rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Serpenyőben sült zöldségek

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Serpenyőben sült zöldségekA fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük.

    Kevergetve még további 2 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket párolt rizzsel fogyasztjuk.

    Hozzávalók:

    - 2 gerezd fokhagyma
    - 80 dkg vegyes zöldség (ízlés szerint)
    - 2 evőkanál olaj
    - 10 dkg egész hámozott mandula
    - 1 evőkanál gyömbérpor
    - 3 evőkanál szójaszósz
    - 2 evőkanál étkezési keményítő


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Padlizsánkrémleves

    PadlizsánkrémlevesA megtisztított padlizsánokat sütőben vagy láng fölött forgatva készre sütjük ameddig teljesen puha nem lesz. Majd fa vagy műanyag késsel meghámozzuk, összedaraboljuk, majd üvegtálban összeturmixoljuk a sajtot, a tejfölt az egy darab megpucolt főtt burgonyát, és az egészet összeforraljuk , majd bors, só és apróra vágott petrezselyem hozzáadása után, a kifliket karikákra vágjuk és megpirítjuk. Vajrózsákkal díszítve tányérra rendezzük és a leves mellé forrón tálaljuk. (Rögtön turmixoljuk miután megsült, addig amíg meleg, így a sajt is jobban megolvad.)

  • Bundás ananász

    Hozzávalók: 1 körszeletes ananászkonzerv, 15 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 1 evõkanál rum.

  • Sárgadinnyelé Amanda módra

    Hozzávalók: 1 kg apróbb kockára vágott illatos sárgadinnye, 2 citrom leve, 30-40 dkg cukor.

  • Mákos-kávés sütik

    Hozzávalók:

    - 4 ek liszt
    - 3-4 ek cukor
    - 2 ek darált mák
    - 1 ek darált kávé
    - 3 ek olaj
    - 3-4 ek tej
    - 1 egész tojás
    - fél cs sütőpor
    - csipetnyi só

  • Kókuszdió

    Hozzávalók:

    a külsejéhez: 2 evõkanál rum; 5 dkg keserû kakaópor; 1 db tojás; 30 dkg darált dió; 20 dkg barna cukor; a belsejéhez: 10 dkg margarin; 10 dkg kókuszreszelék; 10 dkg porcukor; forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék, a díszítéshez: 15 szem fél dióbél

  • Roston sajtok spirál krumplival

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet fokhagymás, borsos Gici grillsajt, pár csepp olaj, spirál krumplihoz 2db egyforma krumpli és a sütéséhez bõ olaj, só.

  • Tojáslikõrös húsvétitorta

    Hozzávalók: 12 szelethez, 100 g liszt, 50 g margarin, 3 ek. cukor, 1 tojássárgája, 1 db kész sárga piskótatorta;

    A töltelékhez: 350 ml tejszín, 1 cs. habfixálópor, 80 ml tojáslikõr, 12 lap zselatin, 1000 g rebarbara,75 g cukor, 250 g túró, 1 cs. tortazselé, 3 ek. aprított pisztácia;

  • Lecsósszelet

    Hozzávalók: 1 kg lapocka vagy más husi, 1/2-1 dl olaj, 3-4 nagy fej hagyma, 3 nagy paprika, 4 paradicsom, só, bors, fûszerek.

  • Marokkói Zöldségleves

    Hozzávalók:(4 fõre) 1 tbs olive olaj vagy napraforgó olaj, 1 tbs vaj, 1 fej (nagyobb) vörös hagyma, 1 1/2 cup sárgarépa, 1 1/2 zellergyökér, 1 cup tök, Kakukkfü, tyúkhús leves vagy zöldség leves alaplé, 1/2 citrom lé, só, frissen õrölt fekete bors, paprika es petrezselyemzöld a díszitésre.

  • Zelleres, savanyú lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evõkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta;

  • Borsós krumplisaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg krumpli
    - 1 db lilahagyma
    - 10 dkg zöldborsó
    - 1-2 evőkanál tárkonyecet
    - só
    - 1 teáskanál ételízesítő
    - cukor

    Az öntethez:

    - 2 dl tejföl
    - 1 teáskanál csípős mustár
    - 1 mokkáskanál currypor
    - só
    - őrölt fehérbors
    - cukor

    Tetejére:

    - 10 dkg sajt

  • Kagylóleves

    Hozzávalók:

    2 kg kagyló, 1 l halleves, csipetnyi õrölt cseresznyepaprika, 10 db szemes bors, 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só és bors

  • Szardellás rukkola saláta

    Szardellás rukkola salátaA tojást, az olajat, a szardellát, mustárt, sót, borsot, aprított fokhagymát egy mixer pohárba tesszük.Beleállítjuk a botmixer fejét, majd 1-1 másodpercre bekapcsoljuk, miközben felfelé emeljük a botmixert. Látható lesz, ahogyan elegyednek a különböző állagú folyadékok, hat-hét ismétlés után megkapjuk a tökéletes majonéz állagot. Ekkor belekeverjük a citromlevet, az ecetet, és a tejfölt is. Tálalásnál a tányérba tesszük a rukkolát, a felezett paradicsomot, és a parmezánforgácsokat. Az kész salátát az öntettel locsoljuk meg.

  • Spenótos krumplik

    Hozzávalók: 80 dkg egyforma nagyságú, közepes újburgonya, 30 dkg mozzarella, 30 dkg spenót, fél pohár natúr joghurt, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, a rántáshoz.

  • Karibi sertés

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 5 dkg vaj, egy ananász karika konzerv, 3 cl rum, 5 dkg dió.

  • Szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

  • Krumplisaláta

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 30 dkg kinai kel csikokra vágva, 0.5 kg fõtt krumpli, 1 evõkanál vaj vagy olaj, ételizesitõ, bors õrölt kömény, ecet édesitõszer izlés szerint.

  • Áfonyás falatok

    Hozzávalók:

    - 25 dkg készre nyújtott réteslap
    - 5 dkg margarin
    - aszalt gyümölcs lekvár
    - 15 dkg friss vagy fagyasztott vörös áfonya
    - porcukor

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej karfiol, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, víz, olaj.

  • Sonkás tészta

    Kockára vágott és kifõzött gyúrt tésztához a következõ sonkakeveréket készítjük.