rss
  • Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 8 személyre: 2 db vastag póréhagyma, 20 dkg krémsajt, 20 dkg darált dió, 5 dkg vaj, só, õrölt bors.

    loading...

    A krémsajtot a vajjal meg a darált dióval jól elkeverjük, sóz­zuk, borsozzuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, á külsõ levelét eltávolítjuk, a gyökérét és az elágazó szárré­szét levágjuk. Egy fakanál segítségével a belsejét kitoljuk; úgy, hogy 2-3 levélnyi vastag fala maradjon. Az így kapott üreget diós sajtkrémmel megtöltjük és 3-4 órára behûtjük. (A póréhagyma belsejét salátához használjuk föl.) Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a sajttálon kínáljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Svájci túrótorta

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 db tojás, 20 dkg cukor, 28 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipetnyi só.

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA fűszereket egy kisebb edénybe téve egy deciliter vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel alaposan elkeverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingot és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, valamint a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk, majd össze turmixoljuk. Levescsészébe adagoljuk, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal, őrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, tojás sárgája 4 db, tejföl 1/4 l, só 2 késh, ecet 2 dl, cukor 2 kocka.

  • Téli rakott zöldség

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 50 dkg kelbimbó, 1 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 dl tej, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa
    reszelt szerecsendió, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, bors.

  • Lengyeles töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg darált marhahús, fél csésze fõtt rizs, 1 tojás, 1 fej apróra vágott hagyma, só, 8-10 levél édeskáposzta, 1 citrom leve, fél csésze cukor, l csésze paradicsomlé, fél csésze mazsola.

  • Apró kiflik

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 45 dkg vaj, 2,4 dl tejföl, 4 tojássárgája, porcukor.
    A töltelékhez: baracklekvár vagy dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.

  • Kellevél tökkel

    Hozzávalók: kelkáposzta, köles vagy rizs, olaj, szójaszósz, vörös- és fokhagyma, majoránna, szegfûbors, köménymag, szójagranulátum, zabkorpa.

  • Kókuszgolyó

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, 1 mokkáskanál rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, 2 dl kávé, 1 dl tej.

  • Gyümölcsös kekszes

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 3 pohár tejföl, 4 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gyümölcs, 1 csomag tortazselé

  • Adventre: cappuccino-szelet

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 evõkanál porcukor, 6 evõkanál liszt, 2 evõkanál kakaó, fél csomag, sütõpor, 1 dl étolaj. Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 csomag tejszínízû puding, 6 dl tej. Bevonáshoz csokimáz: 8 dkg kakaópor, 10 dkg margarin.

  • Spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

  • Lecsóval töltött borda

    Hozzávalók:

    - 4 szelet kicsontozott sertésborda
    - liszt
    - zsiradék

    Töltelékhez:

    - 20 dkg lecsó
    - 5 tojás
    - 10 dkg füstölt szalonna

    Tálaláshoz:

    - paprikamártás

  • Egyszerû burgonyaragu pörkölttel

    Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy burgonya, 3 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg reszelt sajt, csipetnyi pirospaprika, só.

  • Natúr halszelet

    Hozzávalók: 15 dkg szálkamentes hal, csipetnyi só, kevés paprikás liszt, olaj a kisütéshez.

  • Húsgombócos kelkáposztaleves

    Húsgombócos kelkáposztalevesOlajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, majd egy kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítjuk. Felöntjük három liter vízzel. Belerakjuk a káposztát, a krumplit, a fűszereket és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzzük a rizst, hozzáadjuk a húst, a tojásokat és a fűszereket. A levesbe kis gombócokat formálunk belőle, majd tíz percig főzzük. Egy kanál lisztből készítünk világos rántást, majd a legvégén két deciliter tejföl kerül bele, majd alaposan elkeverjük és már tálalhatjuk is.

  • Honiglekach

    Hozzávalók:

    2 csésze méz, 1 csésze erõs feketekávé, 3 evõkanál rum, 4 szétválasztott tojás, 1 csésze cukor, 4 evõkanál olaj, 3 és fél csésze liszt, 3 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió, fél csésze durvára tört dió, fél csésze mazsola.

  • Tempura garnélarák

    Hozzávalók: 1/2 pohár tejföl, 2 3/4 pohár liszt, 2 evõkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál sütõpor, 1 kiskanál só, 2 felvert tojás, 4 pohár olaj, 1 kg megtisztított garnélarák;

  • Sárgarépa főzelék tejszínesen

    Sárgarépa főzelék tejszínesenAz edénybe öntsünk 1 dl olajat és 1 dl vizet. Tegyük hozzá a citromreszelőn legyalult répát, szórjunk rá 2 teáskanál sót, púpos evőkanálnyi kristálycukrot, forgassuk át, és gyenge lángon, lefedve, időnként megkeverve kezdjük el párolni. Ha már majdnem puha, a tűzről levéve szórjunk rá négy púpos evőkanálnyi lisztet. Egy percre tegyük vissza a tűzre, közben folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ismét félretéve hígítsuk fel 8 dl zsíros tejjel és 3 dl zsíros tejszínnel, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fűszereket, kristálycukrot.

  • Tejfölös csirkeszelet

    Tejfölös csirkeszeletA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és forró olajon mindkét felüket pirosra sütjük. Közben felteszünk körülbelül két liter vizet forrni, amelybe teáskanálnyi ételízesítőt és három darab babérlevelet dobunk. Ha a húsok megsültek, a vízben teljesen puhára főzzük. Ez hozzávetőlegesen 30-40 percet vesz igénybe. Ezután a forró vízhez adjuk a tíz evőkanál prézlit, 1 evőkanál búzadarát és a tejföllel elkevert mustárt. Tíz percig összefőzzük, a prézlitől és a darától sűrű, szaftos lesz. (Aki szereti, az tehet bele egy kis gombát is a szószba.)

  • Barackos sertésszelet

    Barackos sertésszeletA megtisztított karaj szeleteket kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá és a vajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk a szeleteket, és minden szeletre egy fél barackot teszünk. Ráöntjük a vajat, amelyben a hús sült, a tetejét meghintjük reszelt szerecsendióval, és a sütőben felső lángon egy kissé megpirítjuk a tetejét. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, legjobban talán a rizs köret illik hozzá. Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 5 dkg vaj, barack kompót, szerecsendió, só, bors.

loading...