rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Epres-csokis muffin

  • Share on Tumblr

    Epres-csokis muffinA sütőt előmelegítjük 180°C-ra és muffin papírral kibéleljük a muffin ütőnket vagy előkészítjük a szilikonos muffin formákat. A vajat megolvasztjuk, majd várunk kicsit, hogy hűljön. Ezután hozzákavarjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet, sót, sütőport, cukrot, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos vajas masszához. A csokit és az epret apró kockákra vágjuk. A csokit hozzákavarjuk a masszához, az epret pedig egy evőkanálnyi lisztben megforgatjuk mielőtt szintén hozzákevernénk a muffin tésztához, hogy ne süllyedjen el sütés közben.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Előmelegített sütőben körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Hozzávalók:

    - 110 g vaj
    - 2,4 dl tej
    - 2 tojás
    - 270 g liszt
    - 150 g cukor
    - 4 teáskanál sütőpor
    - 1/2 teáskanál só
    - 1 csésze eper (1 evőkanál liszt)
    - 10 dkg étcsoki


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Keménymagos, vagy rántottleves

    Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.

  • Fûszeres mézeskalács

    Hozzávalók:

    10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 kk gyömbér, szegfûszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa.

  • Ananász mandulával

    Hozzávalók: 2 evõkanál szeletelt mandula, 4 karika ananász, fél citrom, 2 evõkanál méz.

  • Vaniliashake

    Hozzávalók: 4 gombóc vaniliafagylalt, 2 dl tej, 2 ek cukor.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók:

    4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma
    mártáshoz: 1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret) 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kockára vágott paradicsom, 1 kanál madrasi curry, 1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél, 30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém

  • Burgonyasaláta sütõtökkel

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt burgonya, 40 dkg sütõtök, 4 dl kefir, 2 savanyú alma, 1 lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 tk. paradicsompüré, 1 tk. só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Cézár saláta

    Sokféle saláta fut Cézár néven. Ez az a recept, ami szerint 1924-ben a mexikói Tijuana-ban Cesare Cardini étteremében elkészítették a salátát, miután egy nyári hétvégén kifogytak egyes alapanyagok.

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Hagymafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg hagyma
    - 1 ek. olaj
    - 1 ek. liszt
    - 1,5 dl fehérbor
    - 1,5 dl erõleves
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk. majoránna
    - só, bors
    - csipetnyi szerecsendió

  • Tojássaláta joghurtosan

    Hozzávalók:

    - 5 db tojás (keményre fõzve)
    - 6 ek joghurt
    - 3 ek majonéz
    - 1 ek mustár
    - 1 tk magos mustár
    - 1 tk szezámmag
    - só, bors
    - 3 csepp édesítõ
    - 1 csipet kurkuma
    - 1 tk csemege paprikakrém
    - 3 dkg petrezselyemzöld

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1kg alma, 8 dkg margarin, 2 db tojás, 20 dkg búzadara, 2 dl tej, cukor ízlés szerint, csipet só, zsemlemorzsa, fahéjas cukor.

  • Francia sárgadinnye leves

    Hozzávalók: 1 kg érett sárgadinnye, 2 evõkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel), 2 dl tejföl, ½ kávéskanál kakukkfû, ½ kávéskanál õrölt szerecsendió, csipetnyi õrölt feketebors, só.

  • Hagymás dödölle

    Hozzávalók:

    1,2 kg burgonya, 4 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg liszt, 8 evõkanál olaj, feketebors, só

  • Egészben sült, töltött csirke

    Egészben sült, töltött csirkeMár a tisztításnál ügyeljünk arra, hogy bőre szét ne szakadjon! Kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb- és a mellehúsától. A csirkét kívül- belül gyengén besózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét, a nyerj tojást, sót, borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, amíg a bőr fel van nyitva, vagy a csirke hasüregébe nyomkodjuk, a nyílást a végén összetűzve.

  • Görög húsvéti leves

    Hozzávalók: 1 bárány máj, tüdõ, szív, 10 dkg rizs, 5 dkg vaj, 2 hagyma, 2 tojássárgája, 1 citrom, 1 csokor kapor, bors, só.

  • Good Morning koktél

    Hozzávalók: 2 EK Nesquick, vagy más instant kakaópor, 1 dl tej, 1/2 dl piros szõlõlé, 1/2 dl narancslé, 1 tojássárgája, néhány szem piros szõlõ, vékony narancsszelet.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók:

    1 fej fehérkáposzta, 50 dkg darált hús, 2 hagyma, 1 paradicsom, 10 dkg rizs, só, bors

  • Paprika-paradicsom saláta

    Hozzávalók: 3 paradicsomprika (pritaminpaprika), fél kg paradicsom, fél tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.

  • Egresmártás

    A megtisztított egrest, a cukrot és a fûszereket kevés vízben fõni tesszük, s amikor már majdnem puha, a tojásfehérjébõl habot verünk, lazán elkeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd a forró egrest beleszedjük. Jól összekeverjük, hidegen és melegen is tálalhatjuk.

  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...