rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Baranyai töltött káposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 8-10 savanyú káposzta levél, 3 evõkanál olaj vagy 5 dkg zsír, só, törött bors, pirospaprika, vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, 1 tojás.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, hagymát, sót, borsot és összegyúrjuk. Káposztalevélbe csavarjuk. A vöröshagymát olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával és ráterítjük a káposzta felét. Rátesszük a tölteléket és befedjük káposztával. Vizet öntünk alá. Tejföllel kínáljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Illatos csirkeragu

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evõkanál cukor, 3-4 evõkanál olívaolaj;

  • Mézes álom

    Hozzávalók: 4 filter Pickwick Hangulatok: Derûs ébredés tea, két tojássárgája, egy kevés méz.

  • Spárgás omlett

    Hozzávalók (4 személyre):

    6 tojás, 2-3 db kockasajt, lehetõleg zöldfûszeres, 1/2 csomag fagyasztott spárga vagy 200 g friss párolva, 1 evõkanál olívaolaj, hagyma, kis petrezselyem

  • Svéd alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.

  • Tepsis burgonya LUPO módra

    Hozzávalók: burgonya, sertéstarja, füstölt szalonna ill. bacon, vöröshagyma, tejföl, sajt, margarin, vegeta, liszt.

  • Sand Dance

    Hozzávalók: 5 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl Cherry Brandy, 6 cl áfonyalé, jég.

  • Babos kacsa oldalassal

    Hozzávalók: Fél kiló fehér bab, 1 vöröshagyma, 2 szem szegfûszeg, egy csokorra való vegyes leveszöldség, 10 dkg bõrös szalonna, 40 dkg füstölt sertésoldalas, 4 kacsa alsócomb, 4 debreceni, 2 gerezd fokhagyma, l vöröshagyma, 5 dkg libazsír, só, bors.

  • Gombás rakott hal

    Egy vöröshagymát apróra vágunk, és a tûzhelyen olajon megfuttatjuk, majd megpárolunk benne 25 dkg felszeletelt gombát.

  • Csülök Pékné módra

    Csülköt felteszem fõni, fûszeres (só, bors, ízlés szerint). Egészen pontosan felteszem a vizet melegedni, amikor forr, akkor beledobom a csülköt. Ez azért fontos, mert így a külseje hirtelen "bezáródik" és az íze benne marad.

  • Szarvasszeletek villa franca modra

    Hozzavalok:
    800 g kicsontozott szarvasgerinc,
    1 evokanal mustar,
    2 dl olaj,
    2 dl szaraz vorosbor,
    50 g fustolt szalonna,
    1 kis fej hagyma,
    400 g erdei gomba,
    1 nagy csokor petrezselyem,
    4 tojas,
    2 evokanal paradicsompure,
    1 kaveskanal liszt,
    so, bors, 1-1 mokkaskanal majoranna es kakukkfu,
    ribizli vagy szilvabefott

  • Ponty sörben pácolva

    Hozzávalók: 4 szelet pontyfilé, 2 fej lila hagyma, 2 szál zellerzöld, szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 2 dkg vaj, 3 dl sör, 2 evõkanál fûszeres ketchup és só;

  • Tápláni sonkás csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált fõtt sonka, 3 ekanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 1 üveg passzírozott paradicsom, 3 tojássárgája, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, 3 ekanál liszt, 1 dl tej, 2 ekanál tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, õrölt bors, 1 kávéskanál majoranna, 1 kávéskanál õrölt kömény.

  • Matrózkolbász

    Hozzávalók: 40 dkg levesben fõtt sertéshús (csont nélkül), fél citrom reszelt héja, kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál szardellapaszta, 2 db egész tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 mokkáskanál csípõs pirospaprika, ugyanennyi édes pirospaprika, fél dl sör, mokkáskanálnyi törött fekete bors, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Tejfölös csirkeszelet

    Tejfölös csirkeszeletA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és forró olajon mindkét felüket pirosra sütjük. Közben felteszünk körülbelül két liter vizet forrni, amelybe teáskanálnyi ételízesítőt és három darab babérlevelet dobunk. Ha a húsok megsültek, a vízben teljesen puhára főzzük. Ez hozzávetőlegesen 30-40 percet vesz igénybe. Ezután a forró vízhez adjuk a tíz evőkanál prézlit, 1 evőkanál búzadarát és a tejföllel elkevert mustárt. Tíz percig összefőzzük, a prézlitől és a darától sűrű, szaftos lesz. (Aki szereti, az tehet bele egy kis gombát is a szószba.)

  • Tejszines spenótos tészta

    Hozzávalók: 1/2 doboz mirelit leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk vaj, 1 kispohár fõzõtejszín, só, bors ízlés szerint, durumtészta (amennyit megeszel);

  • Francia mákos

    Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 35 dkg kristálycukor, 6 evõkanál víz, 25 dkg liszt, 10 dkg mák (egészben nem darálva!), 2 sütõpor.

  • Fóliában sült zöldséges csirke

    1 adagnak minõsül, igény szerint sokszorozható: Egy nagyobb darab alufóliát megkenünk olajjal, ráhalmozzuk a felkockázott krumplit, megsózzuk, és ráfektetünk egy közepesen vastag szelet csirkemellfilét.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 4 db burgonya, 25 dkg párizsi, 10 dkg csemegeuborka, 2-3 db édes alma, 4 dl tejföl, 1 tojássárgája, bors, só, pici cukor, pici citromlé, 1 dl olaj, 1 kávéskanál mustár.

  • Ananászos-cukkinis pulyka

    Karikára vagy kockára vágunk 1 fej vöröshagymát, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott pulykamellet, hirtelen átpirítjuk, kevés vizet öntünk alá, és fûszerezzük (só, bors, bazsalikom, gyömbér, kapor - ízlés szerint, lehet kísérletezni)...

  • Füstölt sonkás pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 25 dkg füstöltsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás, 10 dkg parmezán sajt.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...