rss
  • Epres-csokis muffin

  • Share on Tumblr

    Epres-csokis muffinA sütőt előmelegítjük 180°C-ra és muffin papírral kibéleljük a muffin ütőnket vagy előkészítjük a szilikonos muffin formákat. A vajat megolvasztjuk, majd várunk kicsit, hogy hűljön. Ezután hozzákavarjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet, sót, sütőport, cukrot, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos vajas masszához. A csokit és az epret apró kockákra vágjuk. A csokit hozzákavarjuk a masszához, az epret pedig egy evőkanálnyi lisztben megforgatjuk mielőtt szintén hozzákevernénk a muffin tésztához, hogy ne süllyedjen el sütés közben.

    Előmelegített sütőben körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Hozzávalók:

    - 110 g vaj
    - 2,4 dl tej
    - 2 tojás
    - 270 g liszt
    - 150 g cukor
    - 4 teáskanál sütőpor
    - 1/2 teáskanál só
    - 1 csésze eper (1 evőkanál liszt)
    - 10 dkg étcsoki


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi csokis keksz

    Házi csokis kekszMelegítsük elő a sütőt 140-150 Celsius fokosra. A cukrot kavarjuk el a vajjal, a vaníliával, a tojásokkal, majd evőkanalanként adagolva vegyítssük el benne a liszttel elkevert sót, sütőport és szódabikarbónát. Keverjük az egész masszát simára a vízzel, végül szórjuk a tésztába a csokidarabocskákat is. A kemény tésztából formázzunk egy evőkanál segítségével kerek kekszeket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Helyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe kb. 15 percre. A sütemény akkor készült el, ha sárgásbarna színt kap. Reggelire illetve napközbeni nassolni valónak is kiváló.

  • Gombaszószos töltött burgonya

    Gombaszószos töltött burgonyaAz apróra vágott hagymát az olajon kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, kevés víz hozzáadásával, megpároljuk, majd hozzákeverünk 1 felvert tojást, hogy összefogja a masszát. A hámozott nyers burgonyát karalábévájóval kifúrjuk, majd megtöltjük a darált hússal. Egy edénybe lerakjuk a krumpliból kivájt korongokat, ezekre helyezzük a töltött krumplit, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, amennyiben a krumpli megfő. A megmaradt olajon megpároljuk a gombát, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis olajat, fűszerezzük.

  • Almás málnaital

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 dl almalé, 6 dl vörös szõlõlé, 3 dl ásványvíz, jégkása, 4 hurkapálca, 10 dkg málna, 1 vékony gerezdekre vágott alma, friss mentalevél.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Körtelves

    Hozzávalók:

    - 1 kg körte
    - víz, amennyi ellepi
    - 1 dl fehérbor
    - 1 dl tejszín
    - kevés barnacukor
    - kevés citromlé
    - õrölt gyömbér
    - õrölt fahéj
    - õrölt szerecsendió
    - 2 szegfûszeg

    A galuskákhoz:

    - 25 dkg túró
    - 5 dkg búzadara
    - 2 tojás
    - 2 dkg vaj
    - só
    - 1-2 tk. cukor

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 50 dkg apró hús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Fokhagymás hústekercs

    Hozzávalók: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.

  • Káposztás-kolbászos nokedli

    Hozzávalók 4 személyre: 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 db vöröshagyma, 30 dkg füstölt kolbász, ízlés szerint õrölt bors, 30 dkg savanyú káposzta, 1 dl fehérbor, 2 db tojás, 60 dkg finom liszt.

  • Banán turmix

    Hozzávalók: 2 db. banán, 1 db. tojás, kb.3/4 l. tej, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evõkanál cukor.

  • Ananász-kávé

    Hozzávalók: 1/2 l erõs kávé, 4 ek dobozos ananász, 1/8 l ananászlé, 1 kis csomag vaniliafagyi.

  • Alma-narancs zselé

    Hozzávalók: 2 kg alma, 4 narancs, 1 kg cukor, 2 dl víz.

  • Asztúriai sólet (Fabada Asturiana)

    Hozzávalók: 50 dkg nagy szemû fehér bab, 25 dkg füstölt sertésoldalas, 25 dkg csontos marharostélyos, 1 kisméretû füstölt csülök, esetleg még egy sertésláb, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 20 dkg paprikás lángolt kolbász, 20 dkg debreceni kolbász, 1-2 babérlevél, 1 csõ hegyes pirosra színezõdött zöldpaprika, egy kevés só, törött bors.

  • Halkrém

    Az olajoshalat, rámat, mokkáskanálnyi citromlével habosra keverjük .

  • A királynõ kalácsa

    Hozzávalók (egy 30 cm hosszú 2 liter térfogatú sütõformához): A tésztához: 15 dkg Rama margarin, 10 dkg mazsola, 10 dkg cukrozott citromhéj, 2 evõkanál rum, 27,5 dkg porcukor, fél teáskanál reszelt citromhéj, 9 db tojás, 27,5 dkg liszt, Rama margarin a sütõforma kikenéséhez.

  • Báránycomb pékné módra

    Hozzávalók: 1 báránycomb, 1 kg burgonya, 2 nagy fej hagyma, 1 dl olaj.

  • Csirkemáj-pástétom

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint.

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Zalai sós bukta

    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 18 dkg vaj, fél csomag sütõpor (10 gramm), 2 tojássárga, kevés tejföl, mokkáskanálnyi só.

  • 10 perces fánk

    Elkészítés: Az összes hozzávalót jól összekeverjük.

    Öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba evõkanál segítségével golyókat szaggatunk belõle, és végül aranybarnára sütjük. Porcukorral, lekvárral, csokikrémmel, bármivel nagyon finom!

  • Gomba mártás

    Megtisztított gombát apróra vágjuk, zsírban puhára pároljuk, egy kanál lisztet hintünk rá s ha evvel együtt jól felforrt, húslevessel ...