rss
  • Epres-csokis muffin

  • Share on Tumblr

    Epres-csokis muffinA sütőt előmelegítjük 180°C-ra és muffin papírral kibéleljük a muffin ütőnket vagy előkészítjük a szilikonos muffin formákat. A vajat megolvasztjuk, majd várunk kicsit, hogy hűljön. Ezután hozzákavarjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet, sót, sütőport, cukrot, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos vajas masszához. A csokit és az epret apró kockákra vágjuk. A csokit hozzákavarjuk a masszához, az epret pedig egy evőkanálnyi lisztben megforgatjuk mielőtt szintén hozzákevernénk a muffin tésztához, hogy ne süllyedjen el sütés közben.

    loading...

    Előmelegített sütőben körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Hozzávalók:

    - 110 g vaj
    - 2,4 dl tej
    - 2 tojás
    - 270 g liszt
    - 150 g cukor
    - 4 teáskanál sütőpor
    - 1/2 teáskanál só
    - 1 csésze eper (1 evőkanál liszt)
    - 10 dkg étcsoki


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Berlini fánk borsodóval

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, csipet só, 1 mokkáskanál cukor, 25 dkg durvára vágott mandula, vaníliás porcukor.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Cukkinis csirkemell

    Hozzávalók:

    4 db. csirkemell, 1 nagy fej hagyma, 40 dkg paradicsom, 80 dkg cukkini, só, bors, bazsalikom, reszelt sajt, vaj

  • Szalonnás pulyakmáj

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamáj (szív nélkül), 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 kupica konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, csipetnyi pástétomfûszer, kedvünk szerint só és törött fekete bors.

  • Spaghetti alle vongole

    Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 3 ek extra szûz olíva olaj, 40 dkg spagetti, 25 dkg kagyló (tisztított), 10-15 dkg hagyma, 30 ml tej, 1 db peperoncino paprika, 1 csipet só, 1 csipet bors (õrölt).

  • Spenótos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    - 1.5 liter zöldségalaplé
    - 5 dkg kukoricadara
    - 3 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg bébispenót
    - só, bors

  • Palacsintaforgács

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 3 dl tej, 15-20 dkg finomliszt, 1 dl szódavíz, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi sütõpor;

  • Erdélyi tüdõs hurka

    Hozzávalók: 1 kg máj, fél kg háj, 1 kg tüdõ, 30 dkg tejben fõtt rizs, só, bors, szegfûbors, borsikafû.

  • Kelbimbó leves

    Kelbimbó levesA répát-zöldséget megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a kelbimbót alaposan megmossuk, megtisztítjuk, a petrezselyem zöldet felaprítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, adunk hozzá 1 teáskanálőrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Kb. 1 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket majd a kelbimbót is. Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet. Ha puhára főttek benne a zöldségek, a petrezselymet hozzáadjuk, és forralunk rajta egyet. A végén ízlés szerint tejszín is önthető hozzá.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Zöldséges rakott tészta

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 3 paradicsom, 1 szál póréhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, szerecsendió, 25 dkg sajt reszelve, 2 ek. olaj, 10 dkg forrázott sárgarépa, 10 dkg cukkini, 2 tojássárgája.

  • Ördögpirula

    ÖrdögpirulaA vizet a vajjal , sóval, 1 dkg cukorral főzzük. Ha forr, a lisztet folytonos kavarással belefőzzük, és addig keverjük míg az edénytől elválik. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. 4 egész tojást és 2 tojás sárgáját egyenként belekeverünk, egyenként 4-5 perces keveréssel. A tepsit vékonyan kizsírozzuk, és a masszát fél cm vastagságúra elkenjük. A diót 10 dkg cukorral és a rummal összekeverjük, és a 40 szem kimagozott meggyet ezzel megtöltjük. Az így megtöltött meggyszemeket egymástól olyan távolságra rakjuk a tésztára, hogy kockára vagdosva gombóccá lehessen alakítani.

  • Túrós-kapros rakott tészta

    Hozzávalók: 25 dkg túró, fél kg fõtt tészta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó kapor, 3 tojás, 1 pohár tejföl, só.

  • Gyors ananászleves

    Gyors ananászlevesAz ananászt megpucoljuk, feldaraboljuk, (ha konzerv, akkor a levével együtt mehet az edénybe) kevés vizet rakunk az edénybe és a kockára vágott ananászt beletesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 5 percet főzzük, (nem kell agyonfőzni!) majd a tejszínbe belerakjuk a pudingport és besűrítjük vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk. Bár ezekben a nyári napokban inkább hidegen ajánlott, legalább kicsit hűti a szervezetet.

  • Babapiskótás

    Hozzávalók: 6-7 tojásból piskóta, baracklekvár, 4 személyes kávé, 1 dl rum, babapiskóta.
    Krém: 20 dkg vaj, 5 tojás, 25 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Lazacsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg füstölt lazac, 1 citrom, 1 narancs, 2 ek olaj, só, 1 kk petrezselyem, 1 kk porcukor.

  • Marton Levente: Konyhanyelv

    Egy könyv, amely új stílust teremt.

    A több, mint száz receptet közreadó, ínycsiklandó fotókkal fûszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötõ írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk idõrõl, együttlétrõl, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nõk Lapja fõszerkesztõje)

  • Padlizsánkrém

    A padlizsánt egészben megsütöm a gázlángra helyezett lángelosztó szitán, vagy egyenként a gázrózsán. Jó elõtte megszurkálni, mert néha érdekes dolgokat mûvel a héja alatt keletkezõ gõz, és ugyancsak jó sütés közben forgatni.

  • Hagymás burgonyafelfújt

    Hozzávalók: 3/4 kg burgonya, 3 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 3 db tojás, 3 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál vaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta.

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj.

loading...