rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Brokkoli szárazbab egytál

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg brokkoli, fél kg szárazbab, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 kk olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk só, késhegynyi õrölt bors vegeta.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A babot 10 órán át áztatjuk. A hagymát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. Az olajon fedõ alatt jól megpároljuk a leszûrt babot a hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az épp ellepje. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a sót és az ízesítõket.

    Egészen kis lángon pároljuk. Közben megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldségeket, a brokkolit kb. 4 cm-es darabokra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és apróra vágjuk. A babot legalább 1 órán át fõzzük, mielõtt beletesszük a zöldségeket. Együtt puhára fõzzük az egészet (kb. 10 perc).Akkor jó az étel, ha a leve egészen sûrû.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyors sajttorta

    Gyors sajttortaA darált kekszet keverjük össze a vajjal, a kakaóporral és a porcukorral. Nem baj, hogy nem áll össze egyenletes tésztává, sütés közben majd összefog. Egy tortaforma aljára egyenletesen nyomkodjuk bele az így kapott morzsás masszát. Tegyük hűtőbe 2 órára. Ezalatt készítsük el a krémet. Keverjük össze a hozzávalókat és ha kész öntsük rá a kekszes részre. Érdemes a tortaformát egy tepsibe tenni, amibe egy pohár vizet öntünk, mivel gőzös sütő kell a tortának. 180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már aranybarna a teteje.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Serpenyõs rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg marha hátszín, 3 dkg olaj, vagy zsír, 1 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 kis paradicsom, kb. 60-80 dkg burgonya, kevés õrölt paprika, kevés õrölt köménymag, só.

  • Ecetes apródinnye

    A teljesen egészséges, kemény, zöld apró dinnyéket kiválogatjuk. 15-20 percig bõ, hideg vízben áztatjuk, majd egyenként alaposan megmossuk.

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Töltött tök vagy cukkini

    Hozzávalók:

    2-3 zsenge apró tök vagy cukkini, fél kiló darált marhahús, 1 hagyma, 2 evõkanál olaj, 1 tojás, 2 szelet kenyér, 1 csésze fõtt rizs, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál fahéj, só, bors. Paradicsomszósz, fél literes konzerv, vagy két csésze házi készitésû. Egyéb fûszerszámok tetszés szerint.

  • Tejszínes-barackos csirkekockák

    Tejszínes-barackos csirkekockákA kifilézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük, majd forró olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Ezután kis vízzel felöntve puhára főzzük. Ha a csirkemell megfőtt, hozzáadjuk az apró kockára vágott barackot, a főzőtejszínt és a barack levéből 1 decilitert. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, 1 ek liszttel sűrűsíthetünk. Megfőzzük a rizst. Ha kész, együtt tálaljuk. De tálalhatjuk kukoricás rizzsel is, az is nagyon jól passzol a barackos ételekhez. Igazén ízletes és nem túl bonyolult étel.

  • Pulykamell olasz módra recept

    Hozzávalók:
    1kg pulykamell, 6db nagyobb alma(nem birs!), elõsütéshez elegendõ mennyiségû olaj, szárnyashusihoz való fûszerkeverék, 2-3db tejföl, oregáno, pizzafûszer;

  • Körözött füstölt kolbásszal

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 1 pár gyulai kolbász, 1 fej fejes saláta.

  • A 100 magyar bor 2010

    November 11-én jelent meg a Népszabadság TOP 100 Magyar Bor címû kiadványa, amely idén is sorra veszi a méltán díjnyertes, kategóriájában kiemelkedõ borászati remekeket.

    Az évrõl évre megjelenõ magazin korábbi koncepcióját a szerkesztõk részben követték, részben megváltoztatták. A TOP 100 kiadvány minõsítõ kóstolásán eddig csakis olyan borok szerepeltek, amelyek rangos versenyeken már az élmezõnyben végeztek. Ebben az évben azonban e tételek mellett a felkért szakértõk további, általuk egyedinek tartott borokat is nevezhettek, ugyanakkor egy-egy pincészettõl legfeljebb két nevezés érkezhetett.

  • Mozzarellával töltött rizsgolyók sütve

    Hozzávalók:

    - 2 csomag gyors rizs
    - 1 tojás
    - 2 ek frissen reszelt sajt
    - mozzarella
    - tej
    - zsemlemorzsa
    - liszt
    - 1 tojás a panírozáshoz
    - só

  • Gól fagyikehely

    Személyenként 2-2 gombóc vanilia-, illetve csokifagyi. 10-10 darab csoki-, illetve fehércsoki hatszögpraliné, tejszínhab, csokiöntet, konyak.

  • Diós hal

    Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg darált dió, 8-10 szem mazsola, 3 evõkanál olaj, só, cukor, kevés fahéj.

  • Túrós gomba

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 15 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi õrölt babérlevél és õrölt fekete bors, ízlés szerint só.

  • Töltött karalábélevél

    Hozzávalók: 12 zsenge karalábélevél, 25 dkg darált sovány sertés- vagy marhahús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 4 zsenge karalábé, 4 dl tejföl, 2 dkg vaj, só, cukor, citromlé, õrölt fehér bors ízlés szerint, kevés ecet, 1 evõkanál liszt.

  • Rizses babtorta

    Hozzávalók: 1/4 kg szárazbab, 1 csésze rizs, 3 db tojás, 3 evõkanál liszt, 3 dl tej, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta;

  • Mézes-fûszeres saláta

    Hozzávalók: salátalevelek, köménymag, gyömbér, bors, 2 evõkanál méz, ecet, 1 evõkanál tejföl.

  • Kakaspörkölt

    Hozzávalók: 1 kakas, 1 dl olaj, három nagy fej hagyma, só, 4-5 ek paprika, 2-3 ek lecsó.

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

  • Fokhagymás hal

    Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...