rss
  • Húsmentes töltött káposzta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kemény tofu
    - 4 fõtt tojás
    - 3 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg füstölt sajt
    - 20-25 dkg rizs
    - 2 tojás
    - olaj
    - só
    - csemege pirospaprika
    - zöldséges leveskocka
    - babérlevél
    - szemesbors
    - oregano
    - kis, hegyes, erõs csövespaprika
    - liszt
    - tejföl
    - 1 kisebb fej savanyított káposzta
    - 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta

    Elkészítés:

    Olajban 1 fej, finomra vágott vöröshagymát piritok együtt az apró kockákra vágott tofuval. A tofut akkor teszem a hagymához és pirítom tovább, amikor a hagyma üvegesedni kezd. Addig pirítom, amíg a tofu is kezd sárgás színt kapni.

    1 teáskanálka olajon megfuttatom a rizst. Olajban 2 fej, finomra vágott vöröshagymát megpirítok, majd amikor sárgulni kezd (nem elég csupán üvegesre pirítani!) leveszem a tûzrõl és pirospaprikát hintek bele. Most beleszórom a tésztaszûrõben kissé átmosott savanyú káposzta felét, majd 3 jókora babérlevelet teszek bele, és kb. 10 szem egész borsot. Zöldséges leveskockát teszek erre, 5 db-ot, és kissé megsózom. Egyik szélébe is, másik szélébe is teszek egy-egy erõspaprikát.

    A futtatott rizst összekeverem a pirított hagymás tofuval, a kicsikre vágott tojásokkal, kicsi kockákra vágott füstölt sajttal, sózom, borsozom, oreganóval hintem, és 2 nyers tojással keverem össze.

    Ezután a vastag részektõl megtisztított savanyú káposztalevelekbe tekerem a fenti masszát, és szép sorjában egymás mellé helyezem a már elõkészített aprókáposztára. Az aprókáposzta másik felével a töltött káposztákat befedem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Szép lassan fõzöm, kb. 1 órán át, majd utána 3 dl tejfölbe kevés lisztet szórok, és ezt beleengedem a káposztába. Felfõzöm és ezután elzárom a tüzet.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.

  • Gombával töltött tök

    Hozzávalók: 1 nagyobb tök, fél kg gomba, 3 db zsemle, 5 dkg roquefort sajt, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Rebarbarakrém

    Hozzávalók: 1 kg rebarbara, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dkg zselatin.

  • Aranka göngyölt csirkéje

    Elkészítése: 1 ek. margarint 2 percig 200 W-on felolvasztunk. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk.

  • Kacsamell sajttal, almával

    Hozzávalók: 2 kacsamell, 2 alma, 1 evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 20 dkg natúr krémsajt, 1 dl édes fehérbor, 1 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Lángoló mandulás palacsinta

    Hozzávalók: 20 db édes palacsinta, 15 dkg darált mandula, 2,5 dl tej, 8 dkg cukor, 1,5 dl csokiöntet (kész), 0,8 dl Rum + 0,03 dl Amaretto.

  • Müzliszelet készítése házilag

    Müzliszelet készítése házilagMüzliszelet készítése abszolút nem ördöngös. Csupán elkeverjük a gabonapelyheket az aszalt gyümölcsökkel és magvakkal, majd leöntjük olvasztott vaj és cukor (vagy méz, cukorszirup) keverékével. Az elkevert, ragadós masszát egy lapos tepsibe nyomjuk – ezt vagy kisütjük (kb 20-25 percig) vagy a hűtőszekrényben pihentetjük, amíg megkeményedik. A sütésmentes verziókban a vaj és méz megszilárdul – ez fogja össze az elemeket. A sült verzió ropogósabb, néha túl száraz, ezt viszont friss gyümölcsök vagy lekvár hozzáadásával lehet puhábbá tenni.

  • Tojáslikõr

    Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 6 dl tej, 3 dl tisztaszesz.

  • Bakker lecsó

    Hozzávalók: 2 hagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 1 dl olivaolaj, fél kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 6 tojás, vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Ökörfarok pörkölt (római recept)

    Hozzávalók: 1 ökörfarok, hasonló súlyú ökörfejhús, sonkaszalonna, sûrített paradicsom, zsír, hagyma, 1 sárgarépa, fokhagyma, petrezselyem, zeller, só, bors, fanyar vörösbor, víz.

  • Sajtos szalagtészta csõben sütve

    Hozzávalók: 30 dkg zöld szalagtészta, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek vaj, 45 dkg darált hús, 20 dkg paradicsompüré, 1,5 dl vörösbor, 2 babérlevél, 1 tk provence-i fûszer, só, bors, késhegynyi majoranna, kevés szerecsendió, 12 dkg reszelt sajt.

  • Ínyenc frankfurti leves

    Ínyenc frankfurti levesA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3 db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Bazsalikomos mártás

    2-3 vékony szelet húsos szalonnát fölaprítunk és 1 evõkanál olajon ropogósra, sütjük. Szûrõlapáttal kiemeljük, visszamaradó zsírjában, pedig felolvasztunk 2 dkg vajat. Ebben megfonnyasztunk fél fej reszelt vöröshagymát, majd 1 kiskanál liszttel meghintjük.

  • Fettucine kagylóval

    Hozzávalók: fél kg széles szalagtészta, 1 kanál extra vergine olaj, 4 ek vaj, 3 gerezd fokhagyma, 30 dkg csiperke, 1 csomó petrezselyemzöld, fél kg konzerv kagyló, só, bors.

  • Hal bormártással

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 1 fej vöröshagyma, só, babérlevél.

  • Lazac grillezve

    Lazac grillezveA petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajt megolvasztjuk,majd keverőtálban laposan kikeverjük,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a citromlevet és a petrezselymet,majd sóval borssal ízesítjük.Egy megfelelő méretű tálcát letakarunk a vajból rózsákat nyomunk rá,végül hűtőbe tesszük. A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével.Kevés olajjal,és fóliával lefedve kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a szeleteket enyhén sózzuk,borsozzuk a grillrácson mindkét oldalon átsütjük. A lazacszeletekre vajrózsát helyezünk és citromkarikával díszítve tálaljuk.

  • Lady Curzon leves

    Elöljáróban: Lady Curzon Lord Curzonnak, az indiai angol alkirálynak volt a felesége. Lord Curson politikai mûveket írt, a felesége ételrecepteket.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, tojás sárgája 4 db, tejföl 1/4 l, só 2 késh, ecet 2 dl, cukor 2 kocka.