
A saláta levéhez egy lábosba ecetet öntünk, felengedjük vízzel , cukrot adunk hozzá, és melegíteni kezdjük. Forraljuk fel, és pár csepp olajat adjunk hozzá. Hagyjuk hűlni. A salátát mossuk meg, kissé tépkedjük össze, hogy egyszerűbb legyen a fogyasztása, és a langyos salátalével öntsük le. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Kisütjük a zsírját, és erre két felvert tojást ráöntünk. Rántottát készítünk belőle. A lisztből két tojással, 1 tk sóval és vízzel nokedlit készítünk, lobogó sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk a kész rántottával.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 4 tojás
- 5 dkg házi füstölt szalonna
- só
- víz
A salátához:
- fél fej fejessaláta
- ecet
- kb. 10 dkg cukor
- fél liter víz
- pár csepp napraforgó olaj