rss
  • Baconos csirkemáj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkemáj
    - bacon
    - majoranna

    loading...

    Elkészítés:

    A csirkemájakat fûszerezzük majoránnával, majd mindegyiket vékony baconszeletekbe tekerjük, és fogvájóval átszúrjuk.

    Egy tûzálló tálba tesszük, és meleg sütõben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Casanova kávé

    Elõmelegített pohárba óvatosan beleöntöm a tojáslikõrt. Vigyázni kell, nehogy az ital a pohár belsõ felén végigcsurogjon. Közben 6 cl gyöngyözõen forró vízben elkeverem a nescafét, s ezt egy kávéskanál segítségével lassan ráöntöm a pohárban lévõ tojáslikõrre.

  • Lazacos burgonya recept

    Hozzávalók: 1 kg héjában fõtt burgonya, 1 doboz szardínia (lazactörzs), 4 evõkanál olaj, 30 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl.

  • Olasz gombasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen õrölt feketebors.

  • Tárkonyos-tejszínes raguleves

    Hozzávalók:

    30 dkg csirke- vagy pulykamell, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 3,5 dl tejszín, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, tárkony, csontleves vagy erõleves kocka, olaj

  • Banán-datolya torta

    Hozzávalók:

    12,5 dkg lágy vaj, 2 nagy tojás, 18 dkg méz, 1,5 dl író, 1 teáskanál vaníliaaroma, 3 érett banán, 2 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, 0,5 csésze barna cukor, 2 evõkanál holland kakaópor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál szegfûszeg, 0,25 teáskanál só, 1 csésze puha datolya, 1 csésze dió vagy pekándió

  • Házi sajtkészítés

    Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, elõbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségû friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.

  • Tepsis káposzta 1.

    Hozzávalók 4 személyre: sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 4 db csirkecomb, 1 kg vöröshagyma, dkg szalonna, 2 dl olaj, pirospaprika, szemesbors, babérlevél, só.

  • Acapulco csirke

    Hozzávalók: 70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, , 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erõs zöld paprika, 1/2 kk oregano, 1/4 kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej.

  • Sült zöldség

    Hozzávalók: 45 dkg paradicsom (lebörözve, kimagozva), 2 közepes cukkini, 1 kis padlizsán, 1-1 piros és sárga parika, kimagozva és felkockázva, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes hagyma kb. 2,5 cm-es darabokra vágva (lehet talán 2,7 cm is...), 3 evökanál oliva olaj, 1 marék friss bazsalikom levél, só és frissen örölt bors.

  • Ananászos muffin

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 22 dkg cukor, 3 dkg sütõpor (2 csomag), 1 cs. vaniliás cukor, 4 tojás, 0,5 dkg só, 6 dl tej, 3 ek. citromlé, 20 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 20 dkg friss ananász.

  • Libamáj római tálban

    Hozzávalók 4 személyre: Kb. 70 dkg hízott libamáj, 1 kg bõrös libaháj, 3 dl tej, só, vegeta.

  • Grillsajtos tojássaláta

    Hozzávalók 4 személyre:5 db tojás, 2 csomag Gici grillsajt, kevés olaj, 150g csemege uborka,1 csomag újhagyma, só, fehér bors, porcukor, 1 pohár kefir, fél citrom leve,1 kávéskanál csípõs mustár. Díszítéshez: salátalevél, paradicsom, petrezselyemzöld.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor, petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Kelkáposzta-fõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1 db zöldségleves-kocka, 5 db aszalt sárgabarack, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál tejföl.

  • Almás csigafánk

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 db alma 4 dkg élesztõ, 2 dl tej,4 evõkanál cukor 1 citrom, 1 kiskanál fahéj, 4 tojássárgája, csipetnyi só, 6 dkg vaj, a sütéshez: étolaj, a fánk tetejére: fahéjas porcukor;

  • Tarhonyás lecsós pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csípõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Klasszikus zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott zöldpetrezselyem.

  • Baklava

    Hozzávalók: 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mandula, 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mogyoró, 4 dl méz, 30 dkg habosra felvert vaj, 2 dl víz, 6 db kész réteslap, +1 dl méz, 5 dkg pörkölt mandulavagdalék, vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Mazsolás mák recept

    Hozzávalók: 10 dkg finomra darált mák, 5 dkg mazsola, 2-3 evõkanál méz, másfél dl tej, 2 evõkanál sárgabarackíz, csipet só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj;

loading...