rss
  • Erdélyi aprópecsenye

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 kg paprika, 1/4 kg kisebb fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1/2 kg disznócomb, 2 dl tejföl, 20 dkg paradicsom, mustár, pirosarany, pirospaprika, törött bors, só.

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük. A paprikát, paradicsomot és a hagymát vékony karikákra szeleteljük, a húst vékony csíkokra vágjuk.

    A belevalókat két sorban rakjuk a pirított szalonnára: hagyma,paprika, hús, fûszerek, paradicsom, u.e. még egyszer, a tetejére a tejfölt. Takarék lángon másfél órát fõzzük, egyszer kétszer megkevergetjük. Nem kell sûrûn. Levet ereszt, víz nem kell hozzá! Kifõtt tésztával, vagy nokedlivel tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Meggyes kevert sütemény

    Hozzávalók: 55 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 tojás, 3 dl olaj, 3 dl szénsavas ásványvíz, 50 dkg liszt, 1 cs. sütõpor, 2 evõkanál kakaópor, magozott, cukrozott meggy.

  • Olasz gombasaláta - insalata di funghi

    Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen õrölt feketebors.

  • Kapros-túrós zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg zöld színû ceruzabab, 50 dkg tehéntúró, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 2 csokor friss kapor, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Májas-lepény

    Hozzávalók: Máj 15 dkg, tojás 2 db, só 1 késhegynyi, bors 5 szem, petrezselyem 2 szál, morzsa 5 dkg, zsír 3 dkg.

  • Körtés lasagne

    Hozzávalók:

    50 dkg körte, 2 csomag lasagnelap, 10 dkg laskagomba, 10 dkg sajt, 3 db narancs, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, csipet reszelt szerecsendió, csipet õrölt gyömbér, só

  • Pácolt csirkecomb Hegedûs-módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma szárával együtt, fél dl tejszín, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál olaj;

  • Eperrel töltött túrógombóc

    Eperrel töltött túrógombócA túróból a tojásból a búzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formálunk úgy (nedves kézzel sokkal könnyebb a gombócok megformálása), hogy mindegyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. A masszát akár egy egész éjszakán át is hagyhatjuk a hűtőben.

  • Cukkinikarikák fokhagymásan

    Cukkinikarikák fokhagymásanA megmosott, héjas cukkinit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk. A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A cukkini-karikákat először a lisztbe, ezután a fűszeres tojásba, majd ismét a lisztbe mártjuk, és azonnal beletesszük a 170 fokra felhevített olajjal töltött olajsütőbe. 7-8 perc alatt pirosra megsül, majd jól lecsöpögtetve, papírtörülközővel bélelt tálra rakjuk. Ha melegen tálaljuk, paradicsommártás illik hozzá. Hidegen majonézes salátát és pirított kenyérszeletéket kínálhatunk hozzá.

  • Tatáros melegszendvics

    Hozzávalók: pirítós, tatár, reszelt sajt.

  • Karibi sertés

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 5 dkg vaj, egy ananász karika konzerv, 3 cl rum, 5 dkg dió.

  • Jércemell-saláta almával

    Elkészítés:
    A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az elõmelegített margarinban megsütjük. Hagyjuk kihûlni. Az almát, uborkát alaposan megmossuk, az alma magházát eltávolítjuk, majd mindkettõt felcsíkozzuk. Kevés szûrt citromlével megöntözzük, hogy az alma ne barnuljon meg. A hozzávalókat tálba tesszük, a salátaöntetet kevés fahéjjal utóízesítjük, majd a salátára öntjük, átkeverjük. Felhasználásig hûtõben tartjuk. Tálaláskor szezámmaggal hintjük meg.

  • Tejfölös zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, fél csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 EK ecet, 1 mk só, 1 EK cukor, késhegynyi õrölt bors, 1 leveskocka.

  • Barna rizses leves

    Hozzávalók: 1 marék barna rizs, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kávéskanál õrölt kömény, 1 kávéskanál szárított borsika, 1 zellerlevél, 3 szál petrezselyemlevél, 1 evõkanál só.

  • Baranyai zúzás-velõs kakas töke pörkölt

    Hozzávalók:

    (4 személyre): 80 dkg csirkezúza, 20 dkg sertés velõ, 20 dkg kakas töke, 6 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db sárga paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika ( ízlés szerint ), csipetnyi majoranna, kevés babérlevél, 1 dl vörösbor

  • Bundás alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, 240 gramm liszt, 1 db tojás, 350 ml tej, 1 csipet só, 1 ek méz, 1 ek olaj.

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Tejszínes lencseleves

    Tejszínes lencselevesA hagymás, babéros, gyömbéres vízben 25-30 perc alatt főzzük elő a lencsét. A répát hámozzuk meg, majd vágjuk 5x5 mm-es kockákra, kezdjük el dinsztelni az olajon. Fedjük le, és közepes hőfokon 10 percig dinszteljük. Majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy babérlevelet, és kakukkfüvet, és a leszűrt lencsét is. Majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Felforraljuk, majd takarékra vesszük, és hozzáadjuk a tejszínt. Ezt követően már nem forraljuk tovább.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1000 g fejeskáposzta, 1500 ml paradicsom ivólé, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom, 40 g zsír, õrölt bors, õrölt kömény, só, ételízesítõ, pirospaprika, kis doboz paradicsompüré, liszt, cukor.

  • Szlovén krumplis gombaleves (Corba od pecurki sa krompirom)

    Fél kg gomba (a legjobb erdeibõl), 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek vágott zöldpetrezselyem, 3 EK olivaolaj, 35 dkg burgonya, 3 paradicsom, 2 l húsleves, 1 EK liszt, 2,5 dl tejföl, só, bors.