rss
  • Rakott tök

  • Share on Tumblr

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.

    A tetejére újabb réteg tököt teszünk, meghintjük zsemlemorzsával. A tetejére kevés olívaolajat locsolunk és közepesen meleg sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. Ekkor kivesszük a sütőből és beborítjuk mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 db közepes zsenge tök
    - 10 dkg füstölt sajt
    - 10 dkg pizza mozzarella
    - 2 db tojás
    - 1 kis doboz tejföl
    - 1 közepes fej lilahagyma
    - 1 kis csokor kapor
    - só
    - zsemlemorzsa
    - olívaolaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkakrém

    Hozzávalók: 400g Pannon sonka, 2 fej vöröshagyma, csípõs Piros Arany, 1 dl olaj, 2 evõkanál fûszerpaprika, 3 dl kukoricaolajból készült majonéz, 2 kemény tojás.

  • Cukkinis rakott tészta

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Bográcsos krumplileves

    Hozzávalók: 1/2 kg tisztított burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, 1 nagy fej tisztított hagyma, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 teaskanál só, 1 evõkanál pirospaprika, 5 adag csipetke.

  • Szatmári lakodalmas leves

    Hozzávalók: 35 dkg marhafelsál, 30 dkg sertéstarja, 25 dkg csirkemell, só, törött bors, 10 dkg magyar sonka, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 kiskanál paprikakrém, 4 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg lángolt kolbász, 1 kiskanál paradicsompüré, majoránna, kakukkfû, borókabogyó, 1 kiskanál liszt, 2 dl bor, 1 kiskanál mustár, 1 dl olaj.

  • Cukkinileves

    Hozzávalók:

    1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors

  • Svéd gombasaláta

    Hozzávalók: 75 dkg gomba, 1 dl olaj, 5 dkg hagyma, 1 citrom, 2 g paprika, kevés õrölt bors, 1 babérlevél, 1 g kakukkfû, 1 dkg paprikakrém, 5 dkg paradicsompüré, 1 dkg cukor, 2 dkg só.

  • Búzacsírás müzli

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát és az almát lereszeljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval.

  • Champagne Cocktail

    Kockacukrot felitatunk 2-3 csepp Angostura-val, és beletesszük a pezsgõs kehelybe.

  • Rénszarvasos muffinok

    Rénszarvasos muffinokA lisztet szitáljuk össze a kakaóporral. A kakaós lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tejet és az olvasztott vajat, és simára keverjük. A tésztát elosztjuk a kapszlival bélelt muffinformában (szilikonos esetén nem kell) kb. háromnegyedéig töltsük, mert nőni fognak. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk kihűlni. A csokoládékrémhez az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínt, végül elkeverjük benne a puha vajat.

  • Black Prince

    A pohárban jéggel összekeverünk, 1 rész ananászlevet, 1 rész grapefruitlével ...

  • Pacalpörkölt

    Hozzávalaók: 1 kg elõfõzött pacal, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek paprika, egy kanál zsír, vagy olaj, 1 zöldpaprika, késhegynyi bors, só, zellerlevél.

  • Krémes

    Hozzávalók:

    1 fagyasztott vajastészta, 6 tojás, 2 csomag vaníliacukor, 15 dkg porcukor, 5 dkg liszt, 4 dl tej

  • Tejfölös csirkeszelet

    Tejfölös csirkeszeletA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és forró olajon mindkét felüket pirosra sütjük. Közben felteszünk körülbelül két liter vizet forrni, amelybe teáskanálnyi ételízesítőt és három darab babérlevelet dobunk. Ha a húsok megsültek, a vízben teljesen puhára főzzük. Ez hozzávetőlegesen 30-40 percet vesz igénybe. Ezután a forró vízhez adjuk a tíz evőkanál prézlit, 1 evőkanál búzadarát és a tejföllel elkevert mustárt. Tíz percig összefőzzük, a prézlitől és a darától sűrű, szaftos lesz. (Aki szereti, az tehet bele egy kis gombát is a szószba.)

  • Lekváros derelye

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg Liszt, 1 tojás, 15 dkg zsír vagy margarin, 15 dkg zsemlemorzsa, íz­lés szerint só, porcukor, szükség szerint szil­valekvár.

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Tejfölös krumpli paprikás

    Hozzávalók: 800 g újkrumpli, 50 g finomliszt, 40 ml olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, finomra vágott petrezselyem, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, pirospaprika, õrölt fehér bors, kevés só.

  • Konfetti Bólé

    A limonádét, a szõlõlevet a gyümölcsökkel és a rummal együtt nagy üvegedénybe öntjük, és kb 2 órára hidegre állítjuk.

  • Csigaleves

    Hozzávalók: összevágott hagyma, fokhagyma, vaj, szalonna, fehérbor, olivaolaj, csiga, auróramártás, tejszín, reszelt sajt, borsó, szerecsendió, pirított kenyér, gyömbér, Maggi kocka.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.