rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Baconos csirkemáj

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkemáj
    - bacon
    - majoranna

    Elkészítés:

    A csirkemájakat fûszerezzük majoránnával, majd mindegyiket vékony baconszeletekbe tekerjük, és fogvájóval átszúrjuk.

    Egy tûzálló tálba tesszük, és meleg sütõben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Rakott édeskáposzta

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édeskáposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors.

  • Fóliás csirkerszárnyak

    Hozzávalók: 80 dkg csirkeszárny, 60 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg grillfûszerkeverék, 0,5 dl étolaj, só.

  • Sonkás kifli

    Hozzávalók: A tésztához: 200 g liszt, 100 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 100 ml tejföl. A töltelékhez: 150 g sonka, 50 g vaj, pirosarany, só, köménymag.

  • Velõs-gombás pacalpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 20 dkg szeletelt gomba, 2 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 ek zsír, vagy olaj, késhegynyi bors, só, 20 dkg sertésvelõ.

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg marhacomb, 2 fej vöröshagyma, 2 szelet ujnyi vastag füstölt szalonna, 2 db zöldalma, száraz vörösbor, 1 db paradicsom, 1 paprika, 2 evõkanál zsiradék, só, bors, Vegeta, pirospaprika, víz, babérlevél.

  • Eredeti erdélyi töltött káposzta

    Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 50 dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús), 50 dkg nyers füstölt oldalas, 50 dkg dagadó, 3 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, 2 kg savanyú, aprókáposzta, 10 db savanyú káposztalevél, 10 dkg rizs, 1 kisfej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 8 dl tejföl, ízlés szerint õrölt fekete bors, só;

  • Almás-sajtos rakott tészta

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 3 db alma, 20 dkg füstölt sajt, 10 dkg bacon, 2 dl tejföl, só, bors, liszt.

  • Szárazbab-fõzelék

    40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet. A babot egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk, majd másnap, a vízzel felöntött áztatóvízben tesszük fel fõni.

  • Curry-szószos húsgombócok

    Curry-szószos húsgombócokA darált húsból, a nagyon apróra vágott hagymával, a felvert tojásokkal, a zsemlemorzsával, petrezselyemmel, a sóval és borssal fasírt masszát készítünk. Kigombócozzuk, és forró olajban megsütjük, majd egy tűzálló edénybe szedjük. A visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, a curryt. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük a borral és a húslével. Sűrű mártássá forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A gombócokra borítjuk, majd 10 percig ebben a mártásban főzzük a fasírtgolyókat. Gombás párolt rizzsel tálaljuk.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Amerikai padlizsánsaláta

    Hozzávalók: 2 szép padlizsán, 3 szem bors, 1 babérlevél, 1 csokor kapor, só. A mártáshoz: borral hígított 10 százalékos ecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött bors, kávéskanál majoránna, egy csapott kávéskanál bazsalikom, egy csapott kávéskanál só.

  • Kétszínû keksz

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 3 evõkanál kakaópor.

  • Karalábéfõzelék

    1 kg zsenge karalábét hámozzunk meg, majd megmosva káposztareszelõn reszeljük le. Keverjünk hozzá 1 evõkanál apróra vágott petrezselymet, és 1 evõkanál étolajon dinszteljük pár percig. Utána öntsünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje, adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és fedõ alatt fõzzük max. fél óráig, amíg megpuhul.

  • Rakott túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg csusza tészta, 50 dkg túró, 4 dl tejföl, szalonna, só.

  • Húsos makaróni

    Hozzávalók: 25 dkg darált hús, 2-3 evõkanál ketchup, 2 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 dl paradicsomlé, 1 fél zöldpaprika, 30 dkg száraztészta, só, bors, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg parmezán);

  • Olasz tatár

    Hozzávalók: 20 dkg bélszín, vagy hátszín, 1 tojássárgája, 1 ek apróra vágott hagyma, 1/2 ek citromlé, 1 ek olivaolaj, 1 kk só, 1/2 ek apróra vágott zöldpetrezselyem, 1/2 kk mustár, 2 ek ketchup, 5 szem kapribogyó (összevágva), 5 csepp Tabasco, bors, paprika.

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.