor kivesszük a sütőből és beborítjuk mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 db közepes zsenge tök
    - 10 dkg füstölt sajt
    - 10 dkg pizza mozzarella
    - 2 db tojás
    - 1 kis doboz tejföl
    - 1 közepes fej lilahagyma
    - 1 kis csokor kapor
    - só
    - zsemlemorzsa
    - olívaolaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Káposzta saláta

    A meggyalult káposztát besózva 1 óráig állni hagyjuk, kinyomjuk.

  • Knédli

    Hozzávalók: 1/2 kg simaliszt, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 1 dkg élesztõ, 1 ev.kanál olaj, langyos víz;

  • Maracuja-dinnye ital

    Hozzávalók 6 pohárhoz: 30 dkg sárgadinnye, 6 gombóc citromfagylalt, fél liter maracujanektár, negyed liter jéghideg Prosecco.

  • Karfiolrózsák

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, só, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa (liszt vagy 20 dkg reszelt sajt, 2 tojás), a sütéshez bõven olaj.

  • Madártej kocka

    Hozzávalók:

    Tészta :

    - 8 tojásfehérje
    - 8 ek. cukor
    - 8 ek. liszt
    - fél csomag sütõpor

    Krém :

    - 8 tojássárgája
    - 2 cs. vaníliás pudingpor
    - 1 ek. liszt
    - 8 dl tej
    - 20 dkg porcukor
    - 25 dg margarin

    Teteje :

    - 3 dl tejszín

  • Zöldséges hústekercs

    Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2db zsemle, 1db tojás, 20 dkg vegyes zöldség, 20 dkg apróra vágott gyümölcs, 10 dkg szeletelt gomba, olaj vagy sütõmargarin, hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfû, borsikafû, só;

  • Remuládmártás

    A majonézmártásba mustárt, törött borsot, finomra vágott ecetes uborkát, vöröshagymát, kapribogyót, petrezselyemzöldet és tárkonylevelet keverünk és egy kevés tejszínnel hígítjuk.

  • Medvehagymás zellerleves

    Hozzávalók:

    - 1 db zellergumó
    - 1 db nagyobb krumpli
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 3 szál újhagyma szárával
    - 4-5 levél medvehagyma
    - petrezselyem
    - só
    - õrölt feketebors
    - fokhagyma-petrezselyem fûszerkeverék
    - 2 tyúkhúslevesocka
    - fehérbor
    - olívaolaj
    - füstölt sajt

  • Rebarbarás morzsasüti

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, csipet só.

  • Dióval töltött alma

    Hány 4 személyre: 4 alma, 10 dkg dióbél, 10 dkg cukor, 4 dl vörösbor, 5 ek méz, õrölt fahéj, 3 ek narancsszörp, 2 dl tejszínhab, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek cukor, fél cs sütõpor.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Feta (friss juhsajt)

    A (talán) legismertebb görög sajt. Juhtejbõl készítik és sós lében hozzák forgalomba.

  • Café Bailey's

    Hozzávalók 1 pohárhoz: 2,5 cl presszókávé, 4 cl Bailey's, 4 cl tejszín, 2 kk cukor.

  • Ál francia hagymaleves

    Pirítsunk 25 g vajon 4 karikákra vágott hagymát, míg megpuhul és megbarnul (kb. 20 perc). Az utolsó percben szórjunk rá 1 ek lisztet.

  • Olasz epertorta

    Hozzávalók: 4 db Tojás, 1 dl likõr, 20 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg keményítõ, 75 dkg eper, 10 dkg mandula, 1 dl tej 2.8%, 8 dl tejszín, 2 csomag vaníliás pudingpor.

  • Juhtúrós spagetti

    Hozzávalók:

    - 50 dkg spagetti
    - tejföl
    - 20 dkg juhtúró
    - fél fej hagyma
    - só
    - bors
    - 1 csipet oregánó
    - 1 teáskanál kapor
    - metélőhagyma
    - olaj

  • Olajos paprikasaláta

    Hozzávalók:

    - 4 db vastaghúsú paprika

    Az olajos-ecetes léhez:

    - 3-4 ek 10 %-os ecet
    - 1,5 dl víz
    - 2 kk só
    - 1 tk cukor
    - 8 szem fekete bors
    - 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
    - 1 babérlevél
    - 3 ek olívaolaj

  • Kukoricafőzelék

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Ha úgy kívánjuk, lehet bele tenni egy kevéske apró kockára vágott paprikát is.

  • Malacsült sajtos kukoricasalátával

    Hozzávalók: 1500 g malachús bõrõs, só, majoránna, õrölt bors,1 gerezd fokhagyma, 50 g zsír, 100 g füstölt szalonna, 1 pohár sör.

  • Sonkás lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg mirelit leves tészta, 20 dkg gouda sajt, 7 tojás, 300 g habtejszín, frissen reszelt szerecsendió, 15 dkg apróra kockázott sonka, kakukkfû, só, bors.

loading...