rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Serpenyőben sült zöldségek

  • Share on Tumblr

    Serpenyőben sült zöldségekA fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Kevergetve még további 2 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket párolt rizzsel fogyasztjuk.

    Hozzávalók:

    - 2 gerezd fokhagyma
    - 80 dkg vegyes zöldség (ízlés szerint)
    - 2 evőkanál olaj
    - 10 dkg egész hámozott mandula
    - 1 evőkanál gyömbérpor
    - 3 evőkanál szójaszósz
    - 2 evőkanál étkezési keményítő


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 6 tojásól készült piskóta lap

    Krém:

    - 1 csapott ek liszt
    - 7 ek kristálycukor
    - 3 ek kakaópor
    - 4 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - ízlés szerint rum
    - 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Babpörkölt virslivel

    Hozzávalók: 75 dkg tarkabab, 6 dkg zsír, nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csapott evõkanál pirospaprika, só, 2 - 3 pár virsli.

  • Hagymás tejfölös csirkemáj

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só.

  • Pikáns Káposzta bajor módra

    Hozzávalók: 1 evõkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vörös­hagyma, 4 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta.

  • Paradicsomos zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldbab, 2 evõkanál ketchup, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál 5%-os ecet, 2 késhegynyi õrölt feketebors, 1 csomó metélõhagyma, só.

  • Húsos vitaminsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (sertés- és marhahús vegyesen), 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, fél teáskanál szárított kakukkfû, 4 evõkanál olaj, 15 dkg galambbegysaláta, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 30 dkg saláta, 1 doboz csemegekukorica, 20 dkg paradicsom, 3 evõkanál balzsamecet, só, cukor, õrölt bors.

  • Sertéssült rizzsel

    Hozzávalók:

    50 dkg sertéscomb, 3 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójaszósz, csipetnyi pirospaprika; az ananászos rizshez: 40 dkg ananász, 1 hagyma, 5 dkg thai rizs, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, 3 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg mogyoró, 1 kávéskanál koriandermag, õrölt bors

  • Libamáj hidegen

    A megmosott májat 1-2 órán át tejben áztatjuk.

  • Borbolyalé

    1 dl vízben puhára fõzünk 50 dkg elõre megtisztított érett borbolyatermést.

  • Fóliás csirkerszárnyak

    Hozzávalók: 80 dkg csirkeszárny, 60 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg grillfûszerkeverék, 0,5 dl étolaj, só.

  • Meggyes lepény

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, 1 citrom, 5 g só, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 2 dkg élesztõ, 1 tojás.

  • Villám uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 kg uborka, 2,5 dl 10 %-os ecet, 1 ek só, 1 ek mustármag, kapor.

  • Halászlé

    Hozzávalók: 1 kg tisztított ponty, 2 nagy fej vöröshagyma, só pirospaprika.

  • Zelleres-gombás melegszendvics

    Hozzávalók: kb. 40 dkg gomba, 1-2 dl tejszín, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, vaj, 1 nagy fej zeller, só, fehérbors, rozmaring, kevés liszt vagy keményítõ, reszelt sajt.

  • Bolgár pacalleves

    Hozzávalók: fél kg elõfõzött, csíkokra vágott pacal, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erõleves, 1 babérlevél, só, bors, 2 ágacska friss majoranna.

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Májjal töltött libasült

    Hozzávalók: 1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfûbors, só, bors, fehérüröm, keményítõ.

  • Bacskai almáslepény

    Két deka élesztöt kevés édes-langyos tejben megfuttatunk, majd összegyúrjuk 30 deka liszttel, 14 deka vajjal vagy margarinnal, 4 tojas sárgájával, egy evökanál cukorral es csipet sóval. Alaposan kidolgozzuk, kinyújtjuk és tepsibe terítve kelni hagyjuk.

  • Fokhagymás libamáj kapros túrógombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 20 g liszt, 50 g libazsír, só, fokhagymamártáshoz: 2 gerezd fokhagyma, 40 g liszt, 300 ml húsleves, 20 g zsír 100 ml tejföl, só, túrógombóchoz: 400 g tehéntúró, 125 g liszt, 25 g vaj, 3 db tojás, kapor, só.

  • Kolbászos káposztaleves recept

    Hozzávalók:
    40 dkg savanyú káposzta, 2-3 dl savanyúkáposzta-lé, 15 dkg kolbász vagy debreceni (esetleg virsli), 2 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott evõkanál só, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafû), 1-1 késhegynyi õrölt koriander és mustármag;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...