rss
  • Epres-csokis muffin

  • Share on Tumblr

    Epres-csokis muffinA sütőt előmelegítjük 180°C-ra és muffin papírral kibéleljük a muffin ütőnket vagy előkészítjük a szilikonos muffin formákat. A vajat megolvasztjuk, majd várunk kicsit, hogy hűljön. Ezután hozzákavarjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet, sót, sütőport, cukrot, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos vajas masszához. A csokit és az epret apró kockákra vágjuk. A csokit hozzákavarjuk a masszához, az epret pedig egy evőkanálnyi lisztben megforgatjuk mielőtt szintén hozzákevernénk a muffin tésztához, hogy ne süllyedjen el sütés közben.

    Előmelegített sütőben körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Hozzávalók:

    - 110 g vaj
    - 2,4 dl tej
    - 2 tojás
    - 270 g liszt
    - 150 g cukor
    - 4 teáskanál sütőpor
    - 1/2 teáskanál só
    - 1 csésze eper (1 evőkanál liszt)
    - 10 dkg étcsoki


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cikóriasaláta füstölt pisztránggal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 fej cikória, 2 alma, fél citrom kifacsart leve, 2 ek. áfonyabefõtt, 1 ek. margarin, 2 ek. vörösborecet, só, bors, 2 ek. dióolaj, 200 g füstölt pisztrángfilé, néhány levél zöldsaláta ízlés szerint.

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

  • Vegyes leves

    Hozzávalók: fél kg karalábé (nem fás!), fél kg fejtett zöldborsó, 3 ek olaj, só, cukor, pirospaprika, jó adag csipetke (1 tojás, maréknyi liszt, csipetnyi só), vágott petrezselyemzöld, 1 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt.

  • Laskagomba leves

    Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, fél szál póréhagyma, só, bors, 1 liter húsleves, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 evõkanál vaj.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók:

    1 kisebb vöröshagyma, 2 kis gerezd fokhagyma, 2-3 zsenge karalábé, 3 ek.olaj, pici só, ételízesítõ, 2 dl tejföl, 1 ek.liszt, zsemle vagy levesgyöngy, petrezselyemzöld

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Gombás káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 30 dkg gomba, 25 dkg fõtt füstölt tarja (vagy sonka), 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 birsalma (vagy savanyú alma), 3 dl tejföl, só, õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 babérlevél, csipetnyi cukor.

  • Betyár zöldbableves bográcsban

    Hozzávalók 8 személyre: 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt tarja, 1-1 db zöldpaprika és paradicsom, 50 dkg zöldbab, 15 dkg tarhonya, 1 hegyes erõs paprika, 1 evõkanál pirospaprika, só, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejföl, 2 evõkanál liszt.

  • Sóskaleves, buggyantott tojással

    Hozzávalók: 600 g sóskapüré, 50 g vaj, 30 g liszt, 2 dl tejföl, cukor, só, 4 db friss tojás;

  • Milánói spagetti

    Hozzávalók: 50 dkg spagetti tészta, olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kg darált hús, só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfû, 1 kk. cukor, csipet fahéj, 5 evõkanál paradicsompüré, 10-15 dkg reszelt sajt /Trappista/.

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Baconos gombás kalács

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 g élesztõpor vagy 2,5 dkg friss élesztõ, 1 teáskanál só, 1 evõkanál cukor, 3 - 3,5 dl tej (a liszt minõségétõl függõen), 1 tojás sárgája, olaj, bacon, gomba, olajbogyó, egy kevés sajt, 1 tojás.

  • Citromos csirkemellek

    Citromos csirkemellekÉles késsel vágjuk be mindegyik csirkemellet két három helyen. Egy lapos tálban keverjük össze a mézet, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt és a feketeborsot. Mártsuk a filék mindkét oldalát a mázba. Hagyjuk pácolódni 30 percig, de még jobb, ha egy éjszakán át. Melegítsük a sütőt 220 fokra. Tegyük a burgonyát és a csirkét lapos tepsibe, és ha maradt még a pácléből, csurgassuk rá. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul és csirke megsül. Brokkolival és a tepsiben lévő pecsenyelével tálaljuk.

  • Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

    Elõkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában megfõzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval.

  • Lady Curzon leves

    Elöljáróban: Lady Curzon Lord Curzonnak, az indiai angol alkirálynak volt a felesége. Lord Curson politikai mûveket írt, a felesége ételrecepteket.

  • Fish and chips

    Hozzávalók: napraforgóolaj bõven (magas falú edény fele), 300 g liszt, 300 g tõkehalfilé (lehet fagyasztott is), 1 csomag sütõpor, 2 doboz (1 liter) sör, 500 g fagyasztott sült burgonya, só, bors.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, törött bors, ízlés szerint só.

  • Stefánia rizs

    A répákat vágd apró kockákra és a finomra metélt petrezselyemmel párold meg vajon. A zöldborsót fõzd puhára, a tojást pedig keményre.

  • Marhahúsos makaróni

    Marhahúsos makaróniAz apróra vágott vöröshagymát a forró olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, cukorral, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd terítsük el az aljában a tészta felét, simítsuk rá a mártásos húst, majd borítsuk be a maradék tésztával. A tetejére szórjunk bőven reszelt sajtot és azt csepegtessük meg kevés olvasztott vajjal.