rss
  • Sajttal sonkával töltött karaj rántva

  • Share on Tumblr

    Sajttal sonkával töltött karaj rántvaA hússzeleteket szétnyitjuk, deszkán alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk, egyik felükre egy szelet sonkát és egy szelet trappista sajtot teszünk, lehet beletenni egy vékony szelet füstölt sajtot is, hogy még jobb ízt adjon neki. Ráhajtjuk a hús másik felét, széleit bekenjük egy kevés tojásfehérjével, hogy összeragadjon. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban, kis lángon, lassan szép pirosra sütjük. Lassan süssük, hogy a dupla hússzelet átsüljön. Forrón, frissen sült burgonyával tálaljuk.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 4 dupla szelet karaj
    - 4 szelet sajt
    - 4 szelet sonka
    - liszt
    - 2 tojás
    - zsemlemorzsa
    - 2 dl olaj
    - só
    - bors



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egres rumban

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

  • Sonkás-gombás pizza (Pizza prosciutto e funghi)

    Hozzávalók: 15-20 deka finomra szelt fõtt sonka, 20 dkg szeletelt csiperkegomba, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella.

  • Aranygaluska - kakaósan - vaníliasodóval

    Hozzávalók: 65 dkg liszt, 3 dl tej, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, csipetnyi só, 4 tojás sárgája, 10 dkg olvasztott margarin, 1 narancs reszelt héja, 5 dkg élesztõ. A szóráshoz: 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kakaópor, és 1 ek. õrölt fahéj keveréke. Kenéshez: 20 dkg olvasztott margarin. Vaníliasodóhoz: 1,2 l tej, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. vaníliás cukor, 8 tojás, 20 dkg porcukor.

  • Sonkás kifli

    18 deka liszttel, 12 deka vajjal, kevés sóval, 1 tojás és 1-2 kanál tejfellel tésztát gyúrunk.

  • Majonézes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 középnagyságú cukordinnye, 15 dkg eidami sajt 1 cm-es kockákra vágva, 1 tcs. darabolt ananász (konzerv), 6 ek. majonéz, 1 ek. friss mentalevél.

  • Palócleves

    Hozzávalók: 40 dkg birkalapocka, 30 dkg burgonya, 30 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 kanálnyi finomliszt, 5 dkg zsír, só, paprika, kömény, kapor, babérlevél, 1 pohár tejföl.

  • Tejesszelet

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 3 evõkanál víz
    - 25 dkg étcsokoládé
    - 8 dkg margarin

    A krémhez

    - 8 dl habtejszín
    - 3,75 dkg zselatin
    - 3,75 dl tej
    - 5 csomag vanilliáscukor
    - 5 evõkanál kristálycukor

    A tepsi kikenéséhez

    - finomliszt
    - margarin

    A tésztához

    - 1 csapott kiskanál mézes sütemény fûszerkeverék
    - 1 csomag sütõpor
    - 4 dkg kakaópor
    - 30 dkg finomliszt
    - 6 evõkanál víz
    - 20 dkg kristálycukor
    - 8 tojás
    - 8 dkg margarin

  • Uborkasaláta

    A meghámozott uborkát uborkagyalun meggyaluljuk, utána besózzuk és egy negyedóráig betakarva állni hagyjuk.

  • Tarkabab-gulyás

    Hozzávalók:

    25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só

  • Öreg tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg - nem gömbölyû - tarhonya, 15 dkg szalonna, 1 dl olaj, 1 kg krumpli
    pirospaprika, a pikáns ízek kedvelõinek erõspaprika.

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, fél liternyi tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 40 dk liszt, 10 dk reszelt sajt, 2 kk. só 1 mk szódabikarbóna, 25 dk Liga,
    1 ek tejföl, 2 sárgája.

  • Medvehagyma fõzelék

    Hozzávalók:

    - csirkemell
    - só
    - gyros fûszerkeverék
    - medvehagyma
    - liszt
    - olaj
    - víz vagy tej
    - ételízesítõ

  • Frankfurti leves

    Frankfurti levesA kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.

  • Olasz csirke

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak combból vagy csirkemellbõl is, 1 hagyma, 4 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál liszt, 2 evõkanál vaj vagy margarin, 12 olívabogyó, 1 csomó petrezselyem, 1 dl bor, só, õrölt bors.

  • Csíkos, kakaós kalács

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 5,5 dl tej, 10 dkg élesztõ, 3 tojás sárgája, 15 dkg olvasztott margarin, 20 dkg porcukor, csipetnyi só. A kakaós részhez: 3 ek kakaó, 2 ek. olvasztott margarin. Töltelék: 8 dkg margarin, 8 ek. Nutella, ízlés szerint kb 10 ek. Nesquick kakaópor, és 4 tk. õrölt fahéj keveréke, 10 dkg mazsola. A tetejére: 1 felvert tojás.

  • Pizza Margherita

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, egy kis csomó bazsalikom, 30 dkg mozzarella, 4 ek frissen reszelt pecorino, vagy parmezán, 70 dkg hámozott húsos paradicsom, 5 ek olivaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Sonkás rúd

    Hozzávalók:

    1 csomag mexikói zöldségkeverék (450g.), 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 16 dkg majonéz, mustár, bors, citromlé, 3 púpozott evõkanál zselatin, 5 db szép téglalapalakú gépsonka, 6 db kemény tojás

  • Sütõben grillezett tonhal

    Hozzávalók: 4 szelet tonhal, 2 babérlevél, 1 citrom 6 evôkanál olaj 1 evõkanál apróra vágott oreganó 3 evõkanál (konzerv) kapribogyó õrölt bors só.

loading...