rss
  • Ízletes sajtgolyók

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 25 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 25 dkg trappista sajt reszelve, 2 evõkanál tejföl, só, õrölt bors, 1-1 csokor petrezselyemzöld, snidling.

    loading...

    A hempergetéshez: õrölt pirospaprika, 1 csokor petrezse­lyemzöld.

    A krémsajtból, a vajból, a reszelt trappista sajtból, kevés tejföllel, sóval, borssal fûszerezve jól formázható masszát gyúrunk: Hozzáadjuk a fölaprított snidlinget és petrezse­lyemzöldet majd diónyi gombócokat, formálunk belõle. A sajtgolyók egyik részét pirospaprikába, míg a többit apróra vágott petrezselyemzöldbe forgatjuk és színenként váltakozva tálra, tesszük. Tálalásig érleljük, sós keksz, vagy ropi társaságában kínáljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa;

  • Tõkehalszeletek bazsalikomos fokhagyma-mártással

    Hozzávalók 4 adaghoz: 45 dkg tõkehalszelet, 2 kávéskanál olívaolaj, 2 kávéskanál frissen facsart citromlé, 5 dkg friss bazsalikom.

  • Gombapaprikás

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 3-4 szál petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 evõkanál zsiradék, liszt, pirospaprika, só.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká. A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel. Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.

  • Gyümölcsös joghurttorta

    A három tojásból a lisztbõl és a cukorból készíts piskótatésztát. Egy magas szélû tortaformát kenj ki margarinnal , ebbe tedd a tésztát és süsd ki. (A tésztát a formában hagyd kihûlni!) A zselatinport keverd el 4 dl vízzel és forrald fel. A gyümölcsöt tisztítsd meg, kockázd fel, a kekszet is darabolt fel, s ezeket keverd össze a joghurttal. Adj hozzá porcukrot, s keverd hozzá a kihûlt zselatin oldatot. Ezt a masszát terítsd el a piskóta tetején, s a tortát tedd hûtõbe, hogy megdermedjen.

  • Húsvéti csokibomba

    Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg vaj, 6 tojás, 25 dkg porcukor, csipet só, 12 dkg liszt, ét- vagy tej csokoládé a díszítéshez.

  • Lecsós palacsinta ínyenceknek

    Hozzávalók: 1 doboz palacsintapor (vagy saját sütésû palacsinta), 1 doboz lecsókonzerv, 1 pohár tejföl, 20 dkg trappista sajt, kevés olaj a sütéshez.

  • Vörösboros pulykacomb

    Hozzávalók:

    - 2 db pulyka alsócomb
    - 2-3 kk pulykafûszer
    - 5 dl vörösbor

  • Nokedli

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 30 dkg liszt, só, olaj, 3 tojás, víz.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Csicseriborsó curry

    Hozzávalók:
    1 fej közepes hagyma, 50 ml étolaj, ½ nagyobb paradicsom, kb 300 gramm fõtt csicseriborsó, chilipor (ízlés szerint), ¾ ek garam masala, 1 tk chana masala fûszerkeverék, ¾ ek õrölt koriander, 1 ek sûrített paradicsom, 3 dl víz, 1-2 ek kesudiószósz, gyömbércsíkok, 1 tk só, petrezselyem zöldje, vagy koriander;

  • Francia hagymaleves sajtgombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál cukor, 2 evõkanál vörösborecet, 5 dkg liszt, 3 dl száraz fehérbor, 4,5 dl erõleves (kockából), 1 kávéskanál ételízesítõ, 2 evõkanál vágott petrezselyem.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Darálós, vagy gépi-keksz

    Hozzávalók: 70 dkg liszt, 25 dkg RÁMA margarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 cs sütõpor, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3-4 ek kókuszreszelék, 1 púpos ek kakaó.

  • Málnalekvár

    Hozzávalók: 2 kg málna,1 kg cukor.

  • Karfiolkosár

    Hozzávalók: 4 karfiol (kicsi), 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma.

  • Hercegnõburgonya

    Hozzávalók: 1000 g burgonya, 4 db tojássárgája, 150 ml tejszín, 125 g reszelt sajt, só, frissen õrölt bors.

  • Húsvéti tojás

    Hozzávalok: 10 db tojás, növények virágai, levelei (pl. gyermekláncfû, százszorszép) 4 db vöröshagyma héja, picike zsír (fényesítéshez);

  • Besamelmártás (tejmártás)

    Végy 5 dkg vajat, 5 dkg lisztet, 3 dl tejet, sót, törött borsot. A vajból és a lisztbõl készíts világos rántást, ezt öntsd fel a forró tejjel, s (például habverõvel) keverd simára.

  • Mustáros marhaszelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús, 4 evõkanál olaj, só, bors, mustár, kevés víz.

loading...