2024.04.25. - Márk

Töltött csirkemell rántva

Töltött csirkemell rántva
Töltött csirkemell rántvaA 3 tojást keményre főzzük. A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk. A keményre főtt tojások héját eltávolítjuk, fokhagymatörőn átnyomjuk. A sonkát apróra vágjuk és azt is a törőn átnyomjuk. A zöldlevelet alaposan megtisztítjuk, összevágjuk. Egy tálban a tojáshoz keverjük a sonkát, a zöldlevelet. Beleütünk egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. A melleket összepárosítjuk, 2-2 közel egyforma alakút és méretűt választunk. A tölteléket elosztjuk a 3 mellen és a másik 3 szelettel befedjük. A széleiket kicsit összenyomkodjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

3 tányért készítünk, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojást egy villával kicsit felverjük és a harmadikba a zsemlemorzsát szórjuk. A megtöltött húsokat jól összefogva a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk. Az olajat felforrósítjuk és a húsok mindkét oldalát mérsékelt lángon kb. 15 perc alatt barnára sütjük.

Hozzávalók:

- 6 szelet csirkemell filé
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- olaj

Töltelékhez:

- 4 db tojás
- 10 dkg csirkemell sonka
- 1 csokor petrezselyemzöld
- bors
- só
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!