rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Serpenyőben sült zöldségek

  • Share on Tumblr

    Serpenyőben sült zöldségekA fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük.

    Kevergetve még további 2 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket párolt rizzsel fogyasztjuk.

    Hozzávalók:

    - 2 gerezd fokhagyma
    - 80 dkg vegyes zöldség (ízlés szerint)
    - 2 evőkanál olaj
    - 10 dkg egész hámozott mandula
    - 1 evőkanál gyömbérpor
    - 3 evőkanál szójaszósz
    - 2 evőkanál étkezési keményítő


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kaporszósz, Kapormártás

    Hozzávalók: 5 dkg zsír, 3 ek liszt, 1 csomó kapor, só, tej.

  • Spenótos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    - 1.5 liter zöldségalaplé
    - 5 dkg kukoricadara
    - 3 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg bébispenót
    - só, bors

  • Meggyes zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor.

  • Ínyenc csicsóka

    Hozzávalók: 1 kg csicsóka gumó, 1 dl olívaolaj, tengeri só, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt.

  • Sonkás töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg fõtt sonka, tojássárgája a kenéshez.

  • Szõlõleves

    Hozzávalók:

    A leveshez: 2 narancs, 30-30 dkg szõlõ (fehér és piros szemû), 1 evõkanál méz, 1 dl édes fehérbor
    A dzsemhez: 50 dkg szõlõ (fekete), 2 alma, 4 szelet kalács

  • Yogurt tatlisi - török édesség

    Hozzávalók: 5 dl joghurt, fél kg liszt, 1 kg cukor, 1 tk sütõpor, 4 tojás.

  • Babpástétom

    Hozzávalók: fél kg nagy szemû bab, 3 kemény tojás, 2 fej hagyma, só, bors, 1 evõkanál libazsír vagy olaj.

  • Foszlós kalács

    Hozzávalók: 30 dkg liszt (25 cm-es kalácsformához), 2 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 8 db édesítõ tabletta (én Süssina-t használok), 1/2 citrom reszelt héja, nagyobb csipet só, kb. 2 dl tej (a liszt minõségétõl függõen);

  • Forró csók

    Hozzávalók: 2 banán, 1 narancs leve és reszelt héja, 5 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, a díszítéshez néhány gerezd narancs és 2 kanál felvert tejszínhab.

  • Szakácskönyv a tojásgyümölcsrõl

    Gyakran még a zöldséges kofák és a termesztõk is értetlenül állnak, ha valaki a tojásgyümölcsrõl érdeklõdik. Ám ha Erdély egyes tájain járatos az ember, akkor rögtön tudja, hogy a padlizsánról van szó.

    Ennek a sokféle jó tulajdonsággal rendelkezõ zöldségnek Nyíregyházán egy egész könyvet szenteltek, melyben Szarka László nagyváradi kutató-termesztõ gyûjtése alapján a termesztési tudnivalók mellett 35 féle, padlizsánból készült ételkülönlegesség receptjét is megtalálják.

  • Ká desszertje

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 3-4 evõkanál cukor, 1 doboz túró, 3-4 evõkanál cukor, baracklekvár, áfonya (lehet málna vagy eper is).

  • Waldorf saláta

    A megtisztított almát és zellert gyaluld vékony csíkokra, keverd össze és hintsd meg néhány csepp citromlével.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók: 30 dkg kelkáposzta, 2 db közepes krumpli, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 tk vegeta, 1 tk pirosarany, 1 tk só, 1 mk köménymag, 1 mk õrölt bors, 2 tk õrölt paprika, 1 fakanálnyi zsír vagy 2 ek olaj, 1 púpos ek liszt, 2 pár virsli, 2 dl tejföl.

  • Bacskai almáslepény

    Két deka élesztöt kevés édes-langyos tejben megfuttatunk, majd összegyúrjuk 30 deka liszttel, 14 deka vajjal vagy margarinnal, 4 tojas sárgájával, egy evökanál cukorral es csipet sóval. Alaposan kidolgozzuk, kinyújtjuk és tepsibe terítve kelni hagyjuk.

  • Caprese tésztasaláta

    Hozzávalók: 10dkg olasz kockatészta, 20dk paradicsom, 5 dkg mozzarella, újhagyma, bazsalikom, parmezán, olívaolaj, balzsamecet, só, bors.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók 4 személyre: 450gr reszelt sajt ( maradék sajtok) 3 tojás, kb.100gr zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.

  • Tízperces meggyleves hidegen készítve

    Hozzávalók: 1 l. meggybefõtt, 1 dl. tejföl, 2 ek. cukor, 2 dl. tej.

  • Almával töltött csirke vagy kacsa

    Hozzávalók: 1 csirke vagy pecsenyekacsa, 3 alma, 2 fej vöröshagyma, só, bors, majoránna, zsír vagy olaj;

  • Illatos csirkeragu

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evõkanál cukor, 3-4 evõkanál olívaolaj;